Přežijete také útěk do pekel? Přečtěte si novinku Františka Niedla a zahrajte si s námi!

1376737_inferno
Autor románů i povídek přichází s příběhem, ve kterém se vrátíme do doby okupace. V nakladatelství Moba vychází kniha, o kterou si můžete zahrát i v naší soutěži…

František Niedl: Útěk do pekel

Útěk do pekel je v české literatuře naprosto ojedinělou knihou, srovnatelnou jen s nejlepšími evropskými a světovými romány. Knihou nabitou dějem, vzrušením a kaskádou nepředvídatelných událostí, které čtenáře vtáhnou do děje a nenechají ho vydechnout do posledního řádku.

Pavel Vencl sice vystudoval filozofii, ale samotné studium mu mnoho neříkalo. Tou nejužitečnější školou mu byl vždy život. Proplouvá jím jako profesionální karbaník, boxuje s přáteli v klubu na Žižkově a jeho náručí prošla řada dívek.

15. březen 1939, první den okupace, ho zastihne u milenky Katy. Byl by rád, kdyby se mu následující události v okupovaném Československu vyhnuly, ale brzy zjistí, že to není možné. Svoji situaci se rozhodne vyřešit útěkem.

Opustí svoji matku, kamarády i milenky a přes Alpy se dostává nejdříve do neutrálního Švýcarska, poté do Francie, Anglie a jeho cesta pokračuje i za oceánem, kde také potká svoji životní lásku Inéz.

Kvůli své konfliktní povaze se mnohdy dostává do značně dramatických situací, na vlastní kůži poznává různé způsoby brutality, ať už od mocenských složek států, nebo přímo od spoluvězňů.

Je cynický, arogantní, pohrdá lidmi a neváhá zabít, přesto díky své inteligenci, nadhledu, břitkému smyslu pro humor a notné dávce štěstí dokáže přežít v každé situaci…

 

Útěk do pekel
Autor
: František Niedl
Počet stran
: 592
Vydání:
březen 2012
Vazba
: vázáno
Formát: 115×185
ISBN
: 978-80-243-4648-9

Knihu Útěk do pekel vydává nakladatelství Moravská Bastei Moba

 

Nepřehlédněte!
Na našich stránkách najdete i ukázku z této knihy podívejte se sem

 

O autorovi:

František Niedl se narodil 7.4.1949 v Českých Budějovicích a  vystudoval SPŠ elektrotechnickou. Prošel profesemi elektromontér, obsluha vodní elektrárny, obsluha rozvodny, byl učitelem v autoškole a byl majitelem cestovní kanceláře. V současné době se věnuje budování jachetního klubu na Lipně a literární činnosti. Je ženatý a má 2 syny.

Má rád přírodu, motorky, koně, jachtink, literaturu a historii. Po vydání prvního autorova románu došlo k třináctileté pauze. Autor dal po převratu přednost prožívání dobrodružných událostí v reálném životě, před vymýšlením si jich v literatuře, a dal se na podnikání.Po deseti letech je však dobrodružstvími při podnikáním už tak opotřebovaný, že se pokorně vrací ke psaní a raději nechává týrat své fiktivní hrdiny.

Kromě románů píše i povídky, které se objevují v přílohách deníků, nebo jsou vysílány v rozhlase a také vychází knižně.

 

Vyhrajte s námi knihu Útěk do pekel

Ve spolupráci s nakladatelstvím Moravská Bastei Moba jsme pro vás připravili soutěž, ve které mohou hned tři z vás vyhrát knihu Františka Niedla: Útěk do pekel!

Stačí najít odpovědět na jednoduchou otázku a mít štěstí při tipování.

 

Soutěž o tři knihy Františka Niedla: Útěk do pekel
běží od 6. března do 20. března 2012

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

 

Nakladatelství Moravská Bastei Moba

Nakladatelství MOBA vzniklo na podzim roku 1991 a za více jak 18 let existence se vyprofilovalo na jednu z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu.

Počtem ročně vydaných téměř 400 titulů se řadí mezi největší česká nakladatelství. Nakladatelství se specializuje na světovou krimi, původní českou detektivku, historické romány, literaturu faktu a romány pro ženy.

Související soutěž

Vyhrajte knihu Útěk do pekel

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeÚtěk do pekel

Niedl, František

Moravská Bastei MOBA, 2012

Napsat komentář