V hlavní roli žena!

knihy-pro-zeny
Milé dámy, dnes jsme si pro vás připravili čtveřici knih, ve kterých jsou právě ženy hlavními hrdinkami. Začtěte se do kvalitních a silných příběhů, ve kterých má každá z žen jiný pohled na svět!

Legendární román a vrcholné dílo Rosamunde Pilcherové, přesně takto se dá nazvat kniha Hledači mušlí, které se vydalo více než pět milionů výtisků po celém světě! Knihu vydalo nakladatelství Ikar.

Hledači mušlí

Penelopa Keelingová se na prahu stáří ohlíží za svým pestrým životem. Vzpomíná na malebné dětství v Londýně a Cornwallu, nešťastné manželství i životní lásku, které však nebylo přáno. Rodinná sága klenoucí se přes celé 20. století, ale i intimní příběh neobyčejné ženy, jejíž život byl triumfem lásky, laskavosti a odvahy, díky nimž dokázala překonat i ty nejtěžší rány osudu.

Polévka začala vřít. Už bylo načase, aby se objevil. Penelopa čekala, a když se ani deset minut po dvanácté neukázal, vyšla ven a hledala ho. Našla dokonale přiříznutý a přistřižený živý plot, doutnající oheň a hranici silných větví, seříznutých na délku krbového ohniště. Po zahradníkovi nebyla ani stopa. Vrátila se do domu a uvažovala, jestli se snad už po jediném dopoledni práce nabažil a zmizel, ale když vyhlédla z okna, spatřila jeho kolo tam, kam ho ráno postavil. Vydala se po štěrkové cestě dolů ke garáži a tam ho našla; seděl na obráceném kbelíku hned za vraty, ukusoval z nepříliš lákavého sendviče z bílého chleba a skláněl se nad křížovkou z Timesů.

Autorka: Rosamunde Pilcherová

Překlad: Irena Hofmannová
Počet stran: 632
Formát: 139×206
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Hledači mušlí a prolistujte si také ukázku z knihy!

——————————————-

Cenu Magnesia litera za rok 2013 získal příběh, v němž hlavní roli hraje touha po lásce a odpuštění. Kniha Rybí krev autora Jiřího Hájíčka je poutavým románem o třech kamarádkách, které se rozprchly do světa. Knihu vydalo nakladatelství Host.

Rybí krev

Po patnácti letech strávených v cizině se Hana v roce 2008 vrací do polozatopené vesničky na břehu Vltavy, kde vyrůstala, chtěla se vdát a být učitelkou ve zdejší jednotřídce. Ale všechno je jinak – na vylidněné návsi stojí sama. Má však odvahu podívat se zpátky, je odhodlaná ptát se sama sebe i lidí, kteří pro ni kdysi mnoho znamenali. Člověk po čtyřicítce si chce udělat v životě pořádek, konečně uzavřít staré záležitosti a bolesti, říká Hana, když se po dlouhých letech setkává se svým otcem, bratrem a kamarádkami z dětství.

Sedím v kupé rychlíku Praha–České Budějovice, od stanice Tábor už úplně sama. Nad hlavou v prostoru pro zavazadla můj odřený tmavomodrý kufr na kolečkách, na jeho držadle se ještě houpe cedulka z letiště v Rotterdamu. Konečně chvíle samoty, kdy si můžu vytáhnout z peněženky ten přeložený lístek se sloupcem jmen. Podlouhlý bílý lístek na poznámky, vypadá trochu jako účtenka z restaurace, v levém horním rohu je barevné logo holandské letecké společnosti. Popsala jsem ho v letadle velkými tiskacími písmeny a vzpomněla si přitom na Frederika.

Autor: Jiří Hájíček

Počet stran: 358
Formát: brožovaná
Vazba: 126×194

Přečtěte si více o knize Rybí krev a prolistujte si ukázku z knihy!

Přečtěte si také náš článek Z jihočeského venkova a nevynechejte ani videorozhovor s Jiřím Hájíčkem!

——————————————-

Do exotické krajiny vás zavede hlavní hrdinka knihy Motýlí ostrov autorky Coriny Bomannové. Melancholický příběh plný tajemství vydalo nakladatelství Knižní klub.

Motýlí ostrov

Diana Wagenbachová, berlínská právnička, odlétá do Anglie, kde umírá její milovaná teta. Ta v posledních slovech prosí Dianu, aby odhalila dlouho chráněné rodinné tajemství. Stopy minulosti Dianu zavedou do exotické krajiny, kde narazí na věštbu, která navždy změnila osud její rodiny, na zakázanou lásku, která nikdy neskončila, a na svůj vlastní osud…

Jednoho deštivého říjnového odpoledne se objevila před strým panským domem mladá žena. Park halila mlha a smuteční vrby, jejichž větve plakaly kapkami deště, působily ještě neutěšeněji. Kdysi upravené cesty lemovalo zvadlé podzimní listí a povalovalo se v trávě, kterou už celou věčnst nikdo nekosil.
S napjatým výrazem tváře se cizinka dívala dovnitř rozděleným sklem vchodových dveří, ale nevnímala svůj odpudivý zrcadlový obraz. Už dvakrát zazvonila, ale nikdo se neukázal. Přitom byli lidé uvnitř domu zřetelně slyšet. Zřejmě jim hektická činnost bránila v tom, aby došli ke dveřím.

Autorka: Corina Bomannová

Překlad: Jana Pecharová
Počet stran: 456
Formát: 137×207
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Motýlí ostrov a prolistujte si také ukázku z knihy!

——————————————-

V knize Deset žen na vás čeká celkem deset silných, pohnutých i dojemných příběhů. Vypráví je devět žen, kterým jejich terapeutka uskutečnila skupinové sezení, a na závěr se svěří i terapeutka. Knihu Marcely Serranové vydalo nakladatelství Host.

Deset žen

Není důležité, odkud pocházejí ani z jakých jsou poměrů. Nezáleží na tom, kolik jim je let a čím se živí. Všechny na bedrech nesou tíhu strachu, samoty, promarněných tužeb a nejistoty. Někdy za to může minulost, se kterou se nelze vyrovnat, jindy přítomnost, jež nepřináší to, co by si člověk přál, nebo nejistá budoucnost, která děsí. Matky, dcery, manželky, vdovy, milenky. Hrdinky tohoto románu přijímají Natašinu výzvu, aby se pokusily pohlédnout na svůj život novýma očima.

Romány Marcely Serranové jsou inteligentní a nádherně ženské. Když je čtete, jako byste se dívali do očí všem ženám světa.

– Arturo Pérez-Reverte

Sdílení nejniternějších strastí je cestou k uzdravení a spříznění s ostatními. Jak se noříme hlouběji a hlouběji do knihy, poznáváme v postavách samy sebe nebo jiné ženy. Nevyhnutelně se stáváme jedenáctou ženou a představujeme si, jak bychom mohly vyprávět náš vlastní příběh.

– VOXXI

Autor: Marcela Serranová

Překlad: Jana Lišková
Počet stran: 336
Formát: 133×205
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Deset žen a prolistujte si ukázku z knihy!

Nepřehlédněte také náš článek Neúprosný obraz ženské duše


Která z představených knih vás nejvíce zaujala? Podělte se s námi o váš názor v komentáři!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit také v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRybí krev

Hájíček, Jiří

Host, 2014

zobrazit info o knizeHledači mušlí

Pilcherová, Rosamunde

Ikar, 2014

zobrazit info o knizeMotýlí ostrov

Bomannová, Corina

Knižní klub, 2014

zobrazit info o knizeDeset žen

Serranová, Monika

Host, 2014

Napsat komentář