Žijte moderně!

tluste-knihy
Žít moderně znamená žít v rovnováze se sebou samým, svým okolím i přírodou. Dnes vám představíme čtyři publikace, které vám budou na cestě za zdravým životním stylem dobrými rádci.

Není nad zeleninu z vlastní zahrádky. Na rozdíl od té z obchodu totiž přesně víte, jak o ni bylo postaráno a kolik úsilí vás její pěstování stálo. Chcete-li se do pěstění vlastní biozahrádky pustit, máme pro vás ideálního rádce do začátku! Knihu Biozahrádka – Pěstování blízké přírodě pro vás vydalo nakladatelství Knižní klub.

Biozahrádka – Pěstování blízké přírodě

Vynikající příručka pro všechny zájemce o pěstování blízké přírodě, která obsahuje řadu osvědčených rad jak založit užitkovou a okrasnou biozahradu a úspěšně o ni pečovat. Uvádí základní pravidla biozahrady, tipy na přípravu půdy, kompost, zelené hnojení, organická hnojiva, výrobu rostlinných jích, pěstování smíšených kultur, přírodní metody ochrany možnosti předpěstování, výběr vhodného stanoviště, nejlepší dobu sklizně bylinek i jejich uchovávání a mnoho dalšího.

Představa zahrad blízkých přírodě sahá hluboko do minulosti. Kdo se dnes řídí zásadami biozahrady, neobjevuje tedy zcela nové poznatky, naopak se spíš obrací ke starým tradicím. Majitelům selských zahrad v minulém století byly důvěrně známy nejdůležitější principy přirozeného způsobu pěstování rostlin: používání kompostu, organických hnojiv, výsadba smíšených kultur a přírodní ochrana proti škůdcům. To, co dnes nazýváme „alternativním“ přístupem k zakládání zahrady a péči oni, bylo pro bezpočet předchozích generací zcela běžnou každodenní praxí.

 

Autor: Marie-Luise Kreuterová

Překlad: Pavla Doubková
Počet stran: 144
Formát: 162×212
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Biozahrádka – Pěstování blízké přírodě

Přečtěte si taky ukázku z knihy!

————————————————-

S kouzlem japonské gastronomie se seznámíte v knize Suši dieta, která vám ukáže, jak zhubnout a udržet si štíhlou linii s japonskými pokrmy! Publikaci vydalo nakladatelství Ikar.

Suši dieta

Jak to Japonky dělají, že jsou stále štíhlé? Jejich strava je zdravá, chutná a pomáhá při hubnutí. Co a kdy jíst je zakotveno v tradici a založeno na neodmyslitelných přísadách, k nimž patří rýže, miso, wasabi, ryby, čaj… Vyberte si z 50 jedinečných druhů suši nebo z bohaté nabídky polévek a salátů královny suši Makiko Sano. Nechte se zlákat svačinovým bento boxem o 500 kaloriích a naobědvejte se přímo u pracovního stolu. U všech receptů je uveden počet kalorií, aby bylo hubnutí ještě snazší.

Autor: Makiko Sano

Překlad: Irena Steinerová
Počet stran: 128
Formát: 192×239
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Suši dieta

————————————————-

Přemýšlíte, jaký zvolit dárek pro své blízké, a stále si nevíte rady? Určitě je potěší dárek, který sami s láskou vyrobíte! S tím vám pomůže kniha Dárky z přírody, kterou vydalo nakladatelství Grada.

Dárky z přírody

Více než 60 podrobně popsaných návodů, jak si vyrobit z materiálů, které nabízí příroda v každé roční době, milý dárek pro potěšení nás i našich blízkých. Může to být něco ke konzumaci, třeba sirup, likér či želé, nebo něco pro dekoraci, např. adventní kalendář, šípkový věnec, květovaný papír či svícen z břízy. Každý návod obsahuje výčet potřebného materiálu, dobu potřebnou na zhotovení výrobku a přesný postup práce. Nechybí samozřejmě barevné, často instruktivní ilustrace, dokládající, že námi zhotovený dárek bude krásným a jistě milým překvapením. Knížka zároveň motivuje čtenáře k pozornějšímu pohledu na přírodu.

Autor: Anne Rogge

Překlad: Andrea Fajkusová
Počet stran: 144
Formát: 170×200
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Dárky z přírody

————————————————-

K modernímu a zdravému životnímu stylu patří být v souladu nejen s přírodou, ale i (především) se svým životním partnerem. Dobrým rádcem vám v tom může být audiokniha Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše. Světový bestseller autora Johna Graye namluvili Igor Bareš a Antonie Talacková. Audioknihu vydalo nakladatelství Práh.

Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše

Kdysi za pradávných časů se Marťané a Venušanky setkali, zamilovali se do sebe a navázali šťastné vztahy, protože uznávali a respektovali vzájemné rozdíly. Potom však přišli na Zem a stihla je ztráta paměti: zapomněli, že pocházejí z různých planet. Touto metaforou vysvětluje Dr. John Gray běžné konflikty mezi muži a ženami a ukazuje, jak se odlišnost mezi pohlavími může projevovat a bránit navázání uspokojivých milostných vztatů. Na základě své mnohaleté zkušenosti úspěšného poradce párů i jednotlivců radí, jak neutralizovat rozdíly ve stylu komunikace, citových potřebách a způsobech chování a dostáhnout tak většího porozumění mezi partnery. Kniha Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše je nedocenitelený návod k vytvoření hlubších a uspokojivých vztahů.

Autor: John Gray

Namluvil: Igor Bareš, Antónie Talacková
Délka záznamu: 10 hodin
Formát: 1 CD (mp3)

Přečtěte si více o audioknize Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše


Dnešní knižní tipy jsou u konce. Která z knih vás nejvíce zaujala? Podělte se s námi o váš názor v komentářích!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBiozahrádka
Pěstování blízké přírodě

Kreuterová, Marie-Luise

Knižní klub, 2014

zobrazit info o knizeSuši dieta

Sano, Makiko

Ikar, 2014

zobrazit info o knizeDárky z přírody
Originální nápady po celý rok

Rogge, Anne

Grada, 2014

zobrazit info o knizeAudio CD – Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše

Gray, John

Práh, 2013

Napsat komentář