Čtení a zábava pro náctileté

Holka
Svět nekonečné fantazie, vzrušujícího dobrodružství a hlavně spousty zábavy na vaše děti čeká v této pětici knih! Dnes budeme bojovat s všemožnými překážkami, zločiny i věčnou nudou a vypravíme se na dalekou cestu za zmizelým upírem Drákulou. Chcete, aby si to vaše děti nechaly ujít?

První knihu, která zaujme všechny mladé čtenáře fantasy, vydalo nakladatelství Fragment. Odhalíte spolu s Alexou v prvním díle nově vydaného světového bestselleru, jaké zlo se skrývá za vysokými hradbami města?

ELYONOVA ZEMĚ – Temné hory

Autor: Patrick Carman

Překlad: Drahomíra Michnová, Eva Mazůrková
Počet stran: 224
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize ELYONOVA ZEMĚ – Temné hory a prolistujte si ukázku z ní 

Všude tam, kde se oceán setkává se zemí, kde útesy jsou tajemné a skály rozeklané, leží Elyonova země plná magických tajemství. Dokáže Alexa sama čelit prastarému prokletí, pravdě o sobě samé, a zachránit Elyonovu zemi před nebezpečím, které by ji mohlo navždycky změnit? 

Pervis byl nepříjemný jako vždy, všude se pletl a snažil se každého obviňovat, že se chová nevhodně. Davy lidí samozřejmě působily těžkosti a nebohý malý Bridewell dostával během těch několika dnů po Warvoldově smrti pořádně zabrat.
Potom se naštěstí všechno uklidnilo. Emoce opadly, lidé se rozptýlili do svých domovů a otec s Ganeshem se pustili do příprav na přivítání Warvoldova syna Nicolase. Ten měl stejný elán a cíl jako otec, ale byl bodrý a ochotný naslouchat a učit se.

Další tituly v edici:

   

––––––––––––––––––––––––

V již třetím díle oblíbené knižní série Vlastimila Vondrušky se dozvíte, jak se mladá Fiorella rozhodne usvědčit nebezpečného vraha ze zabití mistra Guldrama z Oybinu. Knihu plnou dobrodružství a napětí vydalo nakladatelství MOBA.

Fiorella a záhada mrtvého netopýra

Autor: Vlastimil Vondruška

Počet stran: 304
Vazba: pevná bez přebalu

Zjistěte více o knize Fiorella a záhada mrtvého netopýra a přečtěte si recenzi prvního dílu této série, Fiorella a hřbitov upírů, vydanou na našich stránkách.

U mrtvoly mistra Guldrama z Oybinu na Pražském hradě se nalezl mrtvý netopýr, a proto se o případ začne zajímat inkvizice. Rychtář Přibík zatím vyšetřuje jinou vraždu, která se stala ve městě, ale záhy se ukáže, že oba zločiny spolu souvisí. Nakonec Fiorella spolu s Martinem a Lukášem odhalí vraha, ale problém je, jak ho usvědčit.

„Neuraz se zase, ale tvé slovo nic neznamená. Musím mít důkaz.“
„Tak si ho najdi. Ten večer měl lékárník nějakou návštěvu,“ řekla a otočila se do šenku, odkud na ni volalo hned několik podnapilých mužů, aby rychle donesla další pivo, nebo jí napráskají. Chvatně ještě Lukášovi slíbila, že se mu odmění, pokud Mizeru osvobodí. Našpulila rty a dodala, že ani nebude muset v noci přelézat zeď. Pak se otočila a odběhla k sudům s pivem.
„To fakt stojí za námahu,“ šklebil se Martin. „Taková odměna!“

Další tituly v edici:

 

––––––––––––––––––––––––

Spousta dobrodružství čeká na všechny milovníky zábavy, upírů a dobré fantasy i v knize Upíří storky z nakladatelství Fragment! V prvním díle tohoto trháku se Vlady vydá hledat svého otce až k Bermudskému trojúhelníku, kde nečekaně zjistí, proč musejí upíři pít lidskou krev.

Upíří storky – Prokletí upírů

Autor: Petra Klabouchová

Ilustrace: Petr Palma
Počet stran: 224
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Upíří storky – Prokletí upírů a prolistujte si ukázku z ní 

Skoro obyčejný upíří kluk Vlady žije se svým tatínkem hrabětem Drákulou. Chodí do školy, kamarádí s obyčejnými kluky a díky zázračným tabletám nemusí pít lidskou krev. Stačí mu obyčejný kečup. Jednoho dne ale hrabě Drákula nečekaně zmizí a od toho okamžiku začne velké dobrodružství.

Dveře vedlejší komnaty pomalu vrzly a do hodovního sálu vesele vletěl Vlady. Rozespalý, modrá očka napůl zavřená, pyžamo plné růžových netopýrků. Zase usnul před playstationem a teď jen tak tak stihl zabrzdit těsně před tím, než hlavou s rozcuchanými kudrlinami narazil do křišťálového lustru plného pavučin. S žuchnutím dopadl na podlahu a začal si hladit naražené koleno.
„Když on mi Lupus vždycky uteče, protože tě chce přivítat, tati. Tak už se na něj nezlob, vždyť tě chce jenom olíznout a dát ti pusinku na přivítanou.“

Další tituly v edici:

 

––––––––––––––––––––––––

Řešit problémy a úspěšně zdolávat ty nejtěžší překážky vás naučí zajímavá kniha z nakladatelství Práh. Různé způsoby zdolávání problémů doplňují jednoduché ilustrace.

Překážka, ovečky, človíček a problém

Autor: Jael Biranová

Překlad: Lenka Bukovská
Počet stran: 32
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Překážka, ovečky, človíček a problém 

Poetický ilustrovaný mini příběh pro děti i dospělé názorně a mile ilustruje rozmanité způsoby, jakými můžeme přistoupit a přistupujeme k problémům. Potěší velmi malé děti stejně jako dospělé.

Dvě malé ovečky
vylezly jedna druhé na záda
a pomohly si překážku překonat.

––––––––––––––––––––––––

Nakladatelství Fragment vydalo i poslední knihu z dnešních tipů – ryze holčičí příručku se skvělými radami, jak nadobro zatočit s nudou! Seznamte své dcery se šesti dívkami, které se jistě stanou jejich nejlepšími kamarádkami!

Holčičiny – zatočte s nudou

Překlad: Olga Staníčková
Počet stran: 144
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Holčičiny – zatočte s nudou a prolistujte si ukázku z ní 

Poznej šest skvělých kamarádek. Přestože je každá z nich jiná, tráví spolu volný čas a rozhodně se nenudí. Čeká tě spousta zajímavých úkolů, kvízů, křížovek, ale i rad a návodů, jak si vyrobit parádní věci. Inspirací pro tebe můžou být tipy, jak se pobavit při procházkách, nebo jak chránit přírodu.

Anna seděla u okna a povzdechla si. Byl krásný slunečný den, moc nefoukalo a v dálce se třpytilo moře. Měla pocit, jako by skoro slyšela vlnobití. Hrozně by chtěla, aby ji maminka vzala na pláž – její nejoblíbenější místo na světě.
Vtom dovnitř nakoukl dveřmi Annin táta. „Jako bych slyšel tuze smutný povzdech?“ zeptal se.
„Jo. Máma mě nevezme na pláž, protože má moc práce,“ odpověděla Anna smutně. „Ty bys mě asi…“
„Bohužel ne,“ přerušil ji tatínek.


Zaujala vás či vaše děti nějaká z těchto knih? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit také v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeElyonova země – Temné hory

Carman, Patrick

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeFiorella a záhada mrtvého netopýra

Vondruška, Vlastimil

Moravská Bastei MOBA, 2013

zobrazit info o knizeUpíří storky – Prokletí upírů

Klabouchová, Petra

Fragment, 2014

zobrazit info o knizePřekážka, ovečky, človíček a problém

Biranová, Jael

Práh, 2013

zobrazit info o knizeHolčičiny – zatočte s nudou

Fragment, 2014

Napsat komentář