Vyhrajte knižní výlet k Bajkalu

Bajkal-perex
Po sérii detektivních příběhů a biografií je čas si obrazně řečeno protáhnout nohy. Můžete se s námi právě teď vydat na výlet na Bajkal. V knize Marka Šimíčka najdete nejen příběhy z cest, ale hlavně mnoho doplňujících fotografií.

K jezeru na východ Sibiře

2011 – první český zimní sólopřechod Bajkalu – 700 kilometrů pěšky, z nich 250 na bruslích – následný výstup na Pik Čerského – 800 kilometrů auty po ledu – 15000 ve vlacích.


2012 – 400 kilometrů bruslení po fantasticky hladkém ledu – následná cesta vlakem a stopem na Ojmjakon – pól chladu – výjimečné počasí a scenérie – setkávání s úžasnými lidmi.

Kniha z výprav na Bajkal z let 2011 a 2012 obsahuje okolo 270 fotografií.

 

Bajkal

Procházíme po rovině

Autor: Marek Šimíček

Značka: Marek Šimíček
Počet stran: 220
Vazba: pevná bez přebalu
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-260-3824-5

Přečtěte si více o knize Bajkal, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.cz. Prohlédněte si také některou z ukázek z knihy: ukázka 1, ukázka 2, ukázka 3.

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Mezinárodní nádr má asi 30 pokladen, z nichž je otevřena jediná, s číslem 2. Nápis, na němž stojí, že kasa nepodává informace, jsem si nechal přeložit, až když jsme se na vše zeptali. Cena cca 10 €, prodej místenek v pokladně č. 8 až od 4:00. Je tu sice jen ta jediná paní, která přejde ze dvojky do osmičky, ale až ve 4 hodiny. Přestože jsme tu v obrovské hale jen my dva, dříve přejít nemůže. Vybavují se mi obrázky z prezentace nazvané „Umom Rossiju ně ponjať – Rozumem Rusko nepochopíš!“
Povedlo se a nastupujeme. Teď už ovšem ne do parádního kupé 1. třídy – koberec, kde se podíváš, ale do obyčejného „plackartného“ vagónu, což je linoleum a třída 3. Celá sranda se o 10 éček prodražila, ale hlavně, že jedem!
Plackartnyj čili místenkový znamená, že tam, kde jsme zvyklí na stěnu mezi kupé a chodbičkou, ona stěna s dveřmi vůbec není a jakoby v chodbičce u okna jsou nad sebou dvě postele. V kupé pak další čtyři, takže kde je v našem vlaku osm míst k sezení, je v r uském šest lůžek. Horní má zavazadla na polici nad sebou, dolní pod sklopným lůžkem. Vagón tak žije společným životem, nebo přinejmenším každá šestice s nejbližšími sousedy. Zvláštní kapitolou je jídlo. Každý položí co má na stůl, a pak už se bere ze „společného“. O tom jsem byl předem poučen, takže tasím připravený perník, domácí griotku, řízky. (str.6)

 

Vyhrajte knihu Bajkal

Fascinuje vás představa panenské krajiny ruské Sibiře a jezera Bajkal? Zajímalo by vás, jaké je cestovat „po vlastní ose“ jen s batohem až do Ruska? Tak to se vám kniha o jezeru Bajkal bude zamlouvat. Navíc je v ní mnoho fotografií z celé cesty.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou právě knihu Bajkal vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Bajkal
probíhá od 3. března do 16. března 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 cestopisy Bajkal

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBajkal
Procházíme po rovině

Šimíček, Marek

Marek Šimíček, 2013

Vyhrajte knižní výlet k Bajkalu - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. elain elain napsal:

    Knihu Procházky po rovině již mám, je nádherná, myslím, že by se další u mně také líbilo.

Napsat komentář