Zahrajte si o dětskou fantasy knihu

Archiv-perex
Tajemný Archiv, který možná je a možná není, právě teď otvírá své brány a zve vás, abyste pomohli Mackenzie pochytat uprchlé Historie a hlavně zachránit nejen Archiv.

Tak trochu jiný Archiv

Představte si místo, kde mrtví odpočívají na policích jako knihy. Každé tělo má svůj příběh, život uspořádaný v sérii vzpomínek, do kterých může nahlédnout jen Knihovník. Těm tělům se říká Historie.


Šestnáctiletá Mackenzie Bishopová pracuje pro Archiv jako Správce. Jejím úkolem je chytat a vracet Historie, které se sem tam probudí a utečou, Historie, které jsou často zmatené a agresivní. To všechno dělá s vědomím, že někde v Archivu odpočívá i tělo jejího dědy, který ji sem před čtyřmi lety přivedl, a mladšího bratra, s jehož ztrátou se zatím nevyrovnala.


Jedním z mnoha pravidel Archivu je, že v něm musí být naprosté ticho. Některé Historie totiž mají lehký spánek a stačí málo, aby se vzbudily. Ale teď jako by někdo neklidné mrtvé budil záměrně, z Archivu jich uniká víc a víc, a někteří mají dokonce pozměněné vzpomínky. A je na Mac, aby vypátrala, proč se to všechno vlastně děje a kdo za tím stojí, pokud možno dřív, než celý Archiv padne a ona přijde i o to málo, co z jejích blízkých zbylo…

 

Archiv

Autor: Victoria Schwabová

Vydalo: nakladatelství CooBoo
Počet stran: 336
Vazba: vázaná s přebalem
Vydáno: 02/2014
ISBN: 978-80-7447-460-6

Přečtěte si více o knize Archiv, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství CooBoo patřící pod společnost Albatros Media. Můžete si také přečíst krátkou ukázku, nebo si na webu nakladatele stáhnout celou kapitolu.

Nakladatelství Albatros Media a.s. je mediální společnost nabízející pod značkami devíti samostatných nakladatelství Albatros, BizBooks, CooBoo, CPress, Computer Press, Edika, Motto, Plus, XYZ a v koedičním projektu s ČT Edice České televize široké spektrum mediálních produktů – knih, interaktivních encyklopedií na CD-ROM, audionahrávek a DVD.

Ukázka z knihy

„Úžasný,“ přikývnu. A taky strašidelný. Vypadá to tady jako v Úžinách, akorát je tady víc světla.
Dojdeme k bytu na konci chodby, táta odemkne dveře – je na nich nalepené ozdobné 2F – a otevře je dokořán. Byt působí stejně ošuntěle jako celý zbytek hotelu. Je znát, že v něm někdo bydlel. Je plný stop, ale žádné z nich nejsou naše. Náš starý dům byl taky plný stop. Zůstaly tam, i když jsme odstěhovali všechen nábytek a sbalili všechny věci. Třeba důlek ve zdi, který tam zanechala moje knížka, flek v kuchyni na stropě, který nám připomínal mámin neúspěšný pokus s mixérem, nebo modré čmáranice v rozích pokojů, na něž si Ben s oblibou maloval. Sevře se mi srdce. Tady po Benovi nikdy žádné stopy nezůstanou.
Máma nadšeně vzdychá, táta mlčky prochází jednotlivými místnostmi a já sbírám odvahu překročit práh, když vtom to ucítím.
Škrábání pera po papíře. Na listě papíru, který jsem dostala v Archivu, se objevuje jméno. Vytáhnu papír z kapsy – je velký asi jako účtenka a překvapivě rovný – a dívám se, jak se na něm psacím písmem pomalu objevuje jméno Historie. (str.17)

Vyhrajte knihu Archiv

Prosíme o klid, aby se nevzbudily ty Historie, které zatím ještě spí. Už tak jich odchází podezřele mnoho a hlavní hrdinka Mac si dá za úkol zjistit, co a kdo za to může. Nejen pro záchranu Archivu, ale hlavně s vědomím, že někde mezi policemi je i její dědeček, ze kterého chce zachránit alespoň to málo, co z něj zbylo. Povede se jí to? S vaší pomocí určitě, takže neváhejte a knihu Archiv si pořiďte.

Ve spolupráci se společností Albratros media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou právě knihu Archiv vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Archiv
probíhá od 27. února do 12. března 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 fantasy knihy Archiv

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeArchiv

Schwabová, Victoria

CooBoo, 2014

Zahrajte si o dětskou fantasy knihu - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. lebroka lebroka napsal:

    Přišla mi kniha, kterou jsem vysoutěžila. Děkuji, vnoučata budou mít radost – fantasy, to je jejich…

Napsat komentář