Dobrodružství ve světových knižních sériích

detektivka2
Dnes jsme si pro vás připravili nejnovější díly pěti známých titulů, které ocení milovníci fantasy a napínavých příběhů. Vydejte se za dalším dobrodružstvím již známých hrdinů, kterým jdou záhady naproti!

Třetí díl Indigové kouzlo ze série Pokrevní pouta vás opět zavede do světa vampýrů. Knihu Richelle Mead vydalo nakladatelství Domino.

Pokrevní touha 3: Indigové kouzlo

Autorka: Richelle Mead

Překlad: Katrin Mekki
Počet stran: 328
Formát: 131×205
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Pokrevní touha 3: Indigové kouzlo

Prolistujte si také ukázku z knihy!

Mladá alchymistka Sydney chrání královninu sestru Jill před zabijáky a spolu s ostatními přáteli v utajení studuje na elitní škole v Palm Springs. Není to ale zdaleka vše, čím se její mysl zaobírá: nedokáže v sobě potlačit city k Adrianovi. Ví sice, že je naprosto nepřípustné, aby jakožto člověk chodila s vampýrem, ale copak si může v něčem takovém poručit? Zároveň Sydney pátrá po zběhlém alchymistovi Marcusi Finchovi, který zřejmě střeží veliké tajemství indigového kouzla. A možná má i informace o tom, že alchymisté Sydney celý život lhali a jen ji využívali…

————————————————

Případ brutální vraždy v knize Evropské blues z populární švédské detektivní série musí vyšetřit speciální tým vyšetřovatelů. Knihu Arne Dahla vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Evropské blues

Autor: Arne Dahl

Překlad: Linda Kaprová
Počet stran: 344
Formát: 130×200
Vazba: pevná s přebalem

Přečtěte si více o knize Evropské blues 

Přečtěte si také ukázku z knihy!

Co mají společného mrtvý kandidát na Nobelovu cenu a k nepoznání znetvořená mrtvola nalezená ve stockholmském parku? Ve čtvrtém dílu současné švédské veleúspěšné detektivní série nutí vyšetřovatele zvláštního týmu A. Paula Hjelma a Kerstin Holmovou hledat spojovací článek v bizarní vražedné sérii. Složitý a brutální případ je nezavádí jen do všech koutů Evropy, ale také do minulosti, až k nejstrašlivějším zločinům 20. století.

————————————————

Nově vychází také čtvrtý díl Návrat stínu autorky Flewelling Lynn! A nejen to, v tomto roce se také můžete těšit i na další díly. Knihu vydalo nakladatelství Fantom Print.

Návrat stínu

Autorka: Flewelling Lynn

Překlad: Hana Vlčinská
Počet stran: 288
Formát: 145×205
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Návrat stínu

Přečtěte si také ukázku z knihy!

Hrdinové Seregil a Alek právě dokončili svou nejzrádnější misi a vracejí se k dvojímu životu zhýralých šlechticů a vynikajících špehů. Osud však s nimi má ve světě plném nepřátel a čarodějů jiné plány… Po vítězství v Aurënenu se Alek a Seregil vracejí domů do Rhíminee. S nadějí, že jim to přinese rozptýlení, přijímají úkol, který je má zavést zpět do Seregilova rodiště. Cestou jsou však uneseni, rozděleni a oba jsou prodáni do otroctví.

————————————————

Severská detektivka Ohnivý anděl , která je islandskou odpovědí na Stiega Larssona, vám nažene husí kůži. Tuto knihu, kterou napsalaYrsa Sigurdardottir, vydalo nakladatelství Metafora.

Ohnivý anděl

Autorka: Yrsa Sigurdardottir

Překlad: Eduard Světlík 
Počet stran: 376
Formát: 130×205
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Ohnivý anděl

Přečtěte si také ukázku z knihy!

Detektivní thriller charakterizovaný slovy „žhavé smrtící plameny, ledově chladné lži“ je mrazivý i podmanivý jako sám Island, kde talentovaná autorka žije. Advokátka Tóra Gudmundsdóttir má toho nejděsivějšího klienta své kariéry. O její služby se zajímá duševně narušený sexuální deviant ve výkonu trestu. Přeje si propuštění Jakoba, mladíka s Downovým syndromem, který údajně založil požár v ústavu pro nemocné. Brzy nato začne Tóra dostávat prazvláštní esemesky a kdekdo jako by najednou měl co skrývat. Pitva ochrnuté neslyšící dívky pak přinese úděsné odhalení…

————————————————

A nakonec bychom vám rádi doporučili druhý díl z dobrodružné historické série Dcery obchodníka s hedvábím z prostředí renesanční Itálie. Knihu Francesca autorky Bertrice Small vydalo nakladatelství Baronet.

Francesca

Autorka: Bertrice Small

Překlad: Jana Pacnerová 
Počet stran: 320
Formát: 125×200
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Francesca

Přečtěte si také ukázku z knihy!

Po nezdaru s výběrem ženicha pro nejstarší dceru chce dát Giovanni Pietro D’Angelo své druhé dceři Francesce větší volnost při výběru manžela, dívka však všechny nápadníky odmítá a o sňatek nestojí vůbec. Zoufalí rodiče si neumí představit, že by dcera zůstala neprovdána, a tak ji víceméně lstí zaslíbí dědici vévody z Terreno Boscoso. Rozzuřená Francesca prchá do lesů, vydává se za služku v zájezdním hostinci a potká muže, který si získá její srdce – avšak budoucnost je pro ni přesto nejistá, neboť je nevěstou jiného…


Které knižní série máte nejraději? A která z dnes doporučených knih se vám líbila nejvíce? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Tyto a další knihy si můžete také vydražit
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePokrevní pouta 3: Indigové kouzlo

Mead, Richelle

Domino, 2013

zobrazit info o knizeEvropské blues

Dahl, Arne

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeNávrat stínu

Flewelling, Lynn

Fantom Print, 2013

zobrazit info o knizeOhnivý anděl

Sigurdardottir, Yrsa

Metafora, 2013

zobrazit info o knizeFrancesca

Small, Bertice

Baronet, 2013

Napsat komentář