Co pod stromečkem nebylo aneb pro každého něco

knihy
Vánocům odzvonilo a kvapem se blíží Nový rok. Dostali jste od Ježíška dobrou knihu? Jestli ne, nezoufejte! V dnešních knižních tipech najdete knihy pro každého, inspirujte se!

Přibyl vám o Vánocích do rodiny nový čtyřnohý člen? Zkuste si ho vychovat pomocí pozitivní motivace s knihou V životě je spousta věcí zadarmo, vydanou nakladatelstvím Plot!

V životě je spousta věcí zadarmo

Autor: Kathy Sdao

Počet stran: 120
Formát: 151×212
Vazba: pevná bez přebalu

Přečtěte si více o knize V životě je spousta věcí zadarmo

Kathy Sdao tvrdí, že v životě lidí i psí smečky se vyskytuje spousta příjemných věcí, které jsou zadarmo. Je tedy správné a efektivní vést, nebo dokonce nutit psa k tomu, aby si veškerá privilegia zasloužil? Takhle přece opravdové partnerství nevypadá. Kathy Sdao se profesionálně věnuje výcviku zvířat už více než 25 let. Nejdříve začínala s kytovci a posléze přešla ke psům. Její kniha vás místy pobaví a místy přivede k zamyšlení, a to nejenom nad vaším psem, výcvikem a vaším vztahem k němu, ale často i nad vámi samotnými. 

————————————–

Ti, kteří našli zalíbení v historii a zároveň mají také rádi módu, určitě nadchne publikace Móda v ulicích protektorátu. Jak se oblékala herečka Adina Mandlová? To a mnohem více v knize, kterou vydalo nakladatelství Grada.

Móda v ulicích protektorátu

Autor: Miroslava Burianová

Počet stran: 288
Formát: 160×240
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Móda v ulicích protektorátu

 

Kniha se čtivou formou věnuje každodenní realitě života v protektorátu, obsahuje dosud nepublikované pamětí osobností i reprodukce z dobových společenských časopisů. Móda je vizuální téma, které pouze v kombinaci s dobovými fotografiemi, fotografiemi sbírkových předmětů, reklamou, ale hlavně vynikajícími dobovými módními kresbami umožní čtenářům udělat si konkrétní představu o eleganci, kterou období protektorátu navazovalo na první republiku. 

————————————–

Především muže by mohla zajímat kniha Autobusy a trolejbusy východního bloku, která nabízí přehled autobusů, trolejbusů i zajímavých nerealizovaných prototypů, které se vyráběly v letech 1945–1990. Knihu vydalo taktéž nakladatelství Grada.

Autobusy a trolejbusy východního bloku

Autor: Martin Harák

Počet stran: 232
Formát: 210×250
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Autobusy a trolejbusy východního bloku

Autobusy a trolejbusy mají nepopiratelné kouzlo: od starých autobusů, které se cestou do hor plné lyží šplhaly do zatáček, přes tlačenice v městské hromadné dopravě až po moderní dálkové vozy, jimiž lze pohodlně cestovat přes půl kontinentu. Mnoho pozoruhodných strojů, často velmi progresivní konstrukce, vzniklo v druhé polovině 20. století i na naší straně bývalé železné opony, v továrnách tzv. východního bloku. Encyklopedie se neomezuje ovšem jen na suchá fakta – výklad je doplněn mnoha zajímavostmi a nečekanými souvislostmi, díky nimž se před čtenáři otevírá plastický obraz jednoho segmentu dějin techniky doby nedávno minulé. 

————————————–

Pokud máte šikovné ruce a chcete udělat povánoční radost vašim dítkům či vnoučátkům, je pro skvělá kniha Pletené čepičky pro malé človíčky, kterou vydalo nakladatelství Metafora.

Pletené čepičky pro malé človíčky

Autor: Khegay Nuriya

Počet stran: 144
Formát: 190×247
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Pletené čepičky pro malé človíčky

Nestačí vám nabídka obchodů pro děti a rádi byste jim pořídili něco netradičního a nápaditého, co nikdo jiný mít nebude? Upleťte svým nejmenším kouzelné čepičky, které nejen potěší, ale ještě udrží hlavu, ouška i krk v teple. Vzory jsou vhodné pro začátečníky i zkušené pletařky a zhotovíte podle nich roztomilé modely pro děti do šesti měsíců do čtyř let.

————————————–

Ani na kluky v dnešních tipech nezapomínáme. Zajímavosti o různých rychlých strojích se dozví v knize Super rychlé stroje – co mají pod kapotou – fakta a zajímavosti vydanou nakladatelstvím Fragment!

Super rychlé stroje – co mají pod kapotou – fakta a zajímavosti

Autor: Slavomír Míča

Počet stran: 40
Formát: 220×285
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Super rychlé stroje – co mají pod kapotou – fakta a zajímavosti

Objevte, jak fungují superrychlé stroje! V knize se dozvíte jak fungují auta na elektrický pohon, jak funguje brzdění pomocí padáku, nebo jak létá hydroplán. Taky v knize naleznete zajímavosti, jako například jaký je světový rychlostní rekord, jestli mohou být letadla poháněna alkoholem, nebo jaká byla přistávací rychlost letadel Concorde!


Povánoční tipy jsou u konce, která kniha vás nejvíc zaujala? Podělte se s námi a napište nám do diskuze!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeV životě je spousta věcí zadarmo

Sdao, Kathy

Plot, 2013

zobrazit info o knizePletené čepičky pro malé človíčky

Nuriya, Khegay

Metafora, 2013

zobrazit info o knizeAutobusy a trolejbusy východního bloku

Harák, Martin

Grada, 2013

zobrazit info o knizeSuper rychlé stroje
co mají pod kapotou - fakta a zajímavosti

Míča, Slavomír

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeMóda v ulicích protektorátu

Burianová, Miroslava

Grada, 2013

Napsat komentář