Knižní tipy: Pořádná porce světového čtení

tluste-knihy
Jste milovníky dlouhých příběhů a pořádně tlustých knížek? V tom případě jsou dnešní tipy určené právě vám! Pojďte se s námi podívat na šest knih z per světových autorů a slibujeme vám, že nebudete litovat! Čeká na vás více než tři tisíce tři sta stran skvělého čtení.

Začneme knihou, jejíhož spisovatele jistě zná každý z nás. Krutý levhart může číhat kdekoli… Vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Levhart

Autor: Jo Nesbø

Překlad: Kateřina Krištůfková
Počet stran: 722
Vazba: pevná bez přebalu
Rozměry: 138×206

Přečtěte si víc o knize Levhart

Nezapomeňte ani na ukázku a na našich stránkách jste si mohli přečíst recenzi: Ten, který se plíží ve tmě – Levhart

Zhlédněte její videotrailer:

Norskem otřásl nález dvou ženských těl. Obě utonuly ve vlastní krvi. Bodné rány ve tvářích obětí jsou četné, a navíc byly vedeny zevnitř úst. Co je mohlaozpůsobit? Mladá kriminalistka je vyslána do Hongkongu, aby odsud přivedla zpátky do Osla jediného člověka, který může takový případ vyřešit. Jenže Harry Hole nemá sebemenší zájem se do vlasti vrátit. Nakonec se nechá přemluvit. Ale vrah je silný, chytrý a bezskrupulózní.

––––––––––––––––––––––––––

V nakladatelství Kniha Zlín připravují opravdu pořádné porce světového čtení ve své edici FLEET. Román Hra se lvem volně navazuje na předchozí Ostrov Antrax, ovšem tentokrát líčí souboj s terorismem.

Hra se lvem

Autor: Nelson DeMille

Překlad: Pavel Bakič
Počet stran: 837
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Hra se lvem a nevynechejte ani ukázku

Duben 1986. Americké letouny bombardují sídlo plukovníka Kaddáfího v Libyi. 16letý Asad  ztratí při náletu matku, dva bratry a obě sestry. Cítí se povolán k tomu, aby pomstil nejen svou rodinu, ale i celý národ, své náboženství a Velkého vůdce – Kaddáfího. Oko za oko, zub za zub. O dvanáct let později přilétá Asad do New Yorku odhodlán k tomu, že zabije všech pět zbývajících pilotů, kteří se zúčastnili náletu, jednoho po druhém.

––––––––––––––––––––––––––

V knize Královský klam z nakladatelství Domino se hraje také o hodně – a až do konce není vůbec jisté, jak to všechno dopadne.

Královský klam

Královský klamAutor: Steve Berry
Překlad: Hana Pernicová
Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Rozměry: 140×210

Přečtěte si víc o knize Královský klam

Nezapomeňte ani na ukázku!

Bývalý agent Malone chtěl původně jen vzít syna do Dánska, ale nedokázal odmítnout službu své bývalé nadřízené: slíbil, že s sebou vezme také patnáctiletého kapsáře a na letišti ho předá policii. Po přistání se z údajných policistů stanou únosci a oba chlapci zmizí. Zoufalý Malone pochopí, že se znovu nedobrovolně zapletl do vysoké hry. Co když skutečně existuje dokument, který by Angličany přinutil opustit Severní Irsko? 

––––––––––––––––––––––––––

Román z nakladatelství Alpress není určen jen milovníkům (či spíše milovnicím) romantických příběhů. Kniha je totiž plná i takových témat, jako jsou týrání a znásilnění. Přežije láska Jesiky a Mitchella i přes jejich nelehkou situaci?

Jesika – zkouška lásky

JesikaAutor: Ashley Carrington
Překlad: Jesika Schaftová
Počet stran: 408
Vazba: pevná s přebalem
Rozměry: 135×205

Přečtěte si víc o knize Jesika – zkouška lásky 

Nevinně odsouzenou Jesiku deportují do australské kolonie. Na lodi panují špína a hlad a týrání žen je na denním pořádku. Po ztroskotání v bouři se zachrání jen Jesika a mladý osadník Mitchell. Ten se během strastiplného putování divočinou do dívky zamiluje. Jesika, nyní trestankyně na útěku, si uvědomuje, jakou hrozbu pro něho představuje… Vynikající volba pro ty, kdo si oblíbili román Ptáci v trní.

––––––––––––––––––––––––––

Cassie se v knize Pátá vlna z nakladatelství Baronet bude muset rozhodnout, zda věřit okouzlujícímu mladíkovi, který jí nabízí tolik potřebnou pomoc, nebo spoléhat jen na sebe a rychle běžet dál. Vybere si správně?

Pátá vlna

Pátá vlnaAutor: Rick Yancey

Překlad: Renata Heitelová
Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Rozměry: 120×195

Přečtěte si víc o knize Pátá vlna

Nezapomeňte ani na ukázku z knihy!

Zhlédněte její videotrailer:

Po čtyřech předchozích, krutých vlnách se blíží vlna pátá a po opuštěné dálnici prchá Cassie před Jinými. Jiní se potulují krajinou a zabíjejí na potkání. Cassie věří tomu, že kdo zůstane sám, ten přežije. Pak se však setká s tajemným Evanem, jenž je možná jedinou Cassiinou nadějí na záchranu jejího bratra – nebo dokonce jí samotné. Cassie si musí vybrat: mezi důvěrou a beznadějí, mezi vzdorem a kapitulací, mezi životem a smrtí.

––––––––––––––––––––––––––

Jako poslední si dnes představíme humorný a současně děsivý příběh, zabíhající daleko za hranice zdravého rozumu. Budete se třást smíchem i strachem. Jste připraveni? Knihu vydalo nakladatelství Jota.

John na konci umře

John na konci umřeAutor: David Wong
Překlad: Jan Sládek
Počet stran: 532
Vazba: pevná s přebalem
Rozměry: 140×210

Přečtěte si víc o knize John na konci umře

Nezapomeňte ani na ukázku z knihy!
Stává se vám někdy, že na zlomek sekundy zahlédnete v zrcadle něco jiného než svůj vlastní odraz? Hrdinové této knihy tenhle pocit dobře znají. V jejich městečku se to hemží podivnými obludami, obřími housenkami a dalšími příšerami. Jsou skutečné, nebo je to vše způsobené doposud neznámou drogou? Jeho zachránci se mají stát dva středoškoláci. Podaří se jim vrátit světu aspoň zdání rozumného řádu?


Zaujala vás nějaká z těchto knih? Čtete dlouhé příběhy a objemné knihy rádi? Napište nám!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLevhart

Nesbø, Jo

Kniha Zlín, 2013

zobrazit info o knizeKrálovský klam

Berry, Steve

Domino, 2013

zobrazit info o knizeJesika
Zkouška lásky

Carrington, Ashley

Alpress, 2013

zobrazit info o knizePátá vlna

Yancey, Rick

Baronet, 2013

zobrazit info o knizeJohn na konci umře

Wong, David

Jota, 2013

zobrazit info o knizeHra se lvem

DeMille, Nelson

Kniha Zlín, 2013

Napsat komentář