Autogramiáda knihy Chinaski poprvé zpěváka Michala Malátného

Michal Malátný a Ondřej Škoch
Křest, autorské čtění, mini-koncert a autogramiáda – tento bohatý program přilákal do brněnské Olympie fanoušky skupiny Chinaski.

Knihkupectví Knihcentrum.cz v brněnském obchodním centru Olympia pořádalo v neděli 1.12. autogramiádu biografické knihy skupiny Chinaski, kterou sepsal její frontman Michal Malátný. Kniha, kterou vydalo nakladatelství Daranus, vznikla k dvacátému výročí fungování kapely a byla nazvána Chinaski poprvé.

Akce se konala v zadní části knihkupectví, v malé kavárně Caffé. Některá místa zde byla předem rezervována, v zadní části bylo přistavěno několik židlí. Většina pozdně příchozích postávala kolem. Program začal autorským čtením Michala Malátného, který, jak sám přiznal, byl nervózní, jelikož se naučil vyrovnávat se s trémou před koncertem, nicméně předčítání z knihy na veřejnosti je pro něj novou zkušeností. Krátký úryvek se posluchačům líbil. Překvapivá byla různorodost přítomných. Čekala jsem skupinky -náctiletých fanynek, nicméně osazenstvo tvořila i generace čtyřicátníků, padesátníků a také dětí školního věku v doprovodu rodičů. Půvabné mladé slečny byly většinou doprovázeny svými mužskými protějšky.

Po čtení došlo za asistence Ondřeje Škocha, dalšího člena skupiny Chinaski, a Jana Hlaváče, spoluautora a vydavatele knihy, k pokřtění knihy (a CD Best of) šampaňským. Mokrá kniha byla nabídnuta jako dárek, o který se bleskově přihlásila paní sedící u prvního stolečku. Záznam z křtu můžete zhlédnout zde:

A nebyli by to páni muzikanti, aby si s sebou nepřivezli své hudební nástroje. Chopili se kytar a potěšili posluchače známými hity jako První signální, Klára, Tabáček, Kytarista i méně známou Hoří Hollywood.

Po mini-koncertě přišel čas na podepisování knihy. U stolečku za mikrofony se vytvořila nemalá řada. Podepisovaly se knihy i cédéčka a cvakaly fotoaparáty. Oba muzikanti se rádi nechali zvěčnit se svými obdivovateli. Ano, byli mezi nimi také muži.

  

 

 

 

 

Do knihy Chinaski poprvé jsem se ihned začetla a můžu už nyní sdělit, že vzpomínky a pohled do zákulisí jedné z nejoblíbenějších českých kapel stojí opravdu za to.

Také jsme pro vás připravili rozhovor s Michalem Malátným.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeChinaski poprvé

Malátný, Michal

Daranus, 2013

Napsat komentář