Knižní tipy: Když ženy píší detektivky

tipy-krimi-nahled
Před několika dny jsme vás pozvali ke čtení detektivek, jejichž autory jsou muži, dnes dáme prostor ženským autorkám. Jste připraveni na záhadné vraždy, vyšetřování nebo rovnou samotné vrahy? Jsou tady!

Dvojnásobná vražda faráře a jeho ženy v knize Sedmikrásky je nakonec možná něčím mnohem složitějším, než se zdá.  Kriminální román z prostřední Stockholmu (a nejen jeho) napsala Kristina Ohlssonová. Knihu vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Sedmikrásky 

Autorka: Kristina Ohlssonová

Překlad: Luisa Robovská
Počet stran: 408
Formát: 135×206
Vazba: vázaná

Přečtěte si více knize Sedmikrásky

Nepřehlédněte také ukázku z knihy!

V bytě na stockholmském náměstí Odenplan je nalezen zastřelený kněz s manželkou. Zdá se, že oba spáchali sebevraždu. Ali čeká v zamčeném bytě na zprávu. Jediné, co po něm jeho dobrodinec požaduje, je jednoduchá protislužba. V Bangkoku je zatím mladá Švédka odříznutější od okolního světa. Vraždy na Odenplanu se pod vedením Alexe Rechta ujme i Fredrika Bergmanová. Brzy pochopí, že se nejedná jen o sebevraždu. Zdá se, že různé události odehrávající se ve Švédsku i v zahraničí spolu nějak souvisí. Otázka je jak. Čas ubíhá, ale ti, kdo něco vědí, mlčí.

——————————–

Ocitnout se v pozici návnady a riskovat svůj život není vůbec záviděníhodná situace. Sami se můžete přesvědčit v knize Volavka autorky Moniky Maratové. Knihu vydalo nakladatelství Naše vojsko.

Volavka 

Autorka: Monika Maratová

Počet stran: 280
Formát: 173×238
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Volavka

Volné pokračování úspěšného thrilleru Smrtící odkaz, tentokrát se špionážní zápletkou. Pilot Petr Teffler, který se vrátil ke svým milovaným bitevním vrtulníkům, má nelehký úkol. Musí se vypořádat s minulostí, která mu vtrhla do života tím nejméně příjemným způsobem. Aby pomohl nejmocnějšímu muži českého Vojenského zpravodajství, riskuje v roli volavky svůj vlastní život. Přitom se současně stává terčem rafinované pomsty překupníka drog. A aby toho nebylo dost, jeho vztah s lékařkou Teri je v troskách…

——————————–

Vyšetřovatelé to nemají lehké ani v penzi. Tušení, že tu něco nehraje, bývá silnější, a tak se snaží pátrat, i když už nejsou ve službě. Přesně tak je to i v knize Stíny minulosti Ivety Svobodové. Knihu vydalo nakladatelství JaS.

Stíny minulosti

Případy emeritního poldy

Autorka: Iveta Svobodová

Počet stran: 182
Formát: 130×200
Vazba: pevná s přebalem

Přečtěte si více o knize Stíny minulosti, kde najdete také i ukázku!

Luboš Neumann musel odejít do důchodu. Jeho žena Alena se těší, že konečně bude klid. Luboš si bez oka mrknutí pořídil vysněnou vilu u jezera a spustil práce na otevření penzionu a hospody. Pak se před ním starosta obce zmíní o záhadné nemoci a bývalý vyšetřovatel zavětří: tady se děje něco nekalého. Když za Lubošem Neumannem dorazí na dovolenou jeho někdejší kolegyně Kamila Reichelová s rodinou, rozpoutají společně kolotoč pátrání, které odhalí nejen okolnosti podivných úmrtí lékařových chlapců, ale i mnohé z dávné minulosti vily…

——————————–

Sadistickému vrahovi žen se stále daří zůstávat na svobodě. Bude tomu tak i nadále, když jeho další chystanou obětí bude žena z řad policie? Knihu Smrtící stvoření Nory Roberts vydalo nakladatelství Metafora.

 Smrtící stvoření

Autorka: Nora Roberts (J. D. Robb)

Překlad: Magda Cindričová
Počet stran: 352
Formát:134×206
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Smrtící stvoření

Přečtěte se i na náš článek Další prokračování úspěšné detektivní řady Smrtící!

Před devíti lety, než se Eva Dallasová stala poručíkem newyorské policie, došlo k sérii neuvěřitelně brutálních vražd mnoha žen. Vrah je unesl, strašlivě zmučil a nakonec zabil. Policie ho však nedokázala dopadnout – jako by se propadl do země. Jenomže po čase je zpět! A tentokrát chce konkrétní ženu: Dallasovou. Což ale neznamená, že znovu nezabíjí i jiné. Nejdříve je objeveno jedno tělo, pak druhé a hodiny nemilosrdně odtikávají ke třetí vraždě… Psychologický profil šíleného zabijáka začíná být stále přesnější a stále jasněji z něj vyhlíží tvář nelidského monstra.

——————————–

Závěrem máme tip na dobré krimi pro mladé dospělé. Uvědomí si Kim ve vztahu s Lukasem, že je něco špatně, dřív, než bude pozdě? Knihu Thriller – Dvojí tvář Kathrin Lange vydalo nakladatelství Fragment.

Thriller – Dvojí tvář

Autorka: Kathrin Lange

Překlad: Michaela Škultéty
Počet stran: 200
Formát: 200×130
Vazba: lepená brožura

Přečtěte si více o knize Thriller – Dvojí tvář

Podívejte se také na ukázku z knihy!

Když se patnáctiletá Kim seznámí se záhadným a přitažlivým Lukasem, nemá ani tušení, že chodil s její starší sestrou Ninou, kterou před dvěma lety našli mrtvou – s třpytivou vážkou na obličeji. Kim se do Lukase zamiluje. Neustále ale pochybuje o tom, zda mu může důvěřovat. Ve chvíli, kdy chce na svoje obavy zapomenout, zmizí další dívka. Rozum jí napovídá, aby byla opatrná… Co když je ale všechno jinak, než si myslí? 


Dnešní tipy jsou u konce, oslovila vás nějaká z těchto knih? Podělte se o váš názor v diskuzi!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit za skvělou cenu v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSedmikrásky

Ohlssonová, Kristina

Kniha Zlín, 2013

zobrazit info o knizeVolavka

Maratová, Monika

Naše vojsko, 2013

zobrazit info o knizeStíny minulosti
Případy emeritního poldy

Svobodová, Iveta

JaS, 2013

zobrazit info o knizeSmrtící stvoření

Robb, J.D. - Roberts, Nora

Metafora, 2013

zobrazit info o knizeDvojí tvář

Lange, Kathrin

Fragment, 2013

Napsat komentář