Knižní tipy: Když muži píší detektivky

krimi
Na dnešní den jsme si pro vás připravili pět knih z žánru krimi vzešlých z per výhradně mužských autorů. Krvelačné vraždy, týrání a zlověstné podvody – to vše na vás čeká v dnešních tipech.

Britský žokej a spisovatel Dick Francis v knize Do černého spojil dvě své největší vášně: koně a psaní. Napínavou detektivku vydalo nakladatelství Knižní klub.

Do černého

Do černéhoAutor: Dick Francis

Překlad: Jaroslava Moserová-Davidová
Počet stran: 280
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Do Černého

Prolistujte si také ukázku!

John Kendall, který píše knihy o tom, jak přežít v drsných podmínkách, přijme z důvodu finanční nouze nabídku Tremayna Vickerse, trenéra dostihových koní, aby napsal jeho životopis. John Vickerse poznává zrovna v době, kdy probíhá soudní líčení v případu smrti dívky, která zemřela ve Vickersově domě, a ve vzduchu zůstává plno pochybností. Když je objevena mrtvola bývalé Vickersovy stájnice, je John rázem vtažen do víru událostí, v nichž bude muset své znalosti o umění přežít převést do praxe.

—————————-

Vlivnému Harlowovi, hlavnímu hrdinovi knihy Vtipálek, nekalosti nebezpečně prochází.  A své podvody si doslova užívá. Jak daleko jeho žerty se svými žerty zajdou, než bude konečně polapen? Vydalo nakladatelství Naše vojsko.

Vtipálek

VtipálekAutor: Edgar Wallace

Překlad: František Heller
Počet stran: 360
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Vtipálek

Detektiv Scotland Yardu stojí proti podvodům bohatého a váženého muže, domnělého Harlowa, který své zločiny, loupeže a podvody se zálibou páchá jako žerty. Podinspektor Carlton postupně odhaluje jeho lsti, do nichž je vtažena okouzlující dívka, a dochází k nečekaným odhalením. Harlowa dostane za mříže, ale ten svou vysokou hru uzavírá posledním žertem.

—————————-

Působivý román spisovatele Joea Lansdalea nás zavede ke břehům řeky, kde je nalezeno mrtvé tělo krásné dívky. Podaří se její matce a nejlepší kamarádce přivést Mayin popel na místo, o kterém vždy nejvíc snila? Knihu vydalo nakladatelství Brána.

Břeh temné vody

Břeh temné vodyAutor: Joe R. Lansdale

Překlad: Zuzana Krátká
Počet stran: 280
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Břeh temné vody

Pročtěte si také ukázku z knihy!

May Lynn sní o kariéře hollywoodské hvězdy do té doby, než je v nedaleké řece nalezena mrtvá. Její matka a Mayina nejlepší kamarádka Sue Ellen se rohodnou její tělo vykopat, zpopelnit a popel rozprášit v Hollywoodu. Sue se společně se svými nejlepšími přáteli a ukradeným vorem plaví dolů po řece s ostatky May Lynn. Jenže Sue má u sebe kradené peníze, po kterých pátrá její nevlastní otec a další nepřátelé, kteří jsou schopni čehokoli.

—————————-

S detektivkou Složka 64 z nakladatelství Host se vrátíme v čase o celých čtyřicet let nazpět – a znovu za ženami. Komisař Mørck bude tentokrát prověřovat odložený případ zneužívané ženy, které se podařilo uniknout. Její život však skrývá spoustu nezodpovězených otázek.

Složka 64

Složka 64Autor: Jussi Adler-Olsen

Překlad: Jírková, Magdalena
Počet stran: 544
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Složka 64 

Nezapomeňte si prolistovat ukázku. Na našich stránkách o knize vyšel i článek!

Nátlak a týrání patřily ještě před čtyřiceti lety do každodenního života žen deportovaných na dánský ostrov Sprogø. Podobný osud potkal i Nete Hermansenovou, jíž se z ostrova podařilo dostat pryč. Alespoň si to myslela. Co ale ukrývá její minulost? Proč se na ostrov dostala? Kam zmizeli lidé z jejího okolí? A kdo za tím vším stojí? Jedná se o nejhorší možné zneužívání moci, kterému stále není konec.

—————————-

Na závěr dnešních tipů si představíme román českého autora Stanislava Češky. Jeho nejnovější kniha, kterou vydalo nakladatelství MOBA, líčí pořádně zamotaný případ zkušeného detektiva Berky…

Arcibiskupova smrt

Arcibiskupova smrtAutor: Stanislav Češka

Počet stran: 248
Vazba: pevná bez přebalu

Přečtěte si víc o knize Arcibiskupova smrt, kde najdete také její ukázku

Soukromý detektiv Stanislav Berka se na Brněnské přehradě setkává se spolužákem a kamarádem Černým, zvaném Čáryfuk. Čáryfuk vede vykopávky velkomoravského sídliště ve Starém Městě. Když zmizí jeden z brigádníků, Cyril Haluzík, má Čáryfuk pocit, že s ním zmizelo také něco z hrobu, na němž brigádník pracoval. Na policii však nepochodí, požádá tedy o pomoc svého přítele Berku…


Dnes jsme u konce, ale nezoufejte! Již v úterý můžete očekávat další kriminální tipy, tentokrát z pera žen!

Oslovila vás nějaká z těchto knih? Podělte se o váš názor v diskuzi!

A aby toho nebylo málo, můžete si tyto knihy a spoustu dalších vydražit za skvělou cenu v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDo černého

Francis, Dick

Euromedia Group, 2013

zobrazit info o knizeVtipálek

Wallace, Edgar

Naše vojsko, 2013

zobrazit info o knizeBřeh temné vody

Lansdale, Joe R.

Brána, 2013

zobrazit info o knizeSložka 64

Adler-Olsen, Jussi

Host, 2013

zobrazit info o knizeArcibiskupova smrt

Češka, Stanislav

Moravská Bastei MOBA, 2013

Napsat komentář