Tipy pro školáky i školačky

Tipy pro školáky i školačky
Hledáte-li něco, co by vašim dětem zpříjemnilo chladná, ponurá odpoledne, pak jste tu správně. S těmito poutavými knihami se jim snadno podaří na chvíli utéct z každodenní reality školních povinností. A je to skvělý dárek i pod stromeček!

Komiksový příběh z nakladatelství Mladá fronta nadchne všechny děti prahnoucí po dobrodružství. Nudit se s ním totiž rozhodně nebudou!

Nápady pana Semtamťuka

Nápady pana SemtamťukaAutor: Svatopluk Hrnčíř

Ilustrace: Lenka Vybíralová
Počet stran: 112
Provedení: pevná bez přebalu
Rozměry: 190×245
Věk: 10+

Semtamťuk má neuvěřitelné nápady a vymýšlí vynálezy, díky nimž Klárka s Kubou zažijí dobrodružství jako nikdo jiný. Kdo taky může vyprávět, že v balonu z nafukovacích balonků přeletěl z Čech přes Afriku do Jižní Ameriky a zase zpět, musel se prokousávat obří bábovkou, nebo se pomocí kouzelné čepice přenesl do doby dinosaurů? Celkem 17 bláznivých příběhů Kuby, Klárky a pana Semtamťuka se poprvé objeví v knižní podobě.

Přečtěte si více o knize Nápady pana Semtamťuka a prohlédněte si ukázku.

—————————————–

Kniha Petry Dvořákové vypráví příběh Julie, která si po rozvodu rodičů zvyká na nový život. A vede si víc než dobře! Vydalo nakladatelství Host.

Julie mezi slovy

Julie mezi slovyAutor: Petra Dvořáková

Ilustrace: Katarina Gasko
Počet stran: 128
Provedení: pevná bez přebalu
Rozměry: 170×235
Věk: 10+

Julie mezi slovyNa pozadí krátkých poutavých příběhů kniha přináší výklad řady pojmů, které ze světa dospělých pronikají do světa dětí. Julie mezi slovy se dotýká tématu rozvodu rodičů a rozpadu rodiny i vytváření citových vazeb k novým partnerům rodičů a jejich dětem. Pro dětského čtenáře kniha otevírá naději na vyrovnání se s jednou z nejbolestnějších zkušeností dětství.

Přečtěte si více o knize Julie mezi slovy a prolistujte si její ukázku. Na našich stránkách si můžete přečíst článek, reportáž i recenzi!

—————————————–

Nakladatelství Jota vydalo další volné pokračování dobrodružství s bláznivých doktorem, tentokrát s názvem Doktor Proktor a velká loupež zlata. Knížka, kterou napsal světoznámý spisovatel Jo Nesbø, vás vezme na vzrušující výpravu za zloději norského zlatého pokladu.

Doktor Proktor a velká loupež zlata

Doktor Proktor a velká loupež zlataAutor: Jo Nesbø

Překlad: Eva Dohnálková
Počet stran: 212
Provedení: pevná s přebalem
Rozměry: 145×210Doktor Proktor a velká loupež zlata
Věk: 10+

Doktor Proktor, Bulík a Líza musí zjistit, kdo uloupil norský zlatý poklad. Protože Norové jedí spoustu sladkostí a pak potřebují hodně zlata na plomby, scvrknul se norský národní poklad na jedinou zlatou cihlu. Naši tři kamarádi budou muset nejen naplánovat úplně nemožné vyloupení banky, ale musí se také zúčastnit fotbalového finále a postavit se nejdražšímu fotbalovému hráči světa. Za použití prdicího prášku doktora Proktora a dalších vynálezů dovedou beznadějný tým outsiderů k vítězství…

Přečtěte si více o knize Doktor Proktor a velká loupež zlata a prolistujte si její ukázku. Na našich stránkách vyšla také recenze prvního dílu Doktor Proktor a prdící prášek.

—————————————–

Černý čaroděj chce ovládnout celou zemi. Porazí ho skupina posvátných jednorožců? Knihu Poselství jednorožců – komplet vydalo nakladatelství Fragment.

Poselství jednorožců – komplet

Poselství jednorožců - kompletAutor: Michaela Burdová

Počet stran: 696
Provedení: vázaná
Rozměry: 152×228
Věk: 11+

Lilandgarie je země posvátných jednorožců! Jednorožci jsou ztělesněním dobra, a dokud drží pohromadě, nemá zlo šanci. Černý čaroděj se však chce zmocnit jednoho z nich a ovládnout celou zemi. Do Lilandgarie se proto vracejí elfové, aby pomohli zachránit dobro. Skryté tajemství však ohrožuje i soudržnost záchranné výpravy elfů. Podaří se království zachránit a nastolit opět rovnováhu světa?

Přečtěte si více o knize Poselství jednorožců – komplet a prohlédněte si ukázku z ní.

—————————————–

Na závěr vám představíme román pro dívky od spisovatelky Jenny Hanové: Vždycky budeme mít léto. Belly váhá mezi dvěma kluky. Který je pro ni ten opravdu pravý? A kterého opravdu miluje? Vydalo nakladatelství Jota.

Vždycky budeme mít léto

Vždycky budeme mít létoAutor: Jenny Hanová

Překlad: Vanda Ohnisková
Počet stran: 264
Provedení: pevná s přebalem
Rozměry: 130×200
Věk: 12+

Belly milovala v životě jenom dva kluky. A po dvouletém chození s Jeremiášem si je téměř stoprocentně jistá, že on je ten pravý. TÉMĚŘ jistá. Konrád se nikdy nevyrovnal s tím, že nechal Belly odejít. Zato Jeremiáš vždycky věděl, že Belly je dívka, pro kterou udělá cokoli. Konrádovi naplno dochází, že jde do tuhého, když se Belly s Jeremiášem rozhodnout vzít. Musí Belly říct, že ji miluje, nebo ji ztratí navždy. Teď, nebo nikdy.  

Přečtěte si více o knize Vždycky budeme mít léto a prolistujte si ukázku z ní.


Líbila se vám či vašim dětem nějaká z těchto knih? Napište nám!

Tyto a spoustu dalších knih si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNápady pana Semtamťuka

Hrnčíř, Svatopluk - Vybíralová, Lenka

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeJulie mezi slovy

Dvořáková, Petra

Host, 2013

zobrazit info o knizeDoktor Proktor a velká loupež zlata

Nesbø, Jo

Jota, 2013

zobrazit info o knizePoselství jednorožců – komplet

Burdová, Michaela

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeVždycky budeme mít léto

Hanová, Jenny

Jota, 2013

Napsat komentář