Svěrák pro děti i dospělé

Zdenek_Sverak
Český humorista, herec, textař i dramatik svou rozmanitou tvorbou zasáhnul jako jeden z mála snad všechny věkové kategorie. Pojďme se spolu podívat na právě vydané knihy, které si zamilují jak děti, tak dospělí!

Jako první vám dnes představíme leporelo pro nejmenší, Šupy Dupy nakladatelství Fragment, kde najdete nejen krásné obrázky, ake hlavně text známé stejnojmenné písničky, jež zazněla v oblíbené pohádce Ať žijí duchové.

Šupy dupy

Šupy dupyAutor: Zdeněk Svěrák

Ilustrace: Ladislava Pechová
Rozměry: 100×100
Počet stran: 16
Věk: 2+

Rozkládací leporelo pro nejmenší děti s textem známé písničky Zdeňka Svěráka a veselými obrázky Ladislavy Pechové.

Přečtěte si více o leporelu Šupy Dupy.

—————————————–

Druhým tipem bude také leporelo, tentokrát s jednou z nejoblíbenějších písniček Zdeňka Svěráka, Když se zamiluje Kůň, jež svými živými ilustracemi opět doprovází Ladislava Pechová. Vydalo nakladatelství Fragment.

Když se zamiluje kůň

Autor: Zdeněk Svěrák

Ilustrace: Ladislava Pechová
Rozměry: 100×100
Počet stran: 16
Věk: 2+

Rozkládací leporelo pro nejmenší děti s textem známé písničky Zdeňka Svěráka a veselými obrázky Ladislavy Pechové.

Přečtěte si více o leporelu Když se zamiluje kůň.

—————————————–

Nový povídkový román Zdeňka Svěráka, Po strništi bos, s humorem zachycuje zajímavé útržky (nejen) jeho dětství. Knihu vydalo nakladatelství Fragment.

Po strništi bos

Po strništi bosAutor: Zdeněk Svěrák

Rozměry: 200×140
Počet stran: 96Po strništi bos
Vazba: pevná s přebalem
Věk: pro dospělé

Není to kronika mého dětství ani naší rodiny, chtěl jsem, aby to byla krásná literatura. Autoři takové literatury nejen vzpomínají na to, co viděli a slyšeli, ale také si vymýšlejí a fantazírují, aby jejich příběh stál za řeč.
V knížce vyprávím o tom, jak byl malý kluk přesazen z města na venkov a co to udělalo s jeho duší. Jsem to já a nejsem to já. Je to mozaika, v níž jsou některé kamínky pravé a jiné přidané. Ale vy byste neměli poznat, který je který. 

Zjistěte si více o knize Po strništi bos nebo si přečtěte ukázku z knihy. Reportáž z křtu najdete také na našich stránkách!

Po strništi bos

—————————————–

Nakladatelství Mladá Fronta letos vydalo knihu ze zákulisí oscarového snímku Kolja, který brilantně zpracovali Zdeněk Svěrák se svým synem Janem Svěrákem. Také vás zajímá, jak se tento slavný film točil?

Příběh filmu Kolja – Jak se točil Kolja

Autor: Darek Šmíd

Rozměry: 210×240
Počet stran: 144
Vazba:  pevná bez přebalu
Věk: pro dospělé

Kolja

Film Jana Svěráka podle scénáře jeho otce Zdeňka Svěráka šel v roce svého uvedení do kin (1996) proti proudu už svým tématem. Pět let po odchodu sovětských vojsk mnozí hleděli s nedůvěrou na to, že by hlavním hrdinou filmu měl být ruský chlapeček. Ovšem oba zmínění tvůrci nakonec vytvořili dílo, které dovedlo reflektovat nejnovější české dějiny. A to do té míry, že Kolja Koljazískal Oscara za nejlepší cizojazyčný film. Kniha odhaluje díky rozhovorům s jeho tvůrci i protagonisty mnoho faktorů, které hrály roli při přípravě filmu, obrazová část představuje spousturekvizit a jiných artefaktů.

Přečtěte si víc o knize Příběh filmu Kolja nebo si prolistujte její ukázku. Více informací o knize také u nás!

 

Zdeněk Svěrák

Narodil se 28. března 1936 v Praze. V roce 1958 vystudoval Vysokou školu pedagogickou, obor český jazyk a literatura. Nadcházejícítři roky byl učitelem na základní škole v Měcholupech na Žatecku a na gymnáziu v Žatci, od roku 1961 do 1969 byl redaktorem Československého rozhlasu a v letech 1977-1991 se živil jako scénárista ve Filmovém studiu Barrandov, mezitím pracoval na volné noze.

Zdeněk Svěrák velmi úzce spolupracoval s Ladislavem Smoljakem a a hudebním skladatelem Jaroslavem Uhlířem. Jako herec se uplatnil v mnoha celovečerních filmech; Vesničko má středisková, Na samotě u lesa, Tři veteráni, Obecná škola, Vratné lahve, Kolja aj. V posledních letech spolupracuje hlavně se svým synem Janem. Je držitelem dvou Českých lvů a prestižního Oscara. Věnuje se také charitativním činnostem, je jedním ze zakladatelů Centra Paraple.

(Zdroj: Wikipedie, autor fotky: che)


Líbila se vám nějaká z těchto knih? Máme tu nějaké fanoušky Zdeňka Svěráka? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Tyto i další knihy si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZdeněk Svěrák – Když se zamiluje kůň (100x100)

Svěrák, Zdeněk

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeZdeněk Svěrák – Šupy dupy (100x100)

Svěrák, Zdeněk

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeZdeněk Svěrák – Po strništi bos

Svěrák, Zdeněk

Fragment, 2013

zobrazit info o knizePříběh filmu Kolja

Šmíd, Darek

Mladá fronta, 2013

Napsat komentář