Legendární cestovatel Miroslav Zikmund představil nový výbor ze společných cest s Jiřím Hanzelkou

uvd
V pondělí 12. prosince 2011 od 16 hodin proběhlo v restauraci Solidní jistota v Praze slavnostní uvedení knihy Legenda Z+H, Druhá cesta. A hned druhý den na to, v úterý 13. prosince 2011 proběhla v literární kavárně Academia autogramiáda Miroslava Zikmunda…

Kniha je druhým aktualizovaným výborem z cest naší nejznámější cestovatelské dvojice – inženýrů Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda.

Slavnostního představení knihy se osobně zúčastnil legendární cestovatel Miroslav Zikmund a jeho čestný host a dlouholetý přítel, spisovatel Zdeněk Mahler. Společně posypali knihu prstí ze zahrádky pana Zikmunda, kterou desítky let obdělával vlastníma rukama.

Večerem provázeli všechny přítomné moderátor Vladimír Kroc, editor knihy Miroslav Náplava a majitel Nakladatelství JOTA Marcel Nekvinda. Mezi hosty nechyběli také další známí cestovatelé, spisovatelé a významné osobnosti kulturního života – Vladimír Plešinger, Richard Händl, Aleš Čuma ad. Akce se zúčastnili také Hana a Jiří Hanzelkovi, potomci Jiřího Hanzelky, a Miroslav Zikmund mladší.

Po slavnostním představení knihy následovala tolik očekávaná autogramiáda pana Miroslava Zikmunda, při níž měli hosté jedinečnou možnost nechat si podepsat novou knihu a prohodit pár příjemných slov s legendárním cestovatelem.

Ani na autogramiádě, den poté, neměl Miroslav Zikmund nouzi o fanoušky. Lidé čekali v dlouhé řadě, která kroužila kolem všech kavárenských stolečků.

Každý v ruce třímal ne jen jednu knihu. Podepsat měli lidé zájem i dříve vydané tituly, a to některé již výrazně staršího data. Pro většinu bylo setkání s panem Zikmundem celoživotním zážitkem.

———————————————————————————————————————-

Miroslav Zikmund – Jiří Hanzelka

Editor: Miroslav Náplava
Ilustrace:
Aleš Čuma

Legenda Z+H
Fenomén českého cestopisu
Druhá cesta 

Druhá cesta inženýrů Miroslava Zikmunda a Jiřího Hanzelky vede tentokrát přes Blízký východ, monzunovou Asii, Indonésii, Japonsko a asijskou část bývalého Sovětského svazu. Dvojice legendárních cestovatelů vyrazila ve dvou vozech Tatra 805 v roce 1959 a do Československa se vrátila roku 1964. Z jejich obdivuhodného počinu vzešla celá řada reportáží, rozhlasových relací a celovečerních dokumentárních filmů.

Neuvěřitelný úspěch slavily jejich knihy, které vycházely ve stotisícových nákladech. Vybrané kapitoly z nich aktuálně upravil Miroslav Zikmund – první cestu po Africe a Americe tedy nyní doplňuje cesta druhá Asií
a vytváří tak ucelené dvousvazkové dílo, přesvědčivé svou nadčasovostí. Kniha je vybavena bohatou obrazovou přílohou s mnoha doposud nepublikovanými snímky z archivu Hanzelky a Zikmunda
a přílohou je unikátní barevný plakát.

pevná vazba s přebalem / 172 x 237 mm / 464 stran / 598 Kč

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLegenda Z + H
Fenomén českého cestopisu – Druhá cesta

Hanzelka, Jiří - Zikmund, Miroslav

Jota, 2011

Napsat komentář