Tipy na čtení pro kluky

boy
Máte-li doma neposedného rošťáka a už ztrácíte nápady, jak ho zabavit, udělejte z něj knihomola. Těchto pět poutavých knih připoutá k židli i největší lumpy!

Již třetí kniha edice Kouzelný hrad slavného Thomase Breziny ani tentokrát nezklame. Na hradě se bude konat velký rytířský turnaj, který se všemi pořádně zamává. Vydalo nakladatelství Fragment.

Kouzelný hrad – Rytířský turnaj

Autor: Thomas C. Brezina

Počet stran: 112
Rozměry: 120×180
Věk: 7+

Na kouzelném hradě je zase vše vzhůru nohama. Koná se zde velký turnaj na počest samotného krále, který hrad poctil svou návštěvou. Vrcholem rytířského klání je souboj Maxe, nejmladšího z dětí hradního pána, se silným Damianem z rodiny zlého rytíře Dragomíra. Pokud Max prohraje, ztratí jeho rodina svůj domov… Pomohou mu k vítězství jeho kouzla nebo snad zázračný nápoj?

Dozvěďte se více o knize Kouzelný hrad – Rytířský turnaj a přečtěte si ukázku z ní.

—————————————————-

Další pokračování úspěšného komiksového příběhu Malý princ z nakladatelství Mladá Fronta nás tentokrát provede Planetou knihomolů.

Malý princ a Planeta knihomolů

Autor: Agnes Biadud a Antoine de Saint-Exupéry

Počet stran: 50
Rozměry: 21,6×29 cm
Věk: 8+

Co je hlavní činností na Planetě knihomolů? Zdejší obyvatelé jsou vášnivými čtenáři, ba co víc, knihy jsou pro ně životně důležité.Rádi si je vyměňují s neznámými lidmi a tráví večery společným předčítáním. Jenomže od jisté doby řádí na planetě zloděj knih, který svou melodií doslova vytrhává knihy lidem z ruky. Obří knihovna se navíc pomalu propadá do země a její správce nechce nikoho pustit dovnitř. Jak se zdá, na Malého prince a Lišku čeká zase perná práce.

Přečtěte si víc o knize Malý princ a Planeta knihomolů. Více o předchozích dílech z této edice i na našich stránkách! (Větrná planeta, Planeta ohnivého ptáka, Nefritová planeta, Astronomova planeta, Planeta hudby, Obrova planeta)

—————————————————-

A máme tu další Úžasný deník Toma Gatese, v tomto díle o školním výletě, sportu a mnohých dalších příhodách živého páťáka. Knihu vydalo nakladatelství Fragment.

Úžasný deník – Tom Gates – Naprosto fantastický (skoro ve všem)

Autor: Liz Pichonová

Počet stran: 268
Rozměry: 125×195
Věk: 9+

Vážně se moc těším na školní výlet se sportovními aktivitami (pokud zvládnu najít přihlášku… kam já ji jenom dal).

Budeme podnikat fůru skvělých věcí:
- vyrábět vory
- pořádat půlnoční hostiny
- sledovat různá prapodivná zvířata

Nebude to paráda? A hlavně, nikde žádný rodiče ani votravný sestry ;-)

Přečtěte si více o knize Úžasný deník – Tom Gates – Naprosto fantastický (skoro ve všem). Něco málo o edici Úžasný deník také na našich stránkách!

—————————————————-

Kniha Pět bojovníků – Opice z nakladatelství Fragment je druhou v edici. Tentokrát půjdeme trnitou cestou spolu s Malaem, který se chce stát obratným mistrem.

Pět bojovníků – Opice

Autor: Jeff Stone

Počet stran: 192
Rozměry: 140×205
Věk: 11+

Po zničení čínského kláštera jsou ukradeny vzácné svitky s moudrostí starých mistrů. Pět mladých mnichů, kteří útok přežili, se chce pomstít. Nejprve se však musejí naučit ovládat bojové umění pěti zvířat, ke kterému jsou předurčeni – tygr, opice, had, jeřáb a drak. Malao „opice“ se chce stát obratným mistrem. Nejdříve ale musí projít cestou plnou překážek, nebezpečí a dobrodružství. Podaří se mu vše překonat a získat opičí lstivost a mrštnost?

Přečtěte si více o knize Pět bojovníků – Opice.

—————————————————-

Jako poslední v pořadí se nám představí hned dvě knihy v jedné! Z jedné strany Neviditelná bestie a Démon ticha ze strany druhé. Vydalo nakladatelství Fragment.

Klub záhad – Neviditelná bestie + Démon ticha

Autor: Thomas C. Brezina

Počet stran: 256
Rozměry: 123×180
Věk: 11+

Staň se členem Klubu záhad! Pomocí superlupy objasni s ostatními členy tajemství a děsivé záhady. V Klubové příloze s informacemivždy zjistíš, jak jsi při pátrání obstál.

Všude zanechává stopy, a přece je neviditelná. Jupiter se dozví o přepadení nočního hlídače a dává se do pátrání. Při tom ho pronásleduje bestie. Jak ji mohou Jupiter a jeho přátelé zneškodnit, než napáchá ještě větší zlo?

Nikdo neví proč, ale všude je ticho jako v hrobě a v noci se dějí velmi podivné věci. Městem se plíží tajemní vetřelci. Podaří se vůbec tuto záhadu objasnit?


Přečtěte si více o knize Klub záhad – Neviditelná bestie + Démon ticha


Která z knih se Vám v dnešních tipech, zaměřených na čtení pro kluky, líbila nejvíce? Podělte se s námi v diskuzi.

Tyto a mnoho dalších knih si můžete vydražit také v našich aukcích!

(autor náhledového obrázku: Lindsay Cibos)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKouzelný hrad – Rytířský turnaj

Brezina, Thomas C.

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeMalý princ a Planeta knihomolů

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeÚžasný deník – Tom Gates – Naprosto fantastický (skoro ve všem)

Pichon, Liz

Fragment, 2013

zobrazit info o knizePět bojovníků – Opice

Stone, Jeff

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeKlub záhad – Neviditelná bestie + Démon ticha

Brezina, Thomas C.

Fragment, 2013

Napsat komentář