Emíre Khidayer vydala další knihu

PerexTajeDuvaje
Po bestsellerech Arabský svět – jiná planeta? a Život po arabsku uvádí nakladatelství Rotran na český trh její další knihu Taje Dubaje.

Ve svém prvním románu z edice Není všechno zlato se Emíre Khidayer zaměřuje na arabskou společnost. Na pozadí emirátského Silicon Valley nabízí osudy, které pohltí i mužského čtenáře. 

Má-li to má přijít, Dubaj přijde sama. Byznys, láska a vztahy v nejkosmopolitnějším městě Blízkého východu.
Ambiciózní Emma přichází do Dubaje prosadit slovensko-českou IT firmu. Obklopena spletí nejrůznějších národů poznává místní i přistěhovalce. Žádnou lásku nečeká.
Jak funguje zahraniční firma v mekce arabského byznysu? Jak se chovají Emiráťané, když jim do duše nahlédne cizinec? Mění Emma Dubaj, nebo Dubaj mění Emmu?
Emma vás dovede za hranice vlastního nitra, ale sahá i pod závoj a masku místní společnosti. To všechno vám poví v příběhu, kde i písek dokáže být úrodný.

Ukázky z knihy

…U nás neplatí kdo dřív přijde, ten dřív mele, ale kdo dřív platí, ten dřív bere. Viděla jsem, že tohle je jeho filozofie, filozofie Ismáíla a vlastně filozofie města Dubaje. Pochopila jsem základní místní postulát: Zaplať, a máš službu! Za peníze dostane v Dubaji službu každý, to je pravda. Ale jakou?…

…Všechno mi to připadalo jako sen, jako jiná dimenze. Nejtěžší na tom bylo, že jsem ho chtěla vidět i já. Musela jsem si to přiznat, přitahoval mě. Neskutečně mě přitahoval. Když mě muž nepřitahuje, vím to hned. Když muže přitahuju já, taky to vím hned. Když muž přitahuje mne, hmm…

Taje Dubaje

Autorka: Emíre Khidayer
Překlad: Emil Charous

Počet stran: 236
Formát: 130 x 200 mm
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-971222-3-2
Doporučená cena: 279 Kč

Kniha Taje Dubaje byla vydána v říjnu 2013 v nakladatelství Rotran.

Bližší informace najdete také na stránkách autorky.

 

O autorce

Emíre Khidayer (*1971) se narodila úžasné slovenské mámě a vášnivému iráckému otci. Vyrostla na Trnavsku a vystudovala arabistiku, islámistiku a anglicistiku na Filozofické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě. Jako diplomatka působila v Egyptě, Kuvajtu a Iráku; v Kuvajtu jako vedoucí mise. Vedla firmu ve Spojených arabských emirátech. I u nás jsou dobře známy její knihy Arabský svět – jiná planeta? a Život po arabsku. Je autorkou rozhlasových seriálů Cesta po arabskom svete, Po arabsky a adaptovaného cyklu Príbehy zo Sumhuramu, který předtím vyšel knižně. Nyní přichází se svým prvním románem Taje Dubaje z edice Není všechno zlato.

S autorkou jste se mohli mimo jiné setkat i na festivalu Svět knihy, ze které jsme připravili reportáž.

Zdroj informací a fotografie: www.khidayer.com

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTaje Dubaje
Není všechno zlato

Khidayer, Emíre

Rotran, 2013

Napsat komentář