Román plný chaosu a emocí

Cely-den-se-nic-nestane
Příběhů, jejichž hlavním tématem je komplikovaný vztah matky a dcery, je v knižním světě dost. Úsměvný román Celý den se nic nestane se ale od ostatních něčím liší. Jestli je to strastmi nad zmizelým Esterházym nebo zábavnými historkami z hotelového prostředí, to už necháme na vás.

Novinka autorky úspěšné novely Mrtvý muž.

Je letní den, po bouřce, asi v Praze, možná letos nebo napřesrok. Dvě ženy, Lola a Marta, dcera a matka, nesou těžké břemeno, střídavě se navzájem podpírají a pak zase odcházejí každá svou vlastní cestou. Lole je sladkých šestnáct, ale moc sladce si nepřipadá. Marta má pocit, že až jednou přestane flirtovat, život skončí. Obě trpce postrádají toho, kdo z jejich života zmizel a stále se nevrací. Esterházy!

V hotelu, kde Marta pracuje, se chystá smuteční hostina, v kuchyni se smaží topinky s česnekem. V novomanželském apartmá se zatím pomátla indická nevěsta a míchá smažená vajíčka s pomerančovým džusem… Posbíráme do večera dostatek indicií, abychom zmizení pohřešovaného rekonstruovali? A kdo byl sakra Esterházy?

Celý den se nic nestane

Celý den se nic nestaneVydalo nakladatelství Host

Autor: Bianca Bellová
Počet stran: 144
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7294-965-6
Vydáno: 15. 10. 2013

 

Přečtěte si více o knize Celý den se nic nestane a prolistujte si ukázku z ní.

Napsali o knize

Mrtvý muž Bianky Bellové fascinuje obrazností, tepe vlastním jazykem. Přes veškerou zběsilost je to text organizovaný a pod kontrolou. Už první věta se do čtenáře zasekne hákem.

- Jáchym Topol, Lidové noviny

Bellová dokazuje, že je výtečná vypravěčka, která ze střípků vzpomínek a situací skládá pomyslný krasohled, který však ukazuje život těžce postižených lidí. Postižených samotou uprostřed druhých i vlastní rodiny.

- František Cinger, Právo

Bianca Bellová

Narodila se v roce 1970, pochází z Prahy a má bulharské předky. Vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze, přispívala do několika časopisů, pracovala v nadnárodních společnostech. V současnosti se živí překládáním a tlumočením z angličtiny. Je vdaná za Angličana, zpěváka Adriana T. Bella, s nímž má tři děti. V roce 2009 vydala svou prvotinu Sentimentální román, novela Mrtvý muž vyšla v Hostu o dva roky později.
(Foto a informace o autorce: Host)


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCelý den se nic nestane

Bellová, Bianca

Host, 2013

Napsat komentář