Vychází kniha pro děti Julie mezi slovy spisovatelky Petry Dvořákové

julie-mezi-slovy
Po úspěšných knihách Já jsem hlad a Proměněné sny (Magnesia Litera za publicistiku 2007), jejichž dotisky vyšly před několika týdny, přichází nyní Petra Dvořáková s novinkou Julie mezi slovy.

Příběh je určen pro děti od osmi let a je dalším titulem postupně se profilující řady knih pro děti nakladatelství Host.

Hlavní hrdinkou krátkých příběhů je desetiletá Julie, kterou trápí nejen rozvod rodičů, ale také nesrozumitelný svět dospělých. Dětský čtenář se prostřednictvím knihy seznamuje s výkladem slov jako je sex, kyberšikana, handicapovaný, dentální hygiena či kreditní karta. Kniha je pro děti poučným průvodcem i důvěrným pomocníkem při zvládání vlastních problémů v rodině. Text doprovázejí obrázky přední slovenské ilustrátorky Katariny Gasko.

„Uvědomila jsem si, že když procházíte knihkupectvími, najdete doslova hromady příruček s radami pro dospělé, jak dětem pomoci vyrovnat se s těžkými životními situacemi. Ale na děti samé jako by v tomto ohledu současná literatura pro děti zapomínala. A přitom právě příběh je velmi mocným nástrojem, který může dítěti pomoci pojmenovat jeho pocity, bolesti a především ho přivést k vyrovnání se s nimi,“

Petra Dvořáková

říká autorka Julie mezi slovy Petra Dvořáková.

Kniha Julie mezi slovy bude pro širší veřejnost uvedena na 23. podzimním knižním veletrhu v Havlíčkově Brodě v pátek 18. října, o pár dní dříve ji autorka představí na autorském čtení ve Znojmě, kde v současnosti žije. Petra Dvořáková bude rovněž hostem jednoho z listopadových dílů dětského pořadu ČT Planeta Yó a plánuje sérii interaktivních besed s žáky základních škol. Při příležitosti vydání knihy vznikl také facebookový profil Vofukovník, kam autorka vkládá příspěvky a tzv. vofuky jménem své knižní hrdinky Julie.


Přečtěte si rozhovor s Petrou Dvořákovou

Bližší informace o knize a její autorce najdete v článku Rozvod rodičů neznamená konec světa.

Foto autorky: nakladatelství Host

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJulie mezi slovy

Dvořáková, Petra

Host, 2013

Napsat komentář