Knižní tipy: literatura pro duchovní rozvoj

obloha
Člověk má v sobě ukryté tři rozměry – tělesný, duševní a duchovní. Tělo posiluje cvičením, rozvoj duše podporuje studiem a ducha? Pokud nevíte, jak rozvíjet svého ducha, pak možná najdete inspiraci v našich dnešních knižních tipech.

Jednou z duchovních cest je ta, která k nám přichází z Indie. Mistr Osho v knize Tantrické prožitky objasňuje skutečnou podstatu tantry, která bývá na Západě často mylně chápána jako sexuální praktika, ale ve skutečnosti je sex pouhým odrazovým můstkem k nejvyšší úrovni života propojeného s celou existencí. Knihu vydalo nakladatelství Beta Dobrovský.

Tantrické prožitky
Evoluce prostřednictvím lásky

Autor: Osho
Počet stran: 280
Vazba: brožované

Přečtěte si více o knize Tantrické prožitky

Základním tématem těchto promluv mistra Osho je tantrický přístup k životu, jenž je založený na radosti, prožívání života naplno, beze strachu a obav. Je to naprosté propojení s existencí, která člověku nabízí nekonečně mnoho darů, ale lidé je většinou nevidí a nedokážou ocenit. Osho využívá dávný indický zpěv nazvaný Sarahova píseň pro krále, jehož jednotlivé sútry ukazují cestu od běžného průměrného života k vyšším duchovním úrovním.

—————————————————————————

Úplně jiný směr, bližší nám, Středoevropanům, je křesťanská víra. Pokud se ale domníváte, že jde jen o něco, co patří do kostela a náš život nijak nemůže posunout, pak se pletete. Třeba dostanete nový pohled na křesťanství, když si přečtete osobní svědectví Tomáše Kašpara se sugestivním názvem Nespěchejte do rakve. Vydalo nakladatelství Návrat domů.

Nespěchejte do rakve

Autor: Tomáš Kašpar
Počet stran: 108
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Nespěchejte do rakve

Zažil jsem na vlastní kůži pocit pacienta, kterému lékaři nedokáží pomoci, a nemoc a problémy se stále vrací a zhoršují. Prožil jsem, jaké to je, když lékaři zlomí nad pacientem hůl nebo nabízejí drastické řešení s nezvratnými důsledky (invaliditou). A zažil jsem ten úžasný pocit naděje, když jsem objevil, že řešení existuje, a pak pocit radosti ze skutečného uzdravení a velké hrdosti, že jsem to dokázal. 

—————————————————————————

Další možností je uchýlit se k sebepoznání tak, jak k tomu ve své knize Kouzelná mapa vybízí autorka Colette Baron-Reid. Ta vám v této fascinující knize dává do rukou „kouzelnou hůlku“, s jejíž pomocí uvidíte svůj život jako nádherné dobrodružství a sami sebe jako mocné spolutvůrce svého osudu. Tím kouzlem je vaše vlastní vnímavost. Knihu vydalo nakladatelství Synergie.

Kouzelná mapa

Autor: Colette Baron-Reid
Počet stran: 288
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Kouzelná mapa

Vydejte se na cestu do hlubin své vnitřní krajiny a seznamte se s jejími obyvateli – imaginárními bytostmi, jež vlastní klíče k moudrosti skryté ve vašem podvědomí: Čaroděj vnímavosti, Láskavá zahradnice, Sběratelka kostí a duchové vašich vnitřních psychických zemí, přes které budete na své cestě procházet, vám pomohou najít poklad, skrytý v každé vaší životní zkušenosti.

—————————————————————————

Pokud ale přece jen dáte přednost křesťanství, pak můžete hledat inspiraci pro svůj duchovní život v knize turínského salesiána Bruna Ferrera s názvem Hvězdy pro duši. Krátké příběhy v ní obsažené potěší rodiče, vychovatele, dospívající čtenáře i milovníky narativní spirituální literatury. Vydalo nakladatelství Portál.

Hvězdy pro duši

Autor: Bruno Ferrero
Počet stran: 88
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Hvězdy pro duši

Přečtěte si recenzi na další knihy Bruna Ferrera.

Znovu se setkáváme s laskavými a moudrými příběhy, které známe k mnoha knih turínského salesiána „pro duši“. Celou sbírku uvádí příběh o matce, která v tíživé rodinné situace vyvede celou rodinu na střechu domu a řekne: „Jenom v noci je vidět hvězdy.“ Každá stránka této knížky je plná naděje a světla, kterých je nám tolik potřeba.

—————————————————————————

 

Jaká je vaše duchovní cesta? Která z výše představených knih by to to u vás vyhrála? Nebo si myslíte, že žádné „duchovno” není k životu třeba? Podělte se s námi!

Nenechte si ujít šanci a vydražte si tyto knihy
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTantrické prožitky
Evoluce prostřednictvím lásky

Osho

Pavel Dobrovský – BETA, 2013

zobrazit info o knizeNespěchejte do rakve

Kašpar, Tomáš

Akademie úspěchu, 2014

zobrazit info o knizeKouzelná mapa
Najděte smysl a magii svého životního příběhu

Baron-Reid, Colette

Synergie Publishing SE, 2013

zobrazit info o knizeHvězdy pro duši

Ferrero, Bruno

Portál, 2013

Napsat komentář