Čech, jenž dokázal uplatnit své schopnosti i v Kanadě

PartituraProSrdce
Odchod z rodné země není jednoduchý, o to více, pokud nevzešel čistě z vaší iniciativy. Své by o tom mohl vyprávět český lékař Zdeněk Šťastný, jenž je mezi svými fanoušky známý spíše pod pseudonymem Zdeněk Hanka. Zahrajte si s námi o jeho knihu Partitura pro srdce!

Životní zkušenosti jednoho Čecha, který se postavil strachu

Příběh úspěšného lékaře, který je donucen k odchodu do Kanady, opustí sice skalpel, ale ne víru v sebe sama.

„Sám sebe člověk pozná ve chvíli, kdy je donucen stát na okraji, dívat se do očí hrozbě. Nikde nejsou otěže, které by mohl uchopit, ruce má prázdné.“

Partitura pro srdce

Autor: Zdeněk Hanka

Vydalo nakladatelství Mezera

Počet stran: 212
Formát: 152 x 214 mm
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-87148-20-4
Vydáno: v říjnu 2010

Přečtěte si více o knize Partitura pro srdce nebo o dalších autorových publikacích.

 

Zdeněk Hanka

Vlastním jménem Zdeněk Šťastný, narozen 20. ledna 1956 v Uherském Hradišti, od školních let žije v Praze a od roku 1999 v Kanadě. O svém psaní říká, že múzy ho navštěvují jen z čiré zvědavosti. Zdeněk Hanka získal zkušenost s jevištěm, amatérským filmem, byl aktivním členem hudební skupiny a rád maluje.

Psát začal během studentských let drobnými povídkami, soubor Rozhovory s oblohou nebyl nikdy publikován a vycházel z jeho horolezecké činnosti. Rozhodl se pro studium medicíny, po ukončení studia pracoval v nemocnici Kadani, později v Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze jako novorozenecký lékař.

Ve druhé polovině devadesátých let předkládá privatizační projekt zdravotnického zařízení, jehož je ředitelem. Projekt je vládou podpořen a schválen pro realizaci. Tlak vnějších subjektů zainteresovaných na privatizaci ho přinutí ustoupit od privatizace a odstěhovat se s rodinou do Kanady.

Více se o autorovi i jeho tvorbě můžete dočíst na jeho internetových stránkách nebo v rozhovoru, jenž na našem webu vyšel před pár dny.

(Zdroj informací a foto: Zdeněk Hanka)

 

Vyhrajte román Zdeňka Hanky Partitura pro srdce

Máte rádi příběhy, které vycházejí ze skutečných událostí? Tak to by vás mohla zaujmout publikace Partitura pro srdce od českého spisovatele, pohotovostního specialisty a profesionálního instruktora Zdeňka Hanky!

Ve spolupráci s autorem Zdeňkem Hankou jsme si pro vás připravili soutěž, v níž pět z vás vyhraje román Partitura pro srdce.

Jako obvykle stačí u soutěžní otázky vybrat ze tří možností tu jedinou správnou a pak už jen správně tipovat. Hodně štěstí!

 

Soutěž o publikaci Partitura pro srdce
běží od 27. 
září do 10. října 2013.

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 5 životopisných románů Partitura pro srdce

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePartitura pro srdce

Hanka, Zdeněk

Mezera, 2010

Napsat komentář