Knižní tipy: změňte svůj život!

jóga
Naše dnešní nabídka vám přináší tipy na knihy, které vám pomohou změnit život. Najdete v nich inspiraci, jak na to, abyste si vážili sami sebe, jak se přestat bát či co Jan Amos Komenský myslel tím, že se máme učit z příběhů.

Vypadá to, že naše životy ovládá strach. Strach z nemoci, ze smrti, z neúspěchu, z práce, z budoucnosti… Pokud jste už někdy přemýšleli, jak se zbavit strachu, pak by se vám mohla hodit kniha s názvem Nebojte se z nakladatelství Návrat domů.

Nebojte se
Představte si život beze strachu

Autor: Max Lucado
Počet stran: 168

Přečtěte si více o knize Nebojte se

Zdá se, že každý východ slunce přináší nové důvody ke strachu. Mluví se o propouštění v práci, propadu ekonomiky, konfliktech na Blízkém východě, změnách ve vládě, ztrátách na trhu s bydlením, zvyšování globálního oteplování. Mor naší doby, terorismus, je odvozen od slova teror. Strach jako by si na sto let pronajal sousední dům a otevřel si tam úspěšný obchod. Krutý a obrovský strach nás všechny zahání do vězení s odemčenými dveřmi. Nebylo by dobré toto vězení opustit? Představte si, že by váš život byl strachem nedotčený. Co kdyby vaší prvotní reakcí na ohrožení byla víra, a nikoli strach?

 —————————————————————-

Pokud se vám povede nepodléhat strachu, pak je také nutné naučit se milovat sám sebe. Knihu s příhodným názvem Važte si sami sebe vydalo nakladatelství Beta Dobrovský.

Važte si sami sebe
Tajemství dávání a přijímání

Autor: Patricia Spadarová
Počet stran: 256

Přečtěte si více o knize Važte si sami sebe

Autorka v knize seznamuje čtenáře s otevřeným přístupem k sebeúctě, který pomáhá překonávat mentální i emocionální bloky, jež jsou příčinou nerovnováhy v našem životě. Pomocí příběhů z tradic učení Východu i Západu, osobních zážitků i zkušeností současníků seznamujících se s uměním dávat i přijímat autorka objasňuje způsoby, jak oslavovat svá nadání a silné stránky, jak oceňovat moudrost srdce, jak stanovovat přiměřené hranice, jak poznávat a řešit nezdravé vztahy a jak se v životě smiřovat s nezbytnými konci.

 —————————————————————-

Už malé děti používají nejčastěji otázku: „Proč?“ Později se ale takto ptáme čím dál méně. Není to náhodou špatně? Není důležité vědět, proč to či ono vlastně děláme? K tomu, abychom se naučili inspirovat lidi, nám pomůže nová kniha z nakladatelství  Jan Melvil Publishing s názvem Začněte s proč.

Začněte s proč
Jak vůdčí osobnosti inspirují k činům

Autor: Simon Sinek
Počet stran: 256

Přečtěte si více o knize Začněte s proč a ukázku z ní

Začněte s PROČ je kniha pro čtenáře, kteří sami podnikají, budují, vedou či teprve plánují, že se do něčeho pustí. Pokud principy zlatého kruhu správně uplatníte, stanete se sami přínosem pro malé i velké podniky, neziskové organizace i politické strany. Takže, proč vaše společnost vůbec existuje? Zdánlivě jednoduchá otázka… ale pokud si na ni umíte odpovědět, změní vše.

—————————————————————-

Možná se ve vašem životě vyskytuje nějaké trauma, které – ač nevyřčeno – ovlivňuje váš život negativním způsobem. Pokud chcete odhalit kořeny svých problémů a zbavit se jich, pak by vám mohla pomoci kniha s názvem Zbavte se svých kil bolesti z nakladatelství Synergie.

Zbavte se svých kil bolesti
Pochopte souvislost mezi zneužitím, stresem a přejídáním

Autor: Doreen VirtueUčit
Počet stran: 269

Přečtěte si více o knize Zbavte se svých kil bolesti

Více o knize najdete i v našem článku!

V této knížce vám Doreen Virtue přináší své zkušenosti posbírané během mnoha let své terapeutické práce ředitelky dvou klinik, zabývajících se léčbou poruch, spojených se stravováním. Tato jedinečná kniha vám pomůže přerušit škodlivé spojení mezi emocionální bolesti, stresem, traumatickými zážitky z dětství a přejídáním. Pokud jste už vyzkoušely mnoho diet a neustále se vždy znovu vracíte ke svým nezdravým stravovacím návykům, vaše nadváha má pravděpodobně psychickou příčinu, kterou je možné uzdravit.

  —————————————————————-

Již Jan Amos Komenský říkal, že nejlepší je učit se příběhem a hrou. Pojďte se ponořit do teorie literatury a najděte spolu s autorem odpověď na to, co Komenský svými slovy myslel. Knihu Učit (se) příběhem vydalo nakladatelství Host.

Učit (se) příběhem
Komenského Labyrint a didaktické možnosti narativní alegorie

Autor: Jan Hábl
Počet stran: 120

Přečtěte si více o knize Učit (se) příběhem a prolistujte si ukázku z ní

Příběh má zvláštní moc. Říká se, že pravda oděná do příběhu projde každými dveřmi. To je zřejmé i z věhlasu Komenského díla Labyrint světa a ráj srdce. Komenský napsal mnoho kvalitních spisů, ale žádný nedosáhl takové obliby a didaktické účinnosti jako narativně-alegorický Labyrint. Otázka zní, v čem spočívá kouzlo narativní formy? V čem je jeho formativní síla? Co činí příběh (v tomto případě alegorický) didakticky funkční? Kniha předkládá některé odpovědi.

—————————————————————-

Zaujalo vás téma některé z námi nabízených knih? Pocítili jste potřebu změnit svůj život? Pokud ano, pak neváhejte a pokuste se o to spolu s našimi tituly!

 

Nenechte si ujít šanci a vydražte si tyto knihy
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNebojte se
Představte si život beze strachu

Lucado, Max

Návrat domů, 2013

zobrazit info o knizeVažte si sami sebe
Tajemství dávání a přijímání

Spadarová, Patricia

Pavel Dobrovský – BETA, 2013

zobrazit info o knizeZbavte se svých kil bolesti
Pochopte souvislost mezi zneužitím, stresem a přejídáním

Virtue, Doreen

Synergie Publishing SE, 2013

zobrazit info o knizeUčit (se) příběhem
Komenského Labyrint a didaktické možnosti narativní alegorie

Hábl, Jan

Host, 2013

zobrazit info o knizeZačněte s proč
Jak vůdčí osobnosti inspirují k činům

Sinek, Simon

Jan Melvil Publishing, 2013

Knižní tipy: změňte svůj život! - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Ivana Sáčková Ivka.Iva napsal:

    Knihu Nebojte se mám doma, doporučuji :-)

Napsat komentář