Pro nastávající maminky

dítě1
Čekáte děťátko a chcete se dozvědět, co se ve vašem těle děje a jak se děťátko vyvíjí? Potom si pořiďte publikaci z nakladatelství Grada.

Druhé vydání velmi úspěšné publikace detailně provede rodiče obdobím těhotenství, porodu a péčí o dítě do tří až čtyř let věku.

Unikátní ultrazvukové snímky přibližují tajemství nitroděložního života plodu. Uvedena je také problematika pracovního vytížení a sexuálního života těhotné ženy, možnosti sportování a cestování v těhotenství. Nově je zařazena kapitola o porodu bez násilí.

Praktické návody pomohou při výchově a výživě dítěte, při potížích s kojením či se zaváděním nemléčné stravy, stejně jako při péči o nemocné dítě. Nechybí očkovací kalendář, kalendář preventivních prohlídek, zásady první pomoci, kapitoly o relaxaci a masážích těhotné ženy, ale také o plavání a masážích kojenců.

Celobarevná komplexní, odborně podložená příručka vycházející z českého prostředí se jistě stane cenným pomocníkem všem pečujícím rodičům.

 

Čekáme děťátko – 2. aktualizované vydání

Vydalo: Nakladatelství Grada

Autor: Gregora Martin, Velemínský ml. Miloš
Formát: 17×24 cm
Vazba: vázaná
Počet stran: 384
Datum vydání: 23.7.2013
ISBN: 978-80-247-3781-2
Edice: Pro rodiče

Přečtěte si více o knize Čekáme děťátko.

 

O autorech

MUDr. Martin Gregora (narozen 10. 4. 1965) – promoval v roce 1989 na II. LF UK v Praze, získal atestaci z pediatrie I. a II. stupně.V letech 2005 až 2010 působil jako zástupce primáře dětského oddělení Nemocnice Strakonice, a.s. V roce 2010 byl zvolen poslancem Parlamentu ČR – je členem Zdravotního výboru a Komise pro rodinu a rovné příležitosti. Martin Gregora patří ke klíčovým autorům nakladatelství Grada v oblasti populárně naučných pediatrických publikací. Jeho knihy z edice Rady pro rodiče platí u čtenářů za vyhledávanou značku kvality a jsou ceněny i odbornou veřejností – Kniha o matce a dítěti získala cenu nakladatelství Grada: Publikace roku 2005. MUDr. Gregora publikuje rovněž v odborných i laických periodicích, ve volném čase tvoří dřevěné skulptury a píše poezii.

MUDr. Miloš Velemínský, Ph.D., (narozen 16. 9. 1969) – promoval v roce 1994 na II. LF UK v Praze a po promoci začal pracovat na gynekologicko-porodnickém oddělení nemocnice v Jindřichově Hradci. Od roku 1996 až dosud působí na gynekologicko-porodnickém oddělení Nemocnice České Budějovice, od roku 2004 ve funkci zástupce primáře. Získal atestaci I. a II. stupně v oboru gynekologie a porodnictví a nástavbovou atestaci v oboru perinatologie a fetomaternální medicína. V roce 2009 mu byl udělen titul Ph.D. V současnosti se jeho odborný zájem soustředí především na perinatologii. Miloš Velemínský je vzácným typem autora, u něhož se snoubí odborná erudice s jazykovým citem a popularizačním nadáním. Kromě lékařské profese a pedagogické činnosti se věnuje hře na klavír a k hudbě vede i své syny Jakuba a Filipa.

——————————————-

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČekáme děťátko
2., aktualizované vydání

Gregora, Martin - Velemínský ml., Miloš

Grada, 2013

Napsat komentář