Vydejte se za poznáním a vyhrajte!

vylety1
Léto je časem výletů. My jsme pro vás připravili tři tipy, které vás zavedou na různá místa. A navíc je můžete v naší soutěži i vyhrát!

V nabídce nakladatelství Academia, v edici Atlasy a Průvodce, si vybere každý, kdo touží objevovat nepoznané. Knihy, které zde vychází, vám pomohou zorientovat se ve světě – ať je to svět cestování či poznání flóry a fauny.

V e-shopu www.academiaknihy.cz můžete nakoupit
knihy se slevou 20 %

V prvním tipu se vydáme po naší vlasti. Průvodce Sopky a sopečné vrchy ČR jistě ocení ti z vás, kteří se zajímáte o turistiku a hledáte vhodné cíle svých (nejen) letních výletů…

Populárně naučná publikace Sopky a sopečné vrchy ČR se zabývá terénními pozůstatky třetihorní vulkanické činnosti, jejichž morfologické útvary vytvářejí v mnoha regionech typický ráz české krajiny. Čtenář se dozví, že kromě notoricky známého Řípu, Bezdězu, Milešovky, Trosek nebo Komorní hůrky u nás existují desítky dalších památek na sopečnou činnost.

 

Sopky a sopečné vrchy ČR

Autor: Martin Janoška

Počet stran: 416
Vazba: brožovaná
Formát: 130 × 200 mm

Přečtěte si více o knize Sopky a sopečné vrchy ČR

Stěžejní částí publikace je encyklopedický přehled jednotně popsaných 160 lokalit coby pozůstatků třetihorní sopečné činnosti na našem území. Každou doprovází snímky celku i detailů, z nichž většina je i pro znalce české přírody a krajiny neotřelá a nová.

Čtenář tu najde lokality známé a atraktivní, hlavně však místa, o jejichž existenci má tušení jen hrstka zasvěcenců. Zájemci o přírodu uvítají srozumitelně podané informace o horninovém složení, geologické stavbě, mineralogických, botanických i zoologických zvláštnostech, nechybí však ani historické zajímavosti a užitečné turistické informace.

———————————————————

Toužíte se vydat do ciziny? Ideálním průvodcem po vašich cestách do Velké Británie bude kniha Londýn – kulturně-historický průvodce, která je zároveň i dalším tipem pro vás…

Čtenáři tu naleznou 31kapitol a v jejich rámci několik desítek příběhů, jež jsou bytostnou součástí historie Londýna zejména v 19. a ve 20. století, přirozeně s nezbytnými přesahy do století 21., příběhů, spojených s konkrétními místy, památkami, osobnostmi a zajímavostmi, jež jim o městě nad Temží řeknou více než ten nejlepší bedekr. Vzhledem k omezenému rozsahu to přirozeně není kompletní, vyčerpávající průvodce Londýnem, ale kdo by se s takovým tlustopisem vláčel na cestách…

 

Londýn – kulturně-historický průvodce

Autor: Martin Kovář

Počet stran: 520
Vazba: brožvaná
Formát: 130 × 200 mm

Přečtěte si více o knize Londýn – kulturně-historický průvodce

Pokud jde o praktickou stránku knížky, každý z jednatřiceti příběhů doplňují doporučení, jak se k nim co nejrychleji, nejpohodlněji a nejbezpečněji dostat, dále v přílohách seznam anglických a britských panovníků, ministerských předsedů, literatura k dějinám města a Anglie (Velké Británie), a rovněž jmenný i místní rejstřík a velké množství autorských fotografií.

———————————————————

Poslední náš tip je doslova lahůdka pro milovníky literatury. Vydejte se po Cestách s Karlem Hynkem Máchou a poznejte místa, která prošel…

Největší český básník svou pověstnou chodeckou zdatností a podnikavostí přímo vybízí k turistickému následování. Autor rozdělil Máchovy četné cesty do několika oblastí a v jednotlivých heslech postupně pojednává o lokalitách – hradech, zámcích, městech, domech –, která básník navštívil, v nichž něco prožil, která si nakreslil.

 

Cesty s Karlem Hynkem Máchou

Autor: Jiří Padevět

Počet stran: 372
Vazba: vázaná
Formát: 130 × 200 mm

Přečtěte si více o knize Cesty s Karlem Hynkem Máchou

U každého hesla je uveden současný i historický název objektu či místa, následuje velmi stručná charakteristika, dále autor objasňuje, kdy a v jaké souvislosti Mácha místo navštívil nebo jak se místo váže k jeho životu. Další informace se týkají Máchových kreseb. Největší část každého hesla zaujímá historie místa. Součástí každého hesla jsou také praktické turistické informace, odkaz na číslo mapy Edice Klubu českých turistů v měřítku 1:50 000, souřadnice GPS. Text provázejí barevné fotografie.

———————————————————

Zahrajte si s námi!

Jestliže rádi cestujete a poznáváte nová místa, pak právě pro vás jsou určené atlasy a průvodce z edice nakladatelství Academia. A radost z nich budou mít jistě i všichni ostatní, kteří si přečtou něco nového a zajímavého.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Academia jsme pro vás připravili soutěž, ve které mohu hned tři z vás vyhrát výše uvedené knihy – každý obdrží jednu.

Stačí jen správně zodpovědět na soutěžní otázku a mít štěstí při tipování.

Soutěž o knihy z nakladatelství Academia
běží od 8. července do 21. července 2013

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 cestovatelské průvodce

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCesty s Karlem Hynkem Máchou

Padevět, Jiří

Academia, 2010

zobrazit info o knizeSopky a sopečné vrchy ČR

Janoška, Martin

Academia, 2013

zobrazit info o knizeLondýn
Kulturně-historický průvodce

Kovář, Martin a kol.

Academia, 2011

Napsat komentář