Knižní tipy pro celou rodinu

rodina
Dnešní nabídka bude pestrá, jak věkovým rozpětím, pro něž je určena, tak literárními žánry. Potěšíme děti, zaujmeme dospělé čtenáře, ale přineseme tipy i pro vášnivé cyklisty a chovatele psů. Pojďte s námi za knížkami…

První kniha určitě nadchne všechny, kdo mají rádi pohádky. Obzvlášť ty od Václava Čtvrtka. V nakladatelství Albatros totiž znovu vyšlo jeho Říkání o víle Amálce s ilustracemi Václava Bedřicha!

Pohádkové vyprávění o malé půvabné víle, která chce všem pomáhat. Příběhy o tom, jak potkala beránka Kudrnu, jak vyléčila obra a ohniváče, jak pomáhala ježčí tlapce, jak přetancovala obra Hrompace, jak zatančila králi, a řada dalších nepostrádají laskavý humor a dobré srdce. Děti dobře znají postavičku Amálky z večerníčků, a tak si o ní i rády něco hezkého přečtou či poslechnou.

Přečtěte si více o knize Říkání o víle Amálce a ukázku z ní na našem webu

————————————————————————————–

Pokud vaše děti chtějí víc, než jen číst pohádky, můžeme jim nabídnout humorné luštění s komiksovým hrdinou kocourem Garfieldem.  Brožovaný sešit plný úkolů a zábavy se jmenuje Luštění s kocourem Garfieldem, připravila ho Eva Bavorová a vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Nejpopulárnější kocour na světě přináší další porci skvělé zábavy! Připraven je nejen výběr z nejlepších komiksů, ale hlavně hodně úkolů a kvízů. Kdo není líný jako Garfield, ten si jistě rád potrénuje své mozkové závity při řešení hlavolamů, křížovek nebo sudoku.

Přečtěte si více o knize Luštění s kocourem Garfieldem a ukázku z ní

————————————————————————————–

A teď tu máme čtení pro dospělé. První kniha je souborem povídek současného českého autora Stanislava Berana. Jeho střípky ze života bizarních postav se jmenují Žena lamželezo a polykač ohně a vydalo je nakladatelství Host.

Je možné trávit čekání na smrt vlastního dítěte nad křížovkou? Koho veze taxikář do gymnázia? Má tetování duši? A má ji vysloužilý komunista, který málem nedýchá strachem, že umře nesmířený a neklidný? Scházíme se u stolu posetého drobky příběhů lidí účtujících s minulostí i se svými neúmyslnými a často nemilovanými rolemi, lidí těžce zápasících s přítomností.

Přečtěte si více o knize Žena lamželezo a polykač ohně a prolistujte si ukázku z ní. Více informací najdete též v našem článku.

 

————————————————————————————–

Ondřej Hejma je jméno známé především příznivcům skupiny Žlutý pes. Na druhou stranu Ondřej Hejma je i novinář, překladatel a spisovatel. Jeho poslední kniha se jmenuje Americký blues a vydalo ji nakladatelství Fragment.

Americký blues – romantický osobní příběh studené války i exkluzívní reportáže ze zákulisí politické, kulturní i společenské scény. Nechte se unášet na vlnách blues, dokumentu doby, který vás zavede do Ameriky tak, jak ji neznáte, na kontrarevoluční schůzi v lůně britského parlamentu, i do šatny Žlutého psa ve chvílích alkoholové prohibice.

Přečtěte si více o knize Americký blues i ukázku z ní

 

————————————————————————————–

A teď něco pro cyklisty, kteří chtějí zdokonalit svoji jízdu, zlepšit svoji fyzičku i správně relaxovat po výkonu. Může jim pomoci kniha z nakladatelství Mladá fronta s názvem Tréninková bible pro cyklisty autora Joea Friela.

Nezáleží na tom, jestli sníte o velké cyklistické kariéře nebo chcete jen zdokonalit svou fyzičku: Joe Friel ukazuje všem cyklistům (i cyklistkám), jak si snadno naplánovat cestu k dokonalosti, spokojenosti a větší radosti z ujetých kilometrů. Jak rozvíjet cyklistické schopnosti? Jak cíleně zdokonalovat jízdu do kopců, rychlost a vytrvalost? Jak intenzivní má být trénink, jaký má mít objem a jakou délku? Jak se vyhnout přetrénování?

Přečtěte si více o knize Tréninková bible pro cyklisty

 

————————————————————————————–

Nejezdíte na kole, ale máte doma přítele z nejvěrnějších – psa? I pro vás tu máme speciální knihu, která vás naučí zacházet s jeho agresivitou. Jmenuje se Od sebe!, napsala ji Jean Donaldsonová a vydalo ji nakladatelství Plot.

Praktická příručka o tom, jak se vypořádat s agresí psa vůči jiným psům. Poradí vám, jak psího agresora přecvičit, jak se naučit rozlišovat různé druhy psí agrese a jak snižovat hladinu strachu u psa. A to vše samozřejmě pozitivními výcvikovými metodami.

Přečtěte si více o knize Od sebe!

 

————————————————————————————–

Zaujala vás některá kniha z naší nabídky? Vybrali byste si pro sebe nebo pro děti? Jste rádi, že vychází stále nová vydání oblíbených pohádek? Podělte se s námi!

Určete si vlastní cenu
a zkuste si knihy vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŘíkání o víle Amálce

Čtvrtek, Václav

Albatros, 2013

zobrazit info o knizeŽena lamželezo a polykač ohně

Beran, Stanislav

Host, 2013

zobrazit info o knizeLuštění s Garfieldem

Bavorová, Eva

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeAmerický blues

Hejma, Ondřej

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeTréninková bible pro cyklisty
Nejrodávanější cyklistická kniha světa

Friel, Joe

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeOd sebe!
Průvodce argesí psa vůči psovi

Donaldsonová, Jean

Plot, 2013

Knižní tipy pro celou rodinu - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Alena Badinová ABA napsal:

    Říkání o víle Amálce máme doma, ale už starší vydání s jinými ilustracemi, Garfield u nás letí už několik let…Ale Luštění s Garfieldem, to by se určitě mohlo na prázdniny hodit. Co když bude pršet? ;)

Napsat komentář