Chcete vědět, jestli je budoucnost je lepší, než si myslíme?

vulkan
Pak byste si zřejmě nechat ujít novinku z produkce nakladatelství Dokořán. Jedním z autorů je i ředitel nadace X PRIZE…

„Dochází ropa a přijde hlad. Globální oteplování způsobí rozpad civilizace. Euroatlantickou civilizaci pohltí hordy z Východu. Po výbuchu supervulkánu zmrzneme.“

 

Jak je možné, že všechno tohle funguje a plní první stránky novin i žebříčky bestsellerů v době, kdy se lidstvo jako celek má vůbec nejlépe v celé své historii?

V době, kdy technologické a společenské trendy slibují vyřešit všechny problémy z titulních stránek, a to brzy – stačí neudělat nějakou hloupou chybu?

Základem knihy Hojnost je přehled nejnovějšího vývoje základních špičkových technologií v jejich společenském a ekonomickém kontextu a rozbor dopadu jejich nasazení v globálním měřítku, které již probíhá nebo k němuž může rychle dojít.

 

Hojnost

Vydalo nakladatelství Dokořán

Autoři: Peter H. Diamandis a Steven Kotler

Překlad:  Václav Viták
Počet stran: 368 + 81 grafů a ilustrací
Formát: 165 x 235
Vazba: vázaná s přebalem
ISBN 978-80-7363-526-8
Vyšlo: 21.5.2013

Přečtěte si více o knize Hojnost

Přečtěte  si  ukázku!

 

O autorech:

Peter H. Diamandis je předsedou a ředitelem nadace X PRIZE, spoluzakladatelem a ředitelem Univerzity singularity a spoluzakladatelem Mezinárodní vesmírné univerzity. Založil také více než tucet společností zabývajících se podnikáním v oblasti kosmických technologií. Diamandis vystudoval molekulární biologii a letecké inženýrství na MIT, studium na Lékařské fakultě Harvardovy univerzity nedokončil.

Steven Kotler je autor bestsellerů a novinář, který získal řadu cen. Napsal mimo jiné knihy A Small Furry Prayer, West of Jesus a The Angle Quickest for Flight. Publikuje ve více než šedesáti listech či časopisech včetně The New York Times Magazine, Wired, Discover, Popular Science, GQ a Outside. Má také svůj blog na serveru PsychologyToday.com.

——————————————————

Nakladatelství Dokořán oslavilo v minulém roce 10. výročí svého založení! Vydali již přes 500 knižních titulů a původní záměr – vybudovat nové nakladatelství se zaměřením zejména na populárně naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie – se snad podařilo naplnit.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHojnost
Budoucnost je lepší, než si myslíte

Diamandis, Peter H. - Kotler, Steven

Dokořán, 2013

Napsat komentář