Knižní tipy plné dobrodružného čtení pro kluky a holky

stepiSicte
V dnešních tipech přinášíme nabídku plnou dobrodružství pro děti a mládež. Najdete tu knihy vhodné pro každou příležitost: z koňského prostředí, veselé příběhy ze školy i rodiny, ale také napínavé fantasy záhady. Stačí vybírat dle věku či zájmu ratolestí…

Hned první knihou potěšíme především děvčata. Mnohá si totiž oblíbila příběhy z prostředí koňských stájí a jízdáren. Z cyklu Na jízdárně je tu další díl s názvem Cena vítězství. Vychází v románové edici Klokan nakladatelství Alpress.

Na jízdárně – Cena vítězství

Autor: Gregg Stacy
Počet stran: 184
Věková kategorie: 10+

Přečtěte si více o knize Na jízdárně – Cena vítězství

Georgie si na škole vybudovala jistou pozici, přesto konkurence a rivalita mezi studenty pokračují. Pak Georgie dostane pozvání do rodinného sídla spolužáka Jamese.  Netuší, čeho se na návštěvě během prázdnin dočká.

 

 ———————————————————————

 

Znáte manga komiksy? Pokud ne, máte možnost se s nimi seznámit. Manga znamená japonsky humorné obrázky, ale obsah manga knih může být nejen veselý, ale i dobrodružný, zamilovaný a fantastický. Můžete se přesvědčit v knize Líbání zakázáno 2 z nakladatelství Zoner Press.

Líbání zakázáno 2

Autor: Nači Júki
Počet stran: 184
Věková kategorie: 13+

Přečtěte si více o knize Líbání zakázáno 2 a prolistujte si ukázku z ní.

Hlavní hrdinka, patnáctiletá Mako, se nedávno přestěhovala do Tokia a nastoupila do nové školy. Hned si ale svou nešikovností zadělala na problémy a musí za trest sloužit jako pomocná síla zvláštnímu Klubu kavalírů – jediné třídě chlapců na jinak dívčí škole.

 

 ———————————————————————

 

Co to znamená, když je někdo postižený? Nemůže s ním být právě proto, že je jiný, legrace? Zkuste se o tom přesvědčit v knize Bláznivá teta a já z nakladatelství Mladá fronta.

Bláznivá teta a já

Autor: Sylvia Heinleinová
Počet stran: 128
Věková kategorie: 8+

Přečtěte si více o knize Bláznivá teta a já a ukázku z ní

Sára má skvělou tetu. Jmenuje se Matylda a rozhodně s ní není nuda. Někdo říká, že je „opožděná“. Podle Sáry má ale spíš neobyčejné schopnosti a každý den si umí pořádně užívat. A na rozdíl od jiných dospělých poslouchá, co jí Sára říká.

  ———————————————————————

 

Škola není zrovna populární místo pro děti. Jenže když v ní začne učit angličtinu člověk, který v ní dělá chyby, znamená to velké dobrodružství! Knihu se zajímavě pojatým názvem O′Bluda vydalo nakladatelství Mladá fronta.

O′Bluda

Autor: Daniela Krolupperová
Počet stran: 144
Věková kategorie: 8+

Přečtěte si více o knize O′Bluda

Čenda s Pavlem, Markétou a Vojtou se svěří rodičům, že „Ten novej učitel je vážně divnej!“ , ale dospělí jim nevěří. Takže jim nezbývá než pátrat na vlastní pěst. Dobrodružný detektivní příběh čtyř obyčejných školáků z malého českého města je plný napětí, záhad a také humoru. Takže – co je vlastně zač ten učitel?

 

   ———————————————————————

 

Další kniha v naší nabídce je taktéž detektivka pro děti. Záhadné zmizení učitelky, které nezůstane osamoceno, je lákavou příležitostí pro dívku Madison. Knihu Záhadná zmizení s podtitulem Případ pro Madison vydalo nakladatelství Fragment.

Záhadná zmizení
Případ pro Madison

Autor: Phillip Margolin, Ami Margolin Rome
Počet stran: 184
Věková kategorie: 11+

Přečtěte si více o knize Záhadná zmizení a ukázku z ní

V noci se do ticha rozezvoní telefon, který probudí Madison ze spánku. Její táta právě dostal nový případ – někdo byl obviněn z vraždy místní učitelky. Tělo se ale nenašlo! Jak může policie vědět, že už žena nežije? Madison se chce stát advokátkou, proto se hned pouští do pátrání. Druhý den ve škole se dozvídá o dalším zmizení. Co se to ve městečku děje? Proč zmizely učitelka a kamarádka Ann? Podaří se záhadu objasnit?

 

  ———————————————————————

 

Napínavý příběh se záhadou nabízí i další novinka, která je určena spíše mládeži než dětem. Je z cyklu Údolí a jmenuje se Bouře. Vydalo ji nakladatelství Brána.

Údolí – Bouře

Autor: Krystyna Kuhn
Počet stran: 216
Věková kategorie: 15+

Přečtěte si více o knize Údolí – Bouře

Když se Chris s Julií konečně chystají vyrazit na dušičky z údolí pryč, přižene se do údolí bouře století. Chris, Julia, Debbie, Rose a Benjamin jsou odříznuti od okolního světa. Ale na opuštěné koleji není všechno v pořádku. Kam se poděl pracovník ostrahy Ted? A proč se chová Debbie tak podivně? A kdo jim poslal ono DVD s filmem z minulosti údolí?

 

  ———————————————————————

 

Závěr naší nabídky bude dnes patřit humoru. Velkou porci fantasy a legrace můžete očekávat od knihy s názvem Deník úúúplně obyčejného vlkodlaka s podtitulem Vytí na měsíc a jiné trapasy z nakladatelství Fragment.

Deník úúúplně obyčejného vlkodlaka
Vytí na měsíc a jiné trapasy

Autor: Tim Collins
Počet stran: 224
Věková kategorie: 11+

Přečtěte si více o knize Deník úúúplně obyčejného vlkodlaka

Jsem Luke Thorpe a je mi patnáct. Ve škole mi jde matika, zato sport je tragédie. No co, to by se dalo přežít. Nejhorší je, že nejsem tak úplně normální… Docela nedávno jsem zjistil, že jsem vlkodlak. Znáte to, dlouhá srst, špičaté zuby a vytí na měsíc – to umí pořádně zkomplikovat život. A když se poblíž objeví úhlavní nepřítel vlkodlaků, je na problém zaděláno.

 

  ———————————————————————

 

Vybrali byste knihu pro své děti či dospívající v naší dnešní nabídce? Líbí se jim veselé příběhy či napínavá detektivní dobrodružství? Napište nám to!

Využijte šanci a zkuste si všechny tyto knihy
vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa jízdárně
Cena vítězství

Gregg, Stacy

Alpress, 2013

zobrazit info o knizeBláznivá teta a já
aneb "Rychle pryč!" řekla teta Matylda

Heinleinová, Sylvia

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeO´Bluda

Krolupperová, Daniela

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeZáhadná zmizení
Případ pro Madison

Margolin, Phillip - Margolin-Rome, Ami

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeÚdolí - Bouře

Kuhn, Krystyna

Brána, 2013

zobrazit info o knizeDeník úúúplně obyčejného vlkodlaka
Vytí na měsíc a jiné trapasy

Collins, Tim

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeLíbání zakázáno 2

Júki, Nači

Zoner Press, 2013

Napsat komentář