Knižní tipy na napínavé podvečery s detektivkou

dymka
Naše dnešní nabídka je určena příznivcům detektivní literatury. Pokud vyhledáváte knižní thrillery a napínavá pátrání ať již kriminalistů či laiků, určitě si v našem pestrém výběru přijdete na své. 

Jako první vám představíme kriminální thriller odehrávající se na skotském ostrově Lewis. Toto drsné a bohem opuštěné místo si přímo říká o tragický příběh. Toho využil spisovatel a scénárista Peter May a zasadil tam děj svého románu s názvem Skála, který vydalo nakladatelství Host.

Skála

Autor: Peter May
Překlad: Linda Kaprová
Počet stran: 392
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Skála a prolistujte si i ukázku z ní

Na ostrov přijíždí policejní detektiv Fin Macleod, jenž se má podílet na vyšetřování brutální vraždy, spáchané podle stejného scénáře jako vražda, jíž se zabývá v Edinburghu. Fin prožil na ostrově Lewis dětství, takže vyšetřování je pro něho zároveň cestou domů a do minulosti.

Více o knize Skála se můžete dočíst i našem webu a podívejte se i na slovo autora k českému vydání

—————————————————————————

V napínavých detektivkách často hraje roli minulost, která vychází najevo po mnoha letech. Ale korupce stará čtyřicet let, není to už mnoho? Jaká je šance, že ti, kteří ji odhalí, přežijí? To vám prozradí detektivka s názvem Nebezpečný kontrakt z nakladatelství Fragment.

Nebezpečný kontrakt

Autor: Brett Hoffmann
Překlad: Alžběta Kalinová
Počet stran: 400
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Nebezpečný kontrakt i ukázku z ní

Konzultantka z Wall Street Stella Sartori při rutinní kontrole obchodní společnosti najde poznámky, která vede k jednomu archivovanému kontraktu.  Stella se tak ocitá ve smrtelném nebezpečí a musí okamžitě zmizet. Její kolega Jack Rogers z poznámek pochopí, že Stellu musí najít první on. Podaří se jim spojit síly a dokázat čtyřicet let starý případ korupce a vražd?

—————————————————————————

Že v prostředí  ženského smyčcového kvarteta nelze spáchat vraždu? Ale ano, vážná hudba nevylučuje temné vášně, jen těch podezřelých je pak najednou mnoho. O tom se můžete přesvědčit v knize Furioso z nakladatelství Host.

Furioso

Autor: Karin Bartosch Edströmová
Překlad: Helena Matochová
Počet stran: 558
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Furioso a prolistujte si ukázku z ní

Na ostrově daleko od všedního života oživnou staré lásky, viny, tajemství a touhy. Emoce se stupňují v dramatické fortissimo. Když na scénu přichází policejní komisařka Ebba Schröderová, je jí jasné, že vyřešit případ vraždy, která se tu udála a ve které hrají roli odhalená tajemství, temné pohnutky a břemeno viny, nebude vůbec lehký úkol.

Více o knize Furioso najdete také v samostatném článku na našem webu.

—————————————————————————

Když se ambiciózní žena rozhodne prosadit v povolání typickém pro muže, může to vyvolat odpor. Ale kdo by ji mohl chtít zavraždit? Není to přece jen trochu kruté? To se dozvíte v knize Mráz z nakladatelství Fragment.

Mráz

Autor: James Hayman
Překlad: Irmgard Kolínská
Počet stran: 320
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Mráz i ukázku z ní

Mrtvé tělo ctižádostivé právničky je nalezeno v kufru auta nahé a na kost zmrzlé. Případ přebírá detektiv Michael McCabe. Ve chvíli, kdy zmizí i jediná svědkyně zločinu, začínají na povrch vyplouvat okolnosti ze života zavražděné právničky. Podaří se detektivovi včas odhalit vraha a vyřešit případ? Proč musela zmizet svědkyně?

—————————————————————————

Severská krimi je v současné literatuře již pojem, který má svou výpovědní hodnotu. Čtenáři od takto označené knihy očekávají mrazivé napětí, záhadné motivy zločinů a dokonalou psychologii nejen postav, ale i společnosti. Právě do této kategorie patří náš další tip. Knihu s názvem Temná tajemství vydalo nakladatelství Host.

Temná tajemství

Autor: Hans Rosenfeld, Michael Hjorth
Překlad: Helena Matochová
Počet stran: 464
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Temná tajemství a prolistujte si ukázku z ní

Šestnáctiletý chlapec Roger zmizel. Je po něm vyhlášeno pátrání a skupina skautů zanedlouho nalezne v bažinách jeho zohavené tělo. Rogeru Erikssonovi někdo vyřízl srdce z hrudi. Případ přebírá švédská kriminálka a využívá nabídky pomoci od psychologa Sebastiana Bergmana. Palmlövské gymnázium, kam Roger chodil, skrývá temná tajemství.

—————————————————————————

Diamanty jsou krásné. Přináší radost, potěšení, ale také přitahují lupiče. Touha po nich může být až smrtelná. Přesvědčte se o tom v nové detektivce s příznačným názvem Diamanty nosí smrt z nakladatelství Fragment.

Diamanty nosí smrt

Autor: Nancy Martin
Překlad: Romana Bičíková
Počet stran: 200
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Diamanty nosí smrt a ukázku z ní

Mladá reportérka Nora Blackbirdová přijme pozvání na večírek k dávné lásce Flandersovi. Ráno je nalezena Flandersova žena Laura mrtvá. Policie podezírá manžela, Nora věří v jeho nevinu. Když se navíc dozví o tom, že Laura je známá jako zlodějka šperků, pouští se do pátrání na vlastní pěst. Podaří se Noře očistit jméno přítele a odhalit skutečného vraha?

—————————————————————————

A je tu prostor pro další severskou detektivku. Hlavním hrdinou není typický suverén a neomylný dedukční mág, ale trošku antihrdinský detektiv Kurt Wallander. Knihu Vrazi bez tváře vydalo nakladatelství Host.

Vrazi bez tváře

Autor: Henning Mankell
Překlad: Dagmar Hartlová
Počet stran: 288
Vazba: vázaná

Přečtěte si více informací o knize Vrazi bez tváře i na našem webu a prolistujte si ukázku z ní

Starý muž byl brutálně zavražděn a jeho žena, přiškrcená zvláštním uzlem, vzápětí umírá v nemocnici. Před smrtí však stačí zašeptat slovo „cizí“. Toto jediné slovo rozpoutá vlnu násilí proti žadatelům o azyl z nedalekého uprchlického tábora.

POZOR! Knihu Vrazi bez tváře můžete vyhrát v naší soutěži!

—————————————————————————

Závěr naší nabídky bude patřit historickému krimi románu s nádechem tajemství. Vypravíte se v něm do Londýna krátce po první světové válce, v níž mnozí přišli o své blízké. Navíc ani nová společnost není to, co bývala. Knihu Návrat kapitána Johna Emmetta vydalo nakladatelství Host.

Návrat kapitána Johna Emmetta

Autor: Elizabeth Spellerová
Překlad: Radka Knotková
Počet stran: 416
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Návrat kapitána Johna Emmetta a prolistujte si i ukázku z ní

Laurence Bartram je nucen opustit svůj klidný život a vrátit se do nejtemnějších časů války – sestra jeho bývalého spolužáka, kapitána Johna Emmetta, ho přesvědčí, aby se pokusil zjistit, co vedlo jejího bratra k sebevraždě. Byla Emmettova smrt opravdu sebevraždou, nebo spíš chybějícím dílkem v sérii dalších podezřelých úmrtí?

—————————————————————————

Jaké detektivce dáváte přednost – britské, severské, nebo se rádi necháte překvapit netypickým prostředím? Ctíte zásadu, že čím více napětí, tím lépe, nebo si chcete u četby odpočinout a klidně spát? Který titul vás zaujal v naší nabídce?

 

Určete si vlastní cenu,
zkuste si knihy vydražit v našich aukcích
nebo knihu Vrazi bez tváře vyhrajte v naší soutěži!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSkála

May, Peter

Host, 2013

zobrazit info o knizeNebezpečný kontrakt

Hoffmann, Brett

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeMráz

Hayman, James

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeFurioso

Bartosch Edströmová, Carin

Host, 2013

zobrazit info o knizeDiamanty nosí smrt

Martin, Nancy

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeTemná tajemství

Rosenfeldt, Hans - Hjorth, Michael

Host, 2013

zobrazit info o knizeVrazi bez tváře

Mankell, Henning

Host, 2013

zobrazit info o knizeNávrat kapitána Johna Emmetta

Spellerová, Elizabeth

Host, 2013

Knižní tipy na napínavé podvečery s detektivkou - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Alena Badinová ABA napsal:

    Tak já můžu detektivku takřka odkudkoliv. :) Miluji severské, irské, americké…
    Já bych odtud brala Skálu a Mráz, vypadá to tajemně…

  2. Iveta Pešková Ivča napsal:

    Skvělá nabídka! Já určitě dávám přednost těm detektivkám, kde je max. napětí:-)Nejraději čtu severské, ale nedávno jsem přečetla Pláž utonulých z jihu a ta mě moc potěšila.
    Z této nabídky se budu těšit na Temná tajemství, ty vypadají víc než dobře. Furioso jsem přečetla a bohužel z něj mám dost rozporuplné pocity, nenadchlo mě to, vlastně bych řekla, že jsem byla dost zklamaná – ale to je o vkusu, bylo tam na mě málo napětí a víc „červené knihovny“…

Napsat komentář