Knižní tipy pro kluky a holky

JasaAkniha
Dnešní náruč knižních tipů bude určená  dětem. Od příběhů a úkolů pro nejmenší po dobrodružné čtení pro větší i velké kluky. A možná i holky, pokud jim nejsou cizí klučičí nápady…

První kniha z naší nabídky potěší všechny, koho baví bláznivé příběhy s pirátskou tématikou. Jde již o druhý díl z oblíbené série, která se stala i předlohou pro animovaný film. Pro českého čtenáři ji objevili v nakladatelství Jota.

Piráti! Dobrodružství s bílou velrybou

Autor: Gideon Defoe
Počet stran: 224
Věková kategorie: 9+

Přečtěte si více o knize Piráti! Dobrodružství s bílou velrybou a prolistujte si i ukázku z knihy

Pirátskému kapitánovi zcela učaruje nová luxusní loď, a tak se rozhodne ji koupit a starou loď dát jako protiúčet. Pořádně se ale zadluží. Liz Šavle navíc předá pirátům přesýpací hodiny s varováním, že pokud dluh nesplatí, než se hodiny přesypou, vykuchá je jako leklé ryby. Zběsilý závod s časem je na jejich novém dobrodružství zažene od břehů Nantucketu k zářivým kasinům Las Vegas a také se pustí do honu na bájnou bílou velrybu, aby získali odměnu vypsanou za její polapení.

Kniha je předlohou úspěšného filmu PIRÁTI! od studia Aardman, podívejte se na trailer!

 

Další z naší nabídky patří do velice oblíbené skupiny knih s detektivní lupou. Každá kapitola končí otázkou, na niž pozorný čtenář a „detektiv“ dokáže odpovědět, a pokud ne, je mu k dispozici utajené řešení, které odhalí pomocí vložené lupy. Případ Pro tebe a Klub Tygrů – Safari v ohrožení vydalo nakladatelství Fragment.

Klub Tygrů – Safari v ohrožení

Autor: Thomas C. Brezina
Počet stran: 136
Věková kategorie: 9+

Přečtěte si více o knize Klub Tygrů – Safari v ohrožení a podívejte se i na ukázku

Biggi, Luk a Patrik z Klubu Tygrů vyráží na safari do afrického národního parku. V rozpálené savaně na ně čekají žirafy a sloni, ale nejen to. Lidi a zvířata v okolí již delší dobu děsí podivné bytosti, které se v parku objevují. Jsou to snad pytláci? Věděl o tom něco víc zakladatel parku, který tragicky zahynul?

 

 

Šílený Doktor Proktor si již našel cestu k srdcím českých čtenářů. Dnes vám představíme třetí (zatím závěrečný) díl, ve kterém se blíží konec světa. Tedy možná… Knihu Doktor Proktor a konec světa. Možná… vydalo nakladatelství Jota.

Doktor Proktor a konec světa. Možná…

Autor: Jo Nesbø
Ilustrace: Per Dybving
Počet stran: 304
Věková kategorie: 9+

Přečtěte si více o knize Doktor Proktor a konec světa. Možná… a prolistujte si  ukázku z ní

Už jste slyšeli, že konec světa je na spadnutí? A že budeme patrně čelit ohromné invazi z vesmíru? Pokud si chcete všechny ty více či méně pravděpodobné předpovědi ujasnit a hodláte v dohledné době přečíst jen jednu knihu o konci světa, sedminohých peruánských pavoucích, a samozřejmě o Bulíkovi, Líze a doktoru Proktorovi, pak jste tu správně. Přečtěte si ji. Možná…

 

 

A víte, že i kluci si píší deníky? Asi v nich nebudou řešit, kdo má co na sobě jako děvčata, ale legrace v nich bude určitě také. Můžete se přesvědčit v knize s dlouhým názvem Úžasný deník – Tom Gates – Geniální nápady (většinou) z nakladatelství Fragment.

Úžasný deník – Tom Gates – Geniální nápady (většinou)

Autor: Liz Pichon
Počet stran: 320
Věková kategorie: 9+

Přečtěte si více o knize Úžasný deník – Tom Gates – Geniální nápady (většinou)

A je to tady zase – právě jsem dostal naprosto geniální nápad! Což se mi stává každou chvíli. Marcus si taky myslí, že má dobré nápady, ale… většinou to stojí za houby. Když pak přijde strejda Kevin s tím, že je machr úplně na všechno, táta se netváří zrovna v pohodě.  Zato já se teď můžu strhat smíchy po „malé“ vlasové katastrofě Delie. Hahaha!

 

Po deníku pro větší kluky tu máme pohádkové čtení pro ty nejmenší. A že to bude zábava, zaručují dva malí skřítkové – Matýsek a Majdalenka. Knihu Matýsek a Majdalenka – báječné čtení pro nejmenší  vydalo nakladatelství Fragment.

Matýsek a Majdalenka – báječné čtení pro nejmenší 

Autor: Marie Kšajtová, Inka Rybářová
Ilustrace: Antonín Šplíchal
Počet stran: 48
Věková kategorie: 5+

Přečtěte si více o knize Matýsek a Majdalenka – báječné čtení pro nejmenší

Matýska a Majdalenku, malé skřítky z Písmenkova, určitě znáš z časopisu Báječná školka. Vydej se spolu s nimi a jejich kamarády za dobrodružstvím. Čekají na tebe příběhy i komiks!

 

Kreslí vaše malé dítě rádo, nebo ho to vůbec nebaví? Nezáleží, jak jste odpověděli, následující kniha je tu pro všechny! Nemalíře může motivovat a milovníky pastelek inspirovat. Knihu Dobarvovačky pro šikovné děti vydalo nakladatelství Fragment.

Dobarvovačky pro šikovné děti

Počet stran: 128
Věková kategorie: 5+

Přečtěte si více o knize Dobarvovačky pro šikovné děti

V knížce na vás čeká spousta obrázků, které si můžete vybarvit, obtáhnout nebo dokreslit, záleží to jenom na vás. Polovina obrázků vám tak trochu napoví, druhou půlku si můžete vybarvit a dokončit podle své fantazie. Až knížku vybarvíte celou, bude se Vám ve škole mnohem lépe kreslit i psát písmena a číslice.

Jak se vám líbí knihy v naší dnešní nabídce? Vybrali byste si z ní? Jakým knihám dáváte přednost – těm, které přináší příběh, nebo těm, které nabízí poučení a rozvoj? A čemu dávají přednost vaše děti?

Určete si vlastní cenu
a zkuste si výše uvedené knihy vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePiráti! Dobrodružství s bílou velrybou

Defoe, Gideon

Jota, 2013

zobrazit info o knizeKlub Tygrů – Safari v ohrožení

Brezina, Thomas C.

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeDoktor Proktor a konec světa. Možná…

Nesbo, Jo

Jota, 2013

zobrazit info o knizeÚžasný deník – Tom Gates – Geniální nápady (většinou)

Collins, Tim

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeMatýsek a Majdalenka – báječné čtení pro nejmenší

Rybářová, Inka (Ilona) - Kšajtová, Marie

Fragment, 2011

zobrazit info o knizeDobarvovačky pro šikovné děti

Fragment, 2013

Napsat komentář