Vyhrajte detektivní román odhalující temnou stránku švédské společnosti

959182_playing_with_paint_1
Světlo světa spatřil další mimořádný detektivní román, tentokrát z pera Henninga Mankella, jenž patří mezi hvězdy současné severské detektivky. Pokud jste milovníky tohoto žánru, zbystřete, jelikož hned dva výtisky Mankellova veleúspěšného díla můžete vyhrát!

Henning Mankell: Vrazi bez tváře

První případ komisaře Kurta Wallandera.

Jednoho mrazivého lednového rána probudí komisaře Wallandera zvonění telefonu. Vypadá to na rutinní případ. Když však detektiv přijíždí na osamocenou švédskou farmu, objevuje krvavou lázeň. Starý muž byl brutálně zavražděn a jeho žena, přiškrcená zvláštním uzlem, vzápětí umírá v nemocnici. Před smrtí však stačí zašeptat slovo „cizí“. Jediné slovo, které rozpoutá vlnu násilí proti žadatelům o azyl z nedalekého uprchlického tábora. Záhy dojde k požáru tábora a chladnokrevné vraždě somálského uprchlíka. Má však komisař opravdu hledat pachatele mezi cizinci? Vždyť bratr zavražděné ženy odhalil nové skutečnosti, které vyšetřování Wallanderova týmu komplikují. Tlak na komisaře se zvyšuje, je třeba jednat rozhodně, s chladnou hlavou a nenechat se vtáhnout do pasti všudypřítomné xenofobie.

 

Příležitost seznámit se s tímto báječným antihrdinou lidskosti, plným pochyb o vlastním životě a značně deprimovaným tím, jak hrůzné události vyjevují odpudivou stránku švédské společnosti… Pro ty, kdo Wallandera ještě neznají, je to kniha, kterou je třeba začít objevovat Mankellovo románové dílo. (Babelio)

 

Mimořádný román. Hloubka a napětí, které uchvacují. (Los Angeles Times)

 

Zručně popsané policejní postupy, příběh se rozvíjí ve svižném tempu a vrcholí ve strhujícím rozuzlení. (St. Louis Post-Dispatch)

 

Vrazi bez tváře

Autor: Henning Mankell

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Cena: 299 Kč
Formát: 135 x 205 mm
Vydání: 2013/03
ISBN: 978-80-7294-843-7

Knihu si můžete objednat zde.

Přečtěte si ukázku z knihy.

 

O autorovi

Henning Mankell (*1948)

Henning Mankell (nar. 1948 ve Stockholmu) patří mezi hvězdy současné severské detektivky. Na začátku devadesátých let vytvořil postavu komisaře Wallandera, o němž napsal deset knih. Se svou druhou manželkou Evou Bergmanovou, dcerou slavného švédského režiséra, žije střídavě ve Švédsku a v Mosambiku, kde vede divadelní soubor a píše stranou evropského ruchu. Jak sám říká, žije jednou nohou ve sněhu, druhou v písku. Za první román s komisařem Wallanderem Vrazi bez tváře (1991) obdržel Velkou cenu Švédské akademie. Jeho detektivní romány byly přeloženy do více než třiceti jazyků a prodalo se jich přes čtyřicet milionů výtisků. Většina z nich byla úspěšně adaptována pro televizi. Nakladatelství Host zatím vydalo jeho detektivní thriller Číňan a poslední případ komisaře Wallandera s názvem Neklidný muž.

 

Vyhrajte knihu Vrazi bez tváře!

Společně s nakladatelstvím Host, které je již tradičním partnerem našich čtvrtečních soutěží, jsme si pro vás připravili soutěž o dva výtisky titulu Vrazi bez tváře, každý z nich pro jednoho z vás. Šanci na výhru získáte tak, že správně odpovíte na soutěžní otázku a co nejlépe odhadnete, kolik tipů bude odesláno v průběhu soutěže.

Soutěžit o knihu Vrazi bez tváře můžete
od 25. dubna do 7. května 2013.

 

Nakladatelství Host

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků. Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

www.nakladatelstvi.hostbrno.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 severské detektivky

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVrazi bez tváře

Mankell, Henning

Host, 2013

Napsat komentář