Nechte si poradit s edicí Psychologie pro každého

divka
Správně komunikovat není lehké, musíme se tomu učit. Hledáte-li příručky, které vám pomohou zorientovat se v této oblasti, pak byste neměli přehlédnout naše tipy.

V edici Psychologie pro každého nakladatelství Grada vyšly v minulých dnech dvě zajímavé publikace. Populárně naučné knihy této řady jsou určeny široké veřejnosti všech věkových kategorií. Aktuální témata jsou zpracována srozumitelnou formou a dávají čtenářům návody na řešení každodenních problémů, radí například, jak si uchovat a rozvíjet duševního zdraví, jak zlepšit své postavení ve společnosti, jak si utvářet a zachovat kvalitní mezilidské vztahy, jak bojovat proti stresu, depresi, jak být úspěšný v sexu, v partnerství atp.

 

V pracovním i osobním životě jsme každý den nuceni přijímat a zpracovávat spoustou informací v písemné i ústní podobě. Velmi často ovšem některým sdělením nerozumíme a míváme pocit, že snad nejsme dostatečně chytří na to, abychom jejich obsah pochopili – příkladů z oblasti učebnicových, právnických či novinových textů bychom jistě našli hodně. Příčina nesrozumitelnosti je nejčastěji na straně autora.

 

Srozumitelné vyjadřování

Autoři: Inghard Langer, Friedemann Schulz von Thun, Reinhard Tausch

Formát: A5
Vazba: měkká V2
Rozsah: 232 stran
ISBN: 978-80-247-4296-0

 

Přečtěte si více o knize Srozumitelné vyjadřování

Autoři této knihy, tři profesoři psychologie na univerzitě v Hamburku, vypracovali tzv. hamburský model srozumitelnosti, který definuje čtyři znaky srozumitelného sdělení: jednoduchost, členění/uspořádání, délka/hutnost, dynamičnost. Na základě tohoto konceptu pak uvádějí ukázky a praktická cvičení, která vám dopomohou k tomu, abyste se naučili psát či přednášet srozumitelně.

Kniha je určena manažerům, učitelům, lektorům – všem, kdo veřejně vystupují a prezentují sami sebe, firmu, produkt či myšlenky.

—————————————————————————————————–

Člověk nemyslí vždycky všechno tak, jak to řekne. To, co partner v rozhovoru opravdu chce říci a jak se cítí, často vyvozujeme z jeho řeči těla a jeho tělesného výrazu. Horlivé přikyvování hlavou a zářivý úsměv – to znamená, že s námi někdo nadšeně souhlasí. Nezúčastněný úsměv bez zapojení očí naopak ihned odhalíme jako „falešný“. Odkud to vlastně víme? Je náš výklad vždycky správný?

Řeč těla

Gesta – mimika – emoce

Autor: Christa M. Heilmann

Formát: A5
Vazba: měkká V2
Rozsah: 144 stran
ISBN: 978-80-247-4394-3

 

Přečtěte si více  knize Řeč těla

Tato kniha vás zve na objevnou cestu do světa tělesného výrazu. Díky množství podnětů k pozorování můžete zlepšit své vnímání a sami si vyzkoušet nové vyjadřování informací pomocí řeči těla.

—————————————————————————————————–

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí.

Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŘeč těla
Gesta – mimika – emoce

Heilmann - Christa M.

Grada, 2013

zobrazit info o knizeSrozumitelné vyjadřování

Inghard, Langer - von Thun Friedemann, Schulz - Reinhard, Tausch

Grada, 2013

Napsat komentář