Nedělní odpoledne: Jo Nesbø – Doktor Proktor a konec světa. Možná…

doktor_proktor1
Jeden z nejznámějích autorů severských detektivních románů myslí i na děti. Právě pro ně je určen titul o dobrodružstvích tak trochu bláznivého Doktora Proktora. Přečtěte si ukázku!

Doktor Proktor a konec světa. Možná… je název předposledního dílu ze série knih o šíleném, nebo aspoň skoro šíleném, profesoru Proktorovi a jeho stejně smýšlejících spoluhrdinech.

Čeká na vás zábavné a napínavé pokračování o doktoru Proktorovi. Další kolotoč šílených událostí se roztáčí!

A pozor! Jo Nesbø potvrdil, že doktor Proktor k nám se svými šílenými nápady zavítá i počtvrté!

 

 

Knihu Doktor Proktor a konec světa. Možná…
vydalo nakladatelství Jota

O autorovi:

Jo Nesbø (*1960, Oslo) je nejznámější současný norský spisovatel, a to nejen díky detektivním románům, ale také díky skvělým knihám pro děti. V roce 2007 vyšla jeho první dětská kniha Doktor Proktor a prdicí prášek, která se dočkala nadšených čtenářských i kritických ohlasů. Několik týdnů po sobě vedla v žebříčku nejprodávanějších dětských knih Svazu českých knihkupců a nakladatelů.


Nezůstalo však jen u jedné knihy a brzy následovaly další díly se ztřeštěným vědátorem – v roce 2008 Doktor Proktor a vana času a o dva roky později Doktor Proktor a konec světa. Možná… Zatím poslední díl Doktor Proktor a velká loupež zlata vyšel v Norsku v roce 2012 a již se připravuje také jeho vydání v ČR.
V současné době se jedná o jednu z nejpopulárnějších sérií v dětské literatuře na světě.

 

Informace o autorovi: nakladatelství Jota
Foto autora: archiv redakce

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDoktor Proktor a konec světa. Možná…

Nesbo, Jo

Jota, 2013

Napsat komentář