Nakladatelství Host vydává první případ komisaře Kurta Wallandera

VraziBezTvare
Severské detektivky dobývají svět a nejinak je tomu v případě knih Henninga Mankella, švédské spisovatelské hvězdy současnosti. Jeho knihy už byly přeloženy do více než třiceti jazyků. Nakladatelství Host nyní znovu vydává první část trilogie s Kurtem Wallanderem, Vrahy bez tváře.


Henning Mankell: Vrazi bez tváře

První případ komisaře Kurta Wallandera.
Jednoho mrazivého lednového rána probudí komisaře Wallandera zvonění  telefonu. Vypadá to na rutinní případ. Když však detektiv přijíždí na osamocenou švédskou farmu, objevuje krvavou lázeň. Starý muž byl brutálně zavražděn a jeho žena, přiškrcená zvláštním uzlem, vzápětí umírá v nemocnici. Před smrtí však stačí zašeptat slovo „cizí“. Jediné slovo, které rozpoutá vlnu násilí proti žadatelům o azyl z nedalekého uprchlického tábora.  Záhy dojde k požáru tábora a chladnokrevné vraždě somálského uprchlíka. Má však komisař opravdu hledat pachatele mezi cizinci? Vždyť bratr zavražděné ženy odhalil nové skutečnosti, které vyšetřování Wallanderova týmu komplikují. Tlak na komisaře se zvyšuje, je třeba jednat rozhodně, s chladnou hlavou a nenechat se vtáhnout do pasti všudypřítomné xenofobie.

Napsali o knize

Příležitost seznámit se s tímto báječným antihrdinou lidskosti, plným pochyb o vlastním životě a značně deprimovaným tím, jak hrůzné události vyjevují odpudivou stránku švédské společnosti… Pro ty, kdo Wallandera ještě neznají, je to kniha, kterou je třeba začít objevovat Mankellovo románové dílo.

Babelio

Mimořádný román. Hloubka a napětí, které uchvacují.

Los Angeles Times

Zručně popsané policejní postupy, příběh se rozvíjí ve svižném tempu a vrcholí ve strhujícím rozuzlení.

St. Louis Post-Dispatch

 

Vrazi bez tváře

Autor: Henning Mankell

Přeložila: Dagmar Hartlová

Cena: 299 Kč
Počet stran: 288
Vazba: Vázaná
Vydání: druhé, v nakladatelství Host první
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-7294-843-7
Rozměry: 135 × 205

Knihu Vrazi bez tváře vydalo nakladatelství Host.

 

O autorovi

Henning Mankell (* 1948) pochází ze Stockholmu a vyrostl na různých místech Švédska. Působí jako herec, divadelní režisér a manažer jak ve Švédsku, tak především v Mosambiku, kde vede divadelní soubor Avenida a píše stranou evropského ruchu. Jak sám říká, žije jednou nohou ve sněhu, druhou v písku. Na začátku devadesátých let vytvořil postavu komisaře Wallandera a napsal o něm jedenáct knih, které ho proslavily po celém světě. V Hostu doposud vyšly dvě knihy této řady, romány Neklidný muž (2009; česky 2012) a Vrazi bez tváře (1991; česky 2013; přečíst si můžete i naši recenzi). Kromě série o komisaři Wallanderovi vydal Host detektivní thriller Číňan (2009; česky 2011).

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVrazi bez tváře

Mankell, Henning

Host, 2013

Napsat komentář