Rychlosoutěž o Žítkovské bohyně s věnováním

Zitkovske-bohyne
Vyhrajte knihu od Kateřiny Tučkové, nejprodávanější české autorky roku 2012! Titul Žítkovské bohyně získal Cenu Josefa Škvoreckého a nyní může být váš i s osobním věnováním!

Román Žítkovské bohyně vypráví fascinující příběh o ženské duši, magii a zasuté části naší historie. Zavede vás do kopců Bílých Karpat, kde odedávna žily ženy obdařené výjimečnými schopnostmi. Uměly léčit a pomáhat s kdejakým trápením, uměly poradit v nesnázích a také prý viděly do budoucnosti. Říkalo se jim bohyně a své umění si předávaly z generace na generaci.

Dora Idesová patří k posledním z rodu žítkovských bohyní. Jejich umění se však nenaučila, vystudovala etnografii a rozhodla se napsat o nich rozsáhlou vědeckou studii. Na konci devadesátých let objeví v pardubickém archivu ministerstva vnitra operativní svazek StB vedený na vnitřního nepřítele – její tetu, bohyni Surmenu. Dora rozplétá osudy žítkovských žen a s překvapením zjišťuje, že ačkoli se sama bohyní nestala, je i ona nedílnou součástí tajemné tradice…

Žítkovské bohyně Kateřiny Tučkové letos znovu vydalo nakladatelství Host. V jeho spolupráci vám přinášíme rychlosoutěž o jeden výtisk této pozoruhodné knihy.

Chcete-li ji získat i s osobním věnováním, stačí k tomu udělat následující:

  • správně odpovězte na soutěžní otázku
  • tipněte si, kolik soutěžních tipů bude do soutěže odesláno
  • sdílejte tento článek i soutěžní příspěvek na Facebooku – klikněte na tlačítko To se mi líbí
  • na Facebooku napište jako komentář k příspěvku o rychlosoutěži přesný text věnování, které byste si přáli v knize mít (nemáte-li účet na Facebooku, napište věnování do komentáře pod tento článek)

Soutěž trvá od dnešního dne 17.3.2013 až do páteční půlnoci 22.3.2013. Poté ze soutěžících, kteří splní všechny podmínky soutěže (vč. v profilu vyplněné adresy pro doručení výhry) a budou mezi prvními 20 s přesným nebo nejbližším vyšším tipem, vylosujeme jednoho výherce. K podpisu knihy dojde v sobotu 23.3.2013 na autorském čtení v Brně. V případě zrušení akce bude kniha bez věnování. Výhra bude výherci zaslána během posledního březnového týdne.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽítkovské bohyně

Tučková, Kateřina

Host, 2013

Rychlosoutěž o Žítkovské bohyně s věnováním - DISKUZE

Počet reakcí: 9
  1. Sametka Sametka napsal:

    Aleno, je mi potěšením přispět svým dílem do vaší knihovny, Kateřina Tučková

  2. jessynka napsal:

    Věnování: Markétě a Jiřímu věnuje jejich bohyně Kateřina Tučková.

  3. Markéta Markéta napsal:

    Už jen necelých 5 hodin máte možnost napsat si o své věnování! Do slosování mohou postoupit jen Ti, kteří nám napíší, jaké věnování by si přáli získat, tak neváhejte! :) Šance na výhru je v tuto chvíli velmi vysoká.

    • Alena Badinová ABA napsal:

      Jejku, to jsem netušila… Možná je to proto, aby oceněných knih bylo víc, aby se neopakovala stejná jména u všech literárních cen. Na druhou stranu – když se opakují, není to nedostatkem fantazie porotců, ale možná důsledek kvality díla. Alespoň by to podle mne tak mělo být. Nevím, možná se pletu…
      Ale moc se těším na film podle Žítkovských bohyní :)A pro autorku je určitě velkou vzpruhou, že se její knihy vydávají a čtenáři je čtou…

  4. Markéta Markéta napsal:

    Pozor, nová šance pro soutěžící! Protože ne každý má účet na Facebooku, rozhodli jsme se, že dáme šanci i této skupině lidí. Chcete-li získat Žítkovské bohyně s věnováním, napište si o něj pod tento soutěžní článek.

Napsat komentář