Divnovlásky Ireny Obermannové

divnovlasky_perex
Naše úspěšná spisovatelka Irena Obermannová přichází s pokračováním příběhu matky a jejich dvou dcer…

Xénie a její dvě dcery Kristýna a Justýna se snaží vypořádat s novou situací, v níž je zanechal jejich manžel a tatínek. Xénie hledá nového partnera a její dcery nového otce velmi netradičními a neformálními metodami, takže při setkávání s potenciálními partnery dochází k řadě humorných situací.

Podle knihy byl natočen stejnojmenný televizní film s Aňou Geislerovou v hlavní roli, který získal hlavní cenu na festivalu Novoměstský hrnec smíchu.

 

Divnovlásky

Vydalo nakladatelství Motto

Autorka: Irena Obermannová

Počet stran: 184
Formát: 130×200 mm
Vazba: vázaná s pap. potahem s lam. přebalem
Vyšlo: 16.01.2013

Více o knize Divnovlásky se můžete dozvědět zde

Přečtěte si ukázku z knihy – zde

———————————————————————————————————————-

Ukázka z knihy:

Kout světa, ve kterémse tento příběh odehrál, bylmalebný, romantický a ne vždy zcela bezpečný. Někdo dokonce tvrdil, že se tu nedá žít. Každopádně existovali i takoví šťastní lidé, kterým nic jiného nezbývalo. Pokud se tito vyvolení dokázali po zuby vyzbrojit drsnýmhumorema dobrodružnou vervou zlatokopů, pak svoji zemi vroucně milovali.
Nebyla ještě dlouho sama. Vlastně nebyla vůbec sama. Xénie frčela ve své stodváce plné dvou sladkých děvčátek směrem k bezstarostnému víkendu. Ještě sedmdesát kilometrů a chalupa plná přátel, kteří se rozhodli, že s nimi dva dny vydrží, je sevře ve své náruči.
„Debile,“ zahemžila se Kristýna na zadním sedadle.
„Mamíí! Ať mě nechá,“ zapištěla Justýna.
Xénie pohlédla do zpětného zrcátka a hluboce vzdychla.
Od té doby, co se v Praze měnila čísla telefonů, jako by všem kdosi přečísloval data narození, určil jiné osudy, vryl jiné čáry do dlaní.Od té doby, co Xéniin telefon začínal šestkou, náležela její šťastná hvězda někomu jinému.
V malém zrcátku působily děti jako malé saně. Xénie se otřásla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDivnovlásky

Obermannová, Irena

Motto, 2013

Napsat komentář