Další případ soukromého detektiva Stanislava Berky

large
Nový román Stanislava Češka nás opět zavede na Brněnskou přehradu. Ve chvíli, kdy Stanislav Berka tráví volný čas se svou přítelkyní Lucií na výletě lodí, mu zazvoní telefon. A právě tento telefonát odstartuje řadu událostí, z nichž se jedna  možná stane Berkovi osudnou.

Stanislav Češka: Mnohomluvná smrt

Třetí příběh bývalého kapitána brněnské kriminálky, nyní soukromého detektiva Stanislava Berky, začíná opět na Berkově milované Brněnské přehradě. Berka je zde na výletě lodí s přítelkyní Lucií. Výlet však končí neočekávaně – telefonátem podnikatele Klementa Chládka, známého z předchozího Berkova případu. Chládek se totiž rozhodl rozšířit své impérium novým směrem. Dostal však znepokojivé informace, že člověk, který mu v tom má pomoci, může mít problémy se zákonem. Přemluví proto Berku, aby vše prověřil, a detektiv nepříliš ochotně souhlasí. To, co ze začátku vypadalo pouze jako pátrací rutina, se však postupně mění v nepříjemnou sondu do života jistých podnikatelských a uměleckých kruhů. Navíc se Berka dostane do situace, kdy musí bojovat o svůj život…

Mnohomluvná smrt

Autor: Češka, Stanislav

Vazba: vázaná

Formát: 115 x 180 mm

Počet stran: 280

Cena: 239 Kč

ISBN:978-80-243-4880-3

Knihu Mnohomluvná smrt vydalo nakladatelství Moba.

O autorovi

Stanislav Češka se narodil roku 1955 v Brně. Po maturitě na brněnském Gymnáziu Křenová vystudoval technickou kybernetiku na elektrofakultě Vysokého učení technického v Brně. Od ukončení studií pracuje jako softwarový specialista.
Po obvyklých literárních pokusech na škole (poezie, texty písniček, krátké povídky) napsal dvě série pohádek, z nichž část byla opakovaně odvysílána jako rozhlasové a televizní večerníčky.
Protože má rád americkou drsnou detektivní školu a podobný žánr mu v domácí detektivce chyběl, přivedl na svět soukromého brněnského detektiva Stanislava Berku, na sérii jehož příběhů nyní pracuje. Berka je bývalý kriminalista, který policii opustil v 90. letech. Používá při svém pátrání často velmi neortodoxní metody a má jediný cíl, pomoci svým klientům a spravedlnosti.
K autorovým velkým koníčkům patří také historie. Proto rozpracoval sérii historických detektivek, ve kterých se zvědavý čtenář bude moci podívat do období Velké Moravy. První z těchto románů vyjde v nakladatelství MOBA v roce 2012.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMnohomluvná smrt

Češka, Stanislav

Moravská Bastei MOBA, 2013

Napsat komentář