Frida – portrét podmanivé a jedinečné ženy

fridaP
Nové vydání oblíbeného biografického románu přináší fascinující obrazový kaleidoskop Mexika první poloviny 20. století

Bárbara Mujica: Frida

Frida Kahlo, mexická malířka a významná kulturní osobnost, po otci německého původu, v dětství zmrzačená obrnou a ve věku osmnácti let téměř smrtelně zraněná, žila život plný extrémů. Vzala si za muže další klíčovou osobnost mexického kulturního života, malíře Diega Riveru, s nímž prožila vášnivý vztah naplněný láskou, ale také žárlivostí a nevěrou.
V tomto románu, jenž je živě vykresleným portrétem podmanivé a jedinečné ženy, se citlivou a emocionální vypravěčkou stává Fridina sestra Cristina, svědkyně a občas i přímá účastnice jejich bouřlivého manželství.
Sledujeme tak nejen intenzivní soupeření obou sester o přízeň Diega Rivery, ale i fascinující obrazový kaleidoskop Mexika první poloviny 20. století. V příběhu má své místo také řada jiných slavných osobností, například ruský revolucionář Lev Trockij či oslnivě krásné filmové hvězdy María Félix, Dolores del Río a Paulette Goddard.

Autorka knihy, Bárbara Mujica, splétá životy a lásky těchto pozoruhodných a výjimečných lidí do skutečného dramatu, které dovádí k velkolepému konci.

Frida

Strhující životní drama slavné mexické malířky

Autor: Bárbara Mujica
Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Doporučená cena: 349 Kč
ISBN: 978-80-7359-364-3
Vydání: druhé
Vydáno: 10/2012

Knihu Frida vydalo nakladatelství Metafora.

Více o knize se dočtete zde.

O autorce

Bárbara Mujica je americká spisovatelka a kritička, do její tvorby patří především romány a povídky. Její román Frida z roku 2001 se stal mezinárodním bestsellerem a byl přeložen do sedmnácti jazyků. Bárbara Mujica získala za svou tvorbu nejedno ocenění, byla nominována i na Pushcart Prize.

Zdroj: http://www.barbaramujica.com/

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFrida
Strhující životní drama slavné mexické malířky

Mujica, Bárbara

Metafora, 2012

Napsat komentář