Dobrodružné čtení pro děti

Čtení pro děti - ilustrační
Středeční knižní tipy opět potěší děti a jejich rodiče. Oslavte Den dětí s žáky z Kouzelné třídy. Zjistěte, zda se Eliška dočká vytouženého domácího mazlíčka. Přesvědčte se, že kočka a pes se mohou mít rádi. A poznejte barevný svět devítileté Františky.

Oblíbená autorka knih pro děti Zuzana Pospíšilová napsala další pokračování ze série Kouzelná třída. Jaké dobrodružství čeká žáky tentokrát? Společně se svou paní učitelkou, vílou Jasmínou, budou slavit Den dětí!

Nejoblíbenější svátek všech dětí se blíží a nemine ani žáky z kouzelné třídy. A když je jejich paní učitelka hodná víla, mohou se těšit na den plný radosti, kouzel a překvapení. Čeká je let v bublinách, cestování na kouzelném kolotoči, vodní radovánky v moři i ta nejměkčí a nejdelší skluzavka na duze. A kam zmizí největší třídní uličníci?
Začtěte se do nového dobrodružství z oblíbené série pro začínající čtenáře.

Kouzelná třída slaví Den dětí

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrátor: Drahomír Trsťan

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 165×215 mm
ISBN: 978-80-271-3707-7

Knihu Kouzelná třída slaví Den dětí vydalo nakladatelství bambook.

Doporučujeme

Seznamte se i s předchozími příběhy ze série Kouzelná třída:

        

Ukázka z knihy

kouzelna_trida_den_deti_ukazka

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je oblíbená autorka věnující se téměř výhradně původní tvorbě pro děti. S jejími texty se dětští čtenáři mohou setkávat od roku 2004, kdy jí vyšly první pohádkové příběhy v časopise Sluníčko. V roce 2005 začala publikovat knižně a dodnes je jednou z nejaktivnějších autorek píšících pro děti. Jen v nakladatelství Grada vydala téměř 120 titulů, z nichž nejúspěšnější jsou série Kouzelná třída a edice dětských detektivek DeTeKTiVoVé. Je také autorkou několika sbírek pohádek (např. Psí pohádkyZáchranářské pohádkyHasičské pohádky či Knihovnické pohádky). Některé z jejích pohádkových příběhů se dočkaly rozhlasového zpracování a její texty se objevují i v čítankách a učebnicích českého jazyka. Je maminka dvou dnes již dospělých dcer a původní profesí je dětská psycholožka. Odtud pramení porozumění dětské fantazii a humoru, které se v jejím bohatém díle odráží. V její tvorbě mají převahu pohádky a příběhy, ale věnuje se také poezii a výukovým textům. Od roku 2016 se věnuje literární tvorbě jako spisovatelka na volné noze. Napsala také thriller pro dospělé Podivná hra.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

————————————————

Snad každé dítě touží po nějakém zvířátku! Jenže rodiče někdy mají rozdílný názor než jejich potomci a žádné jim nechtějí dovolit. Toto téma zpracovala ve své knize Eliška Rebelka autorka Pavlína Jurková.

Ahoj! Jmenuju se Eliška a chodím do druhé třídy. Včera jsme ve škole dostali za úkol napsat slohovou práci na téma Můj domácí mazlíček. Já jediná ze všech nenapsala ani čárku. Všichni ze třídy mají alespoň křečka, rybičky nebo tak něco. To se pak píšou slohovky! Maminka ale nechce o žádném zvířeti ani slyšet. Držte mi palce, ať se mi podaří ji nějak přesvědčit. Strašně moc si totiž přeju kočku. Nebo ještě raději psa! Pro děti od 6 let.

Eliška Rebelka

Autorka: Pavlína Jurková
Ilustrátorka: Eva Chupíková

Počet stran: 116
Vazba: vázaná
Formát: 160×232 mm
ISBN: 978-80-88268-72-7

Knihu Eliška rebelka z edice Políčko vydalo nakladatelství 65. pole.

Ukázka z knihy

eliska_rebelka_ukazka

Nezapomeňte se podívat i na další ukázky.

O autorce

Herečka Pavlína Jurková (1977) dělí své umělecké aktivity mezi divadlo, psaní divadelních scénářů a dabing. Spolu s Jarmilou Vlčkovou založila v roce 2006 úspěšné autorské divadlo pro děti Láryfáry. I když obě ženy nemohou být více rozdílné, spojuje je právě láska k oboru a také chuť podnikat a zkoušet nové věci. Viktor a záhadná teta Bobina je jejich první společně napsanou knihou. Po ní následovaly další neméně úspěšné knížky Viktor a případ zmizelého psa či Hra o sen. Pavlína Jurková napsala také např. knihu Eliška Andílek.

Zdroj informací: KnihaProDeti.cz

O ilustrátorce

Eva Chupíková vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci, kde také žije. V roce 2010 ji oslovila známá a oblíbená autorka dětských knih Daniela Krolupperová s nabídkou ilustrovat její připravovanou knihu Zákeřné keře. Nakladatelství Portál tuto spolupráci umožnilo a titul získal několik ocenění. Od této doby se věnuje ilustraci (často také grafice) dětských knih na plný úvazek a spolupracuje s velkými nakladatelskými domy (Albatros, Euromedia, Portál, IKAR aj.) Ilustracemi doplnila příběhy řady českých a slovenských autorů, např. Petry Braunové, Alžběty Dvořákové, Jolky Krásné, Zuzany Štelbaské, Zuzany Pospíšilové a jiných. Na kontě má také několik vlastních autorských titulů. Zde možno zmínit Můj prázdninový deník (Mladá fronta, 2011), který získal nominaci na ocenění Zlatá stuha 2011. Její autorské knihy oslovují tvořivé a zvídavé dětské čtenáře a nabízí jim možnost zapojit se aktivně do procesu dokončení díla formou interaktivních zábavných činností, jakými můžou být osobní zápisky, kreslení, malování nebo jiné grafické úkoly. Ve své autorské tvorbě rovněž inklinuje k tématům souvisejícím s dějinami, uměním a historickými památkami. Tato, pro děti složitá témata, předkládá graficky poutavou a zábavnou formou. Dále napsala: Čáry máry v kuchyni od jara až do zimyMoje hrady a zámkyMoje rodinné album.
Od roku 2012 vytváří a jako nakladatel také vydává vlastní edici průvodců po českých a moravských památkách, Památky pro děti (www.pamatkyprodeti.cz). Edice čítá přes 70 zpracovaných lokací (hrady, zámky, muzea, města, kostely, kláštery a jiné). Číslované brožované publikace nabízí, co by se dětský návštěvník o objektu mohl dozvědět a také, jak si tyto abstraktní informace představit a formou hry zpracovat. Jedná se tedy o individualizovaný naučný suvenýr určený jak mladším školním, tak i starším dětem. V neposlední řadě – díky názornosti,  jednoduchosti a přehlednosti průvodce – uspokojí rodiče a pedagogy.

Zdroj informací: evachupikova.cz

————————————————

A u zvířátek ještě zůstaneme. Také patříte k lidem, kteří se domnívají, že kočka a pes jsou odvěkými nepřáteli? James Patterson a Chris Grabenstein vás ve své knize Kočka plus pes přesvědčí o opaku!

Když chytrá kočka Molly a zvídavý pes Oskar zjistí, že spolu dva jejich příbuzní nejspíš utekli, nezbývá jim než se společně vydat na velkou cestu divočinou, aby je zachránili. Každý totiž ví, že kočky a psi mají být nepřátelé na život a na smrt… ne se mít rádi! Při velkém tlapkózním dobrodružství budou muset k záchranné misi vyburcovat celou zvířecí říši… Pokračování zábavného příběhu pro holky a kluky od 8 let, kteří mají rádi kočky a psy!

Kočka plus pes

Autoři: James Patterson a Chris Grabenstein
Ilustrátorka: Anuki Lópézová
Přeložil: Jakub Futera

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7689-053-4

Knihu Kočka plus pes vydalo nakladatelství Jota.

Doporučujeme

Nenechte si ujít ani první příběh o chytré kočce Molly a zvídavém psu Oskarovi:

Ukázka z knihy

kocka_plus_pes_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

O autorech

James Patterson je jeden z nejprodávanějších světových spisovatelů. Známý je hlavně díky svým krimi románům a thrillerům. Věnuje se ale i literatuře pro děti. Školákům daroval přes milion knih a věnoval přes čtyřicet milionů dolarů na vzdělávání. Pattersonova spisovatelská kariéra je charakterizována jeho mottem: „Neexistuje nikdo, kdo by nerad četl, jen lidé, kteří ještě nenašli tu správnou knihu. Mezi jeho bestsellery patří například knihy Já, srandista nebo Můj nejhorší školní rokLovci pokladůMůj brácha robot či Zpovědi podezřelé. Celkově se jeho knih prodalo po celém světě víc než 380 milionů výtisků.
Mezi jeho neslavnější díla patří romány s hlavním hrdinou Alexem Crossem, policejním detektivem a psychologem pronásledujícím úchylná monstra (např. Šťastné a veseléPřímý zásahZabít Alexe Crosse). Dva příběhy byly zfilmovány a hlavního představitele Alexe Crosse si zahrál Morgan Freeman. K dalším úspěšným titulům patří série Ženský vyšetřovací klub (např. Jedenáctá rozhodneDvanácté zloOsudná třináctka aj.). Na základě těchto románů vytvořila americká televizní stanice ABC seriál. Jedním z producentů je i sám James Patterson.

Chris Grabenstein spolupracoval s Jamesem Pattersonem na několika knihách pro děti, např. Max Einsteinová či Max Einsteinová zachraňuje budoucnost. Sám je také bestsellerovým autorem knih pro děti a držitelem cen Anthony Award a Agatha Award.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

O ilustrátorce

Anuki Lopez kreslí od té doby, co si pamatuje. Zápisník a barevné tužky byly její oblíbené hračky. Vystudovala umění a grafický design na univerzitě v Seville ve Španělsku. V posledním ročníku objevila fantastický svět dětské ilustrace a zamilovala si ho. Miluje práci ilustrátorky, přináší dětem ilustrace plné barev, kouzel, humoru, zvířat, respektu a samozřejmě lásky. Podílela se na projektech „Coco & Cookie“ a „The Seven Crows“ a ilustrovala obálky některých knih (například Burbuja Espejo od Carmen M. Lobato).

Zdroj informací: advocate-art.com

————————————————

Zatímco dospělí občas vidí svět černobíle, svět dětí je plný barev! V některých ohledech se zkrátka máme od dětí co učit. Přečtěte si knihu Marie Hledíkové o každodenních strastech a radostech. Zapomeňte na své strachy, radujte se z maličkostí a obarvěte svůj svět barvami stejně jako malá Františka.

Devítiletá Františka žije v dočista černobílém světě. Jednoho večera ji v pokojíčku navštíví barevný had. Nabídne jí, že ji zavede tam, kde to není všechno stejné a smutné. Františka neváhá. Vydává se na cestu do světa plného barev, kde začne rozkrývat černobílé tajemství své rodiny. Kniha je plná metafor, nevšedních postav, humoru, alegorií a naděje. Opírá se o principy jógové filozofie a pěstuje důvěru mezi rodiči a jejich dětmi.

Příběh Františky

aneb Hledání ztracených barev
Autorka a ilustrátorka: Marie Hledíková

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-7650-844-6

Knihu Příběh Františky vydalo nakladatelství Pointa.

Ukázka z knihy

pribeh_frantisky_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorce a ilustrátorce

Marie Hledíková má ráda lidi, místa a věci, které mají ducha. Má ráda umělecká vyjádření všeho druhu a nemá ráda dogmata. Je mámou dvou dcer, manželkou kreativního muže a má za sebou pár pádů i vzestupů. Vystudovala obecnou teorii a dějiny umění a kultury na KTF UK v Praze. Skrze své tělo si našla cestu k józe. V průběhu let absolvovala kurz pro lektora hatha jógy, na České akademii jógy absolvovala kurz jógové filozofie a etiky pod FF UK, vzdělávala se na půdě FTVS UK v jógové terapii, učila se principům zdravého pohybu a v Indii nasávala další kontext s jógou. Je autorkou knihy Rodičovství jógovýma očima, jógová filozofie a psychologie jako cesta k dětem. Psaní je pro ni radost a terapie.

Zdroj informací: nakladatelství Pointa


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříběh Františky
aneb Hledání ztracených barev

Hledíková, Marie

Pointa, 2022

zobrazit info o knizeKočka plus pes

Grabenstein, Chris – Patterson, James

Jota, 2022

zobrazit info o knizeEliška Rebelka

Jurková, Pavlína

65. pole, 2022

zobrazit info o knizeKouzelná třída slaví Den dětí

Pospíšilová, Zuzana

bambook, 2022

Napsat komentář