Romantika do mrazivých nocí

V_romantickem_ladeni
Dnes potěšíme všechny milovnice romantiky! Může být něco lepšího, než se v chladných dnech přikrýt teplou dekou a pustit se do čtení příběhu plného lásky a vášně? Přinášíme vám tipy hned na čtyři romány z pera osvědčených autorek!

Začneme jednou z velmi očekávaných knih: Julie Caplinová napsala další pokračování ze série Romantické útěky. Tentokrát vás zavede do Skotska: dokáže hlavní hrdinka Izzy proměnit chátrající skotský hrad ve vyhledávaný hotel?

Na Skotskou vysočinu se pomalu snášejí první sněhové vločky a předvánoční závod s časem začíná.
Izzy McBrideové se ani nesnilo, že zdědí skutečný hrad. A teď se z ní díky odkazu prastrýce Billa stala hradní paní s velkými plány a mizivou hotovostí. Její excentrická matka Xanthe naštěstí sehnala první dobře platící hosty, jejichž peníze pomohou prostory zvelebit. Střechou sice stále ještě zatéká, ale počet obyvatel hradu nečekaně roste.
Zbývá už jen maličkost – během pár týdnů před Vánoci proměnit chátrající hrad v kouzelný hotel. Naštěstí má k ruce pár pomocníků, kteří se pustí do renovace spolu s ní. Jedním z nich je i Ross, na kterého Izzy myslí víc, než by se jí líbilo. Vždyť ona přece musí chystat sváteční menu, a ne dumat nad tím, co se tomu tajemnému spisovateli honí hlavou…

Hrad ve Skotsku

Autorka: Julie Caplinová
Přeložila: Petra Královcová

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-3804-3
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Hrad ve Skotsku vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

„Ahoj Xan…“ Slova jí zamrzla na rtech při pohledu na široká záda sklánějící se nad velkými černými sporákovými kamny Rayburn. Muž se otočil a Izzy stanula tváří v tvář poněkud rozcuchanému chlapíkovi, dobře přes metr osmdesát, oblečenému do vybledlých džínů a tlustého pleteného svetru, s vlněnou šálou několikrát omotanou kolem krku. Páni! Měl ty nejmodřejší oči, jaké kdy viděla mimo televizní obrazovku.
„Dobrý den,“ pozdravil a jednou rukou si odhrnul z čela divokou kštici, zatímco ve druhé držel dřevěnou lžíci a něco míchal na pánvi.
„Podařilo se vám ho zprovoznit,“ kývla hlavou k tomu sporákovému monstru, které se jí nikdy dřív nepodařilo zapálit.
„Ano,“ usmál se. „I když jsem se musel uchýlit k návodu na YouTube a trochu mi pomohl i podpalovač.“
Izzy přikývla a přála si, aby to udělala už dřív, ale nějak jí to připadalo jako podvod. Majitelka skotského hradu by přece měla umět zapálit dřevo ve vlastních kamnech.
„Promiňte, kdo jste?“ zeptala se možná až příliš přímo, ale nestává se každý den, že člověk přijde domů a v kuchyni najde cizího chlapa, který i navzdory nedbalému strništi vypadá jako filmová hvězda. Svou neomalenost přičítala těm fascinujícím modrým očím. (str. 8)

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Julie Caplinová je závislá na cestování a dobrém jídle. Neustále se snaží vypátrat dokonalý gin a je až nezdravě vybíravá, co se sklenic, toniku a ozdob týče. Mezi ochutnávkami ginu napsala svůj první román, který se odehrává v jednom z mnoha měst, jež během života poznala. Jako PR ředitelka se několik let potloukala po Evropě a brala nejlepší žurnalisty zabývající se jídlem a pitím na novinářské exkurze (takzvané služební cesty), aby ochutnali gastronomické pochoutky v nejrůznějších městech v Itálii, Francii, Belgii, Španělsku, Dánsku a Švýcarsku. Byla to náročná práce, ale někdo to dělat musel. A právě tyto exkurze se staly inspirací k napsání série Romantické útěky: Kavárna v KodaniPekárna v BrooklynuCukrárna v PařížiPláž v ChorvatskuHotýlek na IslanduČajovna v TokiuChata ve ŠvýcarskuDomek v Irsku a Hrad ve Skotsku. Přečtěte si také rozhovor s autorkou.

Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis

————————————————

Skvělá autorka románů pro ženy Sylvia Day napsala další vyprávění plné emocí! Hlavní hrdinka, lékařka Teagan Ransomová, se pokouší o nový začátek. Vypadá to, že se jí začíná ve všech směrech dařit – dokud se jejím sousedem nestane umělec, fotograf a malíř Garret Frost! V tu chvíli se její život opět otočí vzhůru nohama…

Kdysi bych si sama sebe na tomhle místě nedokázala představit. Ale teď jsem se tu zabydlela. Miluji to tady, dům, který jsem zrekonstruovala, nové přátele, které jsem si oblíbila, i práci, která mě naplňuje. Smiřuji se s minulostí a pokládám základy pro budoucnost. Pak se ale vedle mě nastěhuje Garret Frost. Je tvrdohlavý a příliš smělý, živel, který narušuje pečlivý řád mého života. Poznávám duchy, kteří ho pronásledují, muka, která ho ženou vpřed. Garrett je risk v každém případě, ale zraněný je ještě nebezpečnější. Bojím se, že jsem příliš křehká na bouři, která v něm zuří, příliš jemná na to, abych s ním snášela bolest, která ho sužuje. Ale je příliš odhodlaný… a příliš lákavý. A někdy vzlétne naděje i nad tou nejledovější pustinou.

Tajemný pan Frost

Autorka: Sylvia Day
Přeložil: Tomáš Kurka

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7593-431-4
Doporučená cena: 300 Kč

Knihu Tajemný pan Frost vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Ukázka z knihy

„Minnie!“ křičela jsem a zoufale se pokoušela chytnout vodítko. „Krucinál!“
„Minnie!“ zavolala Roxy a malá fenka okamžitě zastavila, otočila se jako na obrtlíku a rozběhla se ke své paničce.
Snažila jsem se ji napodobit a zamířila na druhou stranu silnice, abych se muži vyhnula.
„Teagan!“
Panika v Roxyině hlasu mě přiměla zvednout hlavu… zrovna včas, abych spatřila, jak se na mě řítí Chrysler 300.
Do žil se mi vlil adrenalin a vrhla jsem se vpřed. Brzdy zaječely, vlasy v zátylku se mi zježily, zezadu do mě něco narazilo a odhodilo na trávník sousedního pozemku. Bez dechu a k smrti vyděšená jsem potřebovala několik sekund na to, abych si uvědomila, že jsem v pořádku.
A že na mně leží rozpálený a zpocený chlap, před kterým jsem se snažila utéct. (závěr 1. kapitoly)

O autorce

Sylvia Day je autorkou řady románů a povídek, které byly přeloženy do 40 jazyků a staly se bestselery. Je #1 v New York Times, #1 USA Today, #1 Sunday Times, #1 Der Spiegel. Patří mezi nejprodávanější autory ve 28 zemích světa a její knihy vycházejí v mnohamilionových nákladech. Na sérii Crossfire získala předkupní právo televize Lionsgate. V češtině vyšly už také její knihy OčarovanáPýcha a rozkošSpoutanáSedm let hříchuNezkrotnáNemravné známosti aj.

Zdroj informací: nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA

————————————————

A nyní se podíváme na jednu z peprnějších knih! Stacey Kennedy napsala další román o erotickém klubu Phoenix – Drž mě. Hlavní hrdinkou je soukromá vyšetřovatelka Elise Fanningová. Mohla by být ideálním protějškem šéfa ochranky zmíněného klubu? Svědčí o tom minimálně jejich vášnivé výměny názorů!

Když v erotickém klubu Phoenix dojde k narušení bezpečnosti, šéf ochranky Archer požádá o pomoc Zoeyinu kamarádku, soukromou vyšetřovatelku Elise. Té rychle dojde, že si ji nevybral jen kvůli hackerským schopnostem. Jakkoliv ji ale přitahuje, ona svůj chtíč drží na uzdě. Aspoň dokud s Archerem nestráví noc plnou těch nejdivočejších fantazií…

Drž mě

Autorka: Stacey Kennedy
Přeložila: Zdenka Lišková

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Formát: 124×200 mm
ISBN: 978-80-7625-255-4
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Drž mě vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Je to soukromá vyšetřovatelka,“ upřesnil Wayne a posunul se na židli o něco níž. Ať už Acherovi přelétlo po tváři cokoli, Wayne vypadal, že chce utéct. „Žije v Brooklynu, ale pracuje tady na Manhattanu. Stopa vede k ní.“
Archer se naklonil ještě víc a zaťal zuby. Bojoval ve válkách, plnil přísně tajné mise ve speciálních jednotkách a nikdy nezklamal. Ne takhle. Narušení takového rozsahu bylo neomluvitelné. „Naznačuješ, že dokázala hacknout tvůj program?“
Wayne se zatvářil zděšeně. „To ne, člověče.“
„Tak co teda? Někoho si na to najala?“
Wayne pokrčil rameny a s odpovědí počkal, až kolem jejich stolu projde nějaký pár. „Budu se na to muset podívat, než ti dám konkrétní odpověď.“ Roztřesenou rukou se rychle napil frappuccina. „Rozhodně vím, že ona můj program neprolomila. To by fakt dokázal jenom expert.“ (str. 10)

Nezapomeňte si stáhnout celou ukázku.

O autorce

Stacey Kennedy píše romance ze současnosti. S více než 50 vydanými tituly se její knihy dostaly na seznamy bestsellerů Amazon, B&N a Apple Books. Žije s manželem a dvěma dětmi v jihozápadním Ontariu – ve městě, které je stejně okouzlující jako kterékoli z malých měst, které vytvořila ve svých příbězích. Ráda tráví čas venku s rodinou nebo jezdí na vyjížďky do lesa na svém koni. Věří, že sexy knihy o žhavých kovbojích nebo alfa hrdinech mohou napravit každý špatný den. Ale pomáhá i víno a čokoláda. Přečtěte si i první díl její série Phoenix nazvaný Sváděj mě.

Zdroj informací: staceykennedy.com

————————————————

A na závěr tu máme román Rovnice lásky dvojice žen vystupující jako Christina Laurenová! Jak velkou moc mají čísla? A skutečně je možné najít ideální protějšek porovnáním sady biologických dat? Pusťte se do čtení a uvidíte!

Jessica Davisová je brilantní analytička s pevnou vírou v čísla a statistiky, ale taky svobodná matka se sedmiletou dcerkou, žena, kterou otec jejího dítěte opustil, protože nebyl připravený na rodičovství, a dcera s neznámým otcem a matkou alkoholičkou, která ji v šesti letech nechala v péči prarodičů a objeví se, jen když potřebuje peníze. Není tedy divu, že hledání partnera je pro Jess nepoměrně obtížnější, než ty nejsložitější výpočty. Ale jen do chvíle, než se společně se svou nejlepší kamarádkou Fizzy odváží oslovit tajemného neznámého, na první pohled odtažitého a povýšeného doktora Rivera Peñu. Z Rivera se vyklube spolumajitel ambiciózní biotechnologické společnosti hledající pomocí testů DNA ideální partnery a navíc ­– poté, co se Jess v návalu zoufalství po jedné z dalších neúspěšných schůzek naslepo rozhodne test podstoupit – také její spřízněná duše s do té doby nevídaným skóre devadesát osm. Ohromená Jess výsledkům odmítá věřit, protože River rozhodně nepůsobí jako muž, s nímž by měla šťastně strávit zbytek života…

Rovnice lásky

Autorka: Christina Laurenová
Přeložil: Jan Sládek

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 142×205 mm
ISBN: 978-80-7689-051-0
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Rovnice lásky vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

To, že pouze dvacet šest procent žen věří v pravou lásku, považovala Jessica Davisová za skutečnou tragédii. Nutno ale říct, že to bylo už před bezmála deseti lety, v době, kdy si nedokázala představit, že by mohla mít se svým budoucím bývalým přítelem jiný než posedle vášnivý vztah. Zato dnes, po svém třetím prvním rande za posledních sedm let, se z hloubi duše diví, že skutečně může jít o tak vysoké číslo.
„Dvacet šest procent,“ zamumlala a naklonila se k zrcadlu na dámských toaletách, aby si rty přejela rtěnkou. „Dvacet šest žen ze sta věří v pravou lásku.“ Jess zaklapla uzávěr rtěnky a s pousmáním se zadívala na zoufale působící tvář v zrcadle, která jí úsměv vracela. Tahle noc ale bohužel ještě ani zdaleka nekončila. Stále ještě před sebou měla hlavní chod, protože předkrm zabral snad čtyři roky. Především kvůli Travisovu zvyku mluvit s plnou pusou a potřebě dělit se o spoustu detailů z večera, kdy našel manželku v posteli se svým obchodním partnerem, a z následného hodně dramatického rozvodu. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Christina Laurenová je pseudonymem dvou nejlepších kamarádek, spřízněných duší, mentálních dvojčat a spisovatelského tandemu Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové, autorek bestsellerové série Božský. Autorky píší jak fikci pro mladistvé, tak pro dospělé, už spolu vytvořily několik The New York Times bestsellerů. Jejich knihy jsou přeloženy do více než 31 jazyků. Jejich prvním dílem vydaným pod tímto uměleckým jménem byl Božský bastard a šlo o přepracování mimořádně úspěšné fankfikce Christiny Hobbsové The Office (přes dva miliony stažení na internetu). Postupně vznikla celá „Božská“ série, zahrnující tituly Božský cizinecBožský hráčBožský milenec Božský. Úspěchy slaví také s „Vášnivou“ sérií knih – Vášnivý lhářVášnivý svůdníkVášnivý sprosťák a Vášnivý hříšník. Přestože od sebe autorky odděluje celá Nevada, povídají si spolu i několikrát denně a shodnou se na tom, že Ruby Pumps je nejlepší barva laku na nehty všech dob, a kdyby mohly, proseděly by celý den na molu v San Clementu a pozorovaly oceán. K jejich dalším románům patří: Miluji tě, nenávidím těSpolubydlícíMoje nejoblíbenější jednorázovkaNelíbánkyNa Vánoce o den víceKaždá ráda kamarádaLáska a jiná slova a Dvakrát za uherský rok.

Zdroj informací: nakladatelství Jota


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHrad ve Skotsku

Caplinová, Julie

Cosmopolis, 2022

zobrazit info o knizeTajemný pan Frost

Day, Sylvia

Pavel Dobrovský – BETA, 2022

zobrazit info o knizeDrž mě

Kennedy, Stacey

Metafora, 2022

zobrazit info o knizeRovnice lásky

Laurenová, Christina

Jota, 2022

Napsat komentář