Nadílka do mikulášské punčochy

mikulasky motiv
Přemýšlíte, jaké dárečky vybrat pro vaše děti do mikulášské punčochy? A patříte k rodičům, kteří raději sáhnou po něčem jiném než po sladkostech? Co třeba darovat knihu? My vám dnes představíme hned čtyři, které by mohly vaše děti potěšit.

Anica Mrose Rissiová napsala další příběh o Katce a její fence Ťapce. Z předchozího dílu už víte, že i kamarádky se mohou pořádně pohádat. Na přátelství je třeba pracovat! Ale co když máte nejlepší kamarádky hned dvě?

Katka a její nejlepší kamarádky Julie a Isabela se těší na školní výlet do zoo. Ale když chce Julie ukázat Katce žirafy nebo zebry, Isabela ji táhne k velbloudům nebo želvám – zkrátka se celý den o Katku přetahují! Vymyslí Katka s pomocí táty a věrného pejska Ťapky, jak zvládnout kamarádství ve třech?

Katka, Ťapka a nejlepší kámošky

Autorka: Anica Mrose Rissiová
Ilustrátorka: Meg Parková
Přeložila: Tereza Lebedová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 135×203 mm
ISBN: 978-80-271-3383-3
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Katka, Ťapka a nejlepší kámošky vydalo nakladatelství bambook.

Doporučujeme

Přečtěte si i předchozí autorčinu knihu o Katce, Ťapce a Katčině kamarádce Julii.

Ukázka z knihy

katka-tapka-a-nejlepsi-kamosky

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorce

Anica Mrose Rissiová je autorkou mnoha knih pro děti a mládež. Její eseje publikovaly The Writer a New York Times. Hraje na housle a píše texty pro kapelu Owen Lake and the Tragic Loves. Tweetuje o knižních věcech a svém psovi Sweet Potato na @anicarissi na Instagramu. Ráda mluví s dětmi i dospělými o všech fázích procesu psaní. Vyučuje v programu MFA Psaní pro děti a mladé dospělé na Vermont College of Fine Arts a organizuje workshopy o psaní či prezentace pro skupiny všech velikostí a věkových kategorií.

Zdroj informací: anicarissi.com

————————————————

Ann-Marie Howell ve své knize Zahrada tajů spojuje historii a fantasy. Zavede vás do období 1. světové války: dvanáctiletá hlavní hrdinka odjíždí do bezpečí na anglický venkov, kde objevuje tajemství svého nového domova a zahrady…

Píše se rok 1916 a dvanáctiletou Kláru se rodiče rozhodnou ukrýt před válkou na anglický venkov k příbuzným. Teta a strýc, jindy tak přátelští a otevření, se k ní najednou staví zády. Neodpovídají na otázky, nevědí, co se stalo s rodiči, nechtějí se s Klárou bavit, nechtějí, aby jim pomáhala, nechtějí, aby tu vůbec byla. Má zůstat v domě a nepřekážet. I přes to Klára brzy zjistí, že její nový domov skrývá svá vlastní tajemství: zamčený pokoj, skrytý klíč, tajemnou postavu hocha, který se objevuje jen v noci. A především zloděje exotických pomerančů. Aby Klára odhalila tajemství zahrady, bude se muset postavit pravdě, kterou si nechce přiznat, a válce, na kterou se snaží zoufale zapomenout.

Zahrada tajů

Autorka: Ann-Marie Howell
Ilustrátorka: Amy Grimesová
Přeložila: Petra Diestrelová

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 130×198 mm
ISBN: 978-80-262-1949-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Zahrada tajů vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

 zahrada-taju-ukazka

Nezapomeňte se podívat i na další ukázky.

O autorce

Ann-Marie Howell je spisovatelka pro děti a mládež. Její knihy byly nominovány na řadu cen. Žije v Suffolku s manželem a dvěma dětmi.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Další kniha je přímo s vánoční tematikou: Kluk jménem Vánoce! Zajímá vás, jaké dobrodružství zažíval muž, který dětem nosí dárky, když byl ještě malým chlapcem? To se dozvíte v novém vyprávění oblíbeného britského spisovatele Matta Haiga.

Příběh vypráví o kouzelném bělovlasém vousatém muži, který na Vánoce nosí dětem dárky. Koho by napadlo, že i on kdysi dávno býval malý chlapec? Jmenoval se Nikolas, narodil se o Vánocích a vyrůstal v chudé rodině kdesi ve Finsku. O maminku brzy přišel a tatínek se jednoho dne vypravil s dalšími muži daleko na sever, aby králi přinesl důkaz, že elfové existují. Když se dlouho nevracel, Nikolas se ho vydal hledat. A to je vlastně teprve začátek velkého dobrodružství, v němž důležitou roli sehrají elfové, sob, troll i skřítci a na jehož konci je svět díky Nikolasovi mnohem šťastnější a kouzelnější.

Mimořádně úspěšná kniha byla přeložena do téměř 30 jazyků a dočkala se i filmové adaptace.

Kluk jménem Vánoce

Autor: Matt Haig
Ilustrátor: Chris Mould
Přeložila: Michala Marková

Počet stran: 248
Vazba:
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-257-3924-2
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Kluk jménem Vánoce vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

kluk-jmenem-vanoce-ukazka

Dočtěte si celou ukázku.

O autorovi

Britský spisovatel Matt Haig je původním povoláním novinář. Spolupracoval s listy The Guardian, The Sunday Times či The Independent. Je autorem řady knih, prozaických i populárně naučných, určených dospělým i dětem a mládeži. V češtině vyšel mj. jeho román Poslední rodina v Anglii, který originálním způsobem parafrázuje první díl Shakespearovy hry Jindřich IV., dále komická parodie Shakespearovy tragédie o Hamletovi nazvaná Klub mrtvých otců, příběh Radleyovi – Upíři odvedlemilostný příběh procházející staletími a kontinenty Vězeň času či populárně naučný bestseller Důvody, proč zůstat naživu, v němž Haig zpracoval svůj letitý boj s depresí. Nejnověji vyšla Půlnoční knihovna.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

O ilustrátorovi

Chris Mold je britský ilustrátor. Příležitostně se věnuje i psaní knih pro děti – je autorem série Děsivé příběhy, ve které vypráví o chlapci jménem Stanley Buggles.

————————————————

Poslední kniha Nikdo není daleko zaujme nejen děti, ale všechny čtenáře bez ohledu na věk. Lze ji přirovnat například k Malému princiRichard Bach napsal příběh o tom, že pokud máme někoho rádi, vůbec nezáleží, jak daleko od něj jsme!

Před dvaadvaceti lety pozvala malá holčička Rae Hansen Richarda Bacha, aby s ní oslavil její páté narozeniny. Byla pevně přesvědčená, že svého přítele brzy uvidí, přestože mezi nimi leželo tisíce kilometrů pouště a hor. V tomto kouzelném příběhu, který byl od svého prvního vydání v roce 1979 přeložen do mnoha jazyků a inspiroval čtenáře na celém světě, se dozvíte, jak se Richard na oslavu dostal a jaký zvláštní dárek Rae přinesl.

Nikdo není daleko

Autor: Richard Bach
Ilustrátorka: Martina Richterová
Přeložil: Robert Gajdoš

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 125×175 mm
ISBN: 978-80-7370-622-7
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Nikdo není daleko vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Ukázka z knihy

Rae,
děkuji Ti za pozvání na oslavu Tvých narozenin.
Váš dům je vzdálen tisíc mil od mého a já se jen zřídka vydávám na tak dalekou cestu. Narozeniny malé Rae jsou však tím nejlepším důvodem. A já se už nemohu dočkat, až budu s Tebou.

O autorovi

Richard David Bach, pilot, letecký mechanik a spisovatel se proslavil především bestsellerem Jonathan Livingston Racek z roku 1970 a filmem, jenž byl na jeho motivy natočen. V jeho knihách se často objevuje láska k letectví, jež je jeho koníčkem od 17 let a kterému se věnuje dodnes. Je autorem řady nejen beletristických prací, kromě Jonathana Livingstona Racka jsou to např. Iluze (1977), Most přes navždy (1978), Nikdo není daleko (1979), Jediný (1988), série Knih fretek (2002–2005), Jak zhypnotizovat Marii (2010) ad. Většina jeho děl je částečně autobiografická a prostřednictvím aktuálních nebo snových témat ilustruje autorovu filozofii.

Zdroj informací: Kosmas

O ilustrátorce

Marina Richterová se narodila 21. června 1962 v Moskvě. Zde studovala Francouzské lyceum a Střední umělecko-průmyslovou školu, obor miniatura a ikona. Od roku 1983 žije a pracuje v Praze. V roce 1990 absolvovala VŠUP, obor ilustrace a grafika. Ilustrovala několik knih, k nejkrásnějším patří ilustrace k Shakespearovým dílům Král LearSonety. Autorka je zastoupena v soukromých sbírkách v České republice, Německu, Francii, Itálii, USA, Belgii, Švýcarsku, Japonsku a Rusku.

Zdroj informací: galerieart.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKatka, Ťapka a nejlepší kámošky

Rissiová, Anica Mrose

bambook, 2022

zobrazit info o knizeZahrada tajů

Howell, Ann-Marie

Portál, 2022

zobrazit info o knizeKluk jménem Vánoce

Haig, Matt

Argo, 2022

zobrazit info o knizeNikdo není daleko

Bach, Richard

Synergie Publishing SE, 2022

Napsat komentář