Jak na to – tentokrát pro děti

Deti
Dnes vám představíme čtyři naučné knihy určené dětem. Mladší čtenáři zjistí, jak to chodí ve škole, jak se smířit se ztrátou blízkého člověka či jak překonat neshody s přáteli. Starší děti objeví digitální svět a naučí se programovat!

Přechod z mateřské školy na základní je pro děti vždy náročný. Jak je co nejlépe připravit a situaci jim tak zjednodušit? Využijte pracovní sešit Hany Zobačové nazvaný Jak to chodí ve škole.

Končí vaše dítě mateřskou školu a nastupuje do 1. třídy nebo do přípravné třídy? Hledáte vhodnou pomůcku, která by dítěti pomohla se v novém prostředí školy zorientovat a umožnila mu, aby přechod zvládlo hladce? Pak jsou tyto listy určeny právě Vám.
Sešit obsahuje 33 pracovních listů s názornými ilustracemi a zábavnými úkoly, na základě kterých si předškolák nebo prvňáček lépe uvědomí, co všechno ho po organizační a sociální stránce ve škole čeká. Zjistí, jaký je rozdíl mezi školkou a školou, bude se umět zorientovat v budově školy, pojmenovat jednotlivé místnosti ve škole, jako je šatna, třída, družina, tělocvična, jídelna. Seznámí se např. s aktivitami a činnostmi, které v jednotlivých místnostech probíhají, a pravidly, která se musejí dodržovat. Dále pozná osoby, s nimiž se může ve škole potkat, ať už je to třídní učitel nebo učitelka, asistent nebo asistentka pedagoga či školník nebo školnice. Bude vědět, jak dlouho trvá vyučovací hodina, jak dlouho přestávka a co všechno je možné a je třeba při hodině či přestávce dělat, na co nezapomenout apod. Dále se seznámí např. s pomůckami a věcmi, které patří do aktovky či do kufříku na výtvarnou výchovu. V závěru publikace jsou shrnuty sociální situace, s nimiž se dítě může ve škole setkat, ale nemusí vždy vědět, jak v takové situaci reagovat. Např. jak si říct o pomoc, v jídelně o přídavek, nebo naopak o to, že něco z oběda nechce jíst, jak říct adekvátně spolužákovi, že se mu jeho chování nelíbí atd.
Sešit je určený pro práci s dětmi v posledním ročníku školky nebo na začátku školní docházky. Vhodný je i pro práci s dětmi se speciálními vzdělávacími potřebami. Využijí ho jak pedagogové či asistenti pedagoga, tak i rodiče.

Jak to chodí ve škole

Pracovní listy pro úspěšný přechod z mateřské do základní školy
Autorka: Hana Zobačová
Ilustrátor: Martin Hanschild

Počet stran: 48
Formát: 210×295 mm
ISBN: 978-80-88429-38-8
Doporučená cena: 195 Kč

Knihu Jak to chodí ve škole vydalo nakladatelství Pasparta.

Ukázka z knihy

jak_to_chodi_ve_skole_ukazka

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorce

Hana Zobáčová je speciální pedagožka, redaktorka a autorka knih pro děti. Z její tvorby si nenechte ujít např. Pokojíček plný hračekJak na to? – HygienaAuta, vlaky, bagry takyŽil byl kdysi kdesiCestou do BetlémaPohádka o Koblížkovi či Tři kuchaři vaří.

Zdroj informací: Kosmas

O ilustrátorovi

Martin Hanschild pracuje v pražské animační produkční společnosti Eallin jako 2D výtvarník a návrhář konceptů. Většinu času pracuje digitálně na svém milovaném tabletu Cintiq, ale vždy se rád vrací k tužkám, inkoustovým perům a papíru. Nikdy nebyl šťastný, když kreslil jen jedním způsobem, takže nemůže říct, že maluje nějakým specifickým stylem. Někdy jsou jeho díla vážnější, jindy vtipná a výrazná. Konečný výsledek často závisí na nástrojích, které používá. Vždy miloval animaci – a tak ve volném čase vytváří krátké animační gify, které najdete na jeho Instagramu.

Zdroj informací: escapemotions.com

————————————————

Jak se vyrovnat se ztrátou blízkého? Není to jednoduché ani pro dospělého, natož pro děti! Pokud zrovna i vy procházíte tímto náročným obdobím, inspiraci, jak vše překonat, naleznete v knize Dany Chladové Nezbednice Mona.

Nezbednice Mona je příběh rozpustilé, drzé a paličaté ptačí holčičky s modrým peřím, která musí během svého prvního letu do teplých krajin překonat hned několik překážek, jež jí postupně odhalují krásu, kouzlo a energii života, stejně tak jako opravdovost jeho konce. Knížka je určena všem, kterým není lhostejné to smutno, jež se při ztrátě někoho blízkého vlije do duše, a také těm, kteří potřebují znovu zaostřit, rozveselit nebo najít naději, jež jim pomůže jít dál.

Nezbednice Mona

Příběh o naději
Autorka: Dana Chladová
Ilustrátorka: Ivana Lévková

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 210×210 mm
ISBN: 978-80-7650-718-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Nezbednice Mona vydalo nakladatelství Pointa.

Ukázka z knihy

nezbednice_mona_ukazka

Nezapomeňte si prohlédnout celou ukázku.

O autorce

Dana Chladová vystudovala pedagogickou fakultu na univerzitě v Hradci Králové. Poté žila dva roky v Anglii, kde pracovala s mentálně narušenými lidmi. Po návratu domů vedla centrum pro děti s poruchami učení a také začala učit jako angličtinářka na základní škole. Má ráda, když je vše kolem ní v pohybu. Největším pohonem jsou její dvě dcery. Snad právě díky nim začala víc a víc vzpomínat na dětství. Na to, jak kradla s dědou rybíz skrz dírky v plotě nebo s babičkou zpívala „koulelo se, koulelo“. To vše a ještě mnoho dalšího z knih o výchově a vzdělávání dětí vložila do svých článků pro GigaMagazín. Psala a k tomu vymýšlela pohádky na dobrou noc tak dlouho, až se jedna z nich stala velmi důležitou v těžkém životním období její dcery. Pomohla jí, a tak ji napadlo, že by možná mohla pomoci i někomu dalšímu.

Zdroj informací: nakladatelství Pointa

O ilustrátorce

Ivana Lévková je ilustrátorka z Brna, která se od studia na katedře výtvarné výchovy PdF MU (pod vedením Petra Kamenického) věnuje převážně dětským ilustracím. Všechny ilustrace tvoří tradiční technikou akvarelem a pastelkami na papír nebo akrylem na plátno. Kromě své volné tvorby vytváří obrázky na zakázku, pracuje na ilustracích dětských knih, obálkách časopisů a občas i na svatebních oznámeních a přáních k narozeninám.

Zdroj informací: ivanalevkova.cz

————————————————

Občas se stane, že se lidé na něčem neshodnou. Někdy neshody bez problémů překonají, jindy se jeden na druhého naštvou a přestanou spolu komunikovat. Třeba jako Katka a její kamarádka Julie z knihy Katka, Ťapka a kamarádství v ohrožení.

Katka slaví s rodinou, nejlepší kamarádkou Julií a pejskem Ťapkou své narozeniny. Ale během oslavy se kámošky pohádají.
Následující dny ve škole se spolu vůbec nebaví, a Katka si dokonce najde novou kamarádku. Je přátelství mezi Katkou a Julií opravdu konec, nebo se dívky znovu usmíří?

Katka, Ťapka a kamarádství v ohrožení

Autorka: Anica Mrose Rissiová
Ilustrátorka: Meg Parková
Přeložila: Tereza Lebedová

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 133×205 mm
ISBN: 978-80-271-3382-6
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Katka, Ťapka a kamarádství v ohrožení vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

katka_tapka_ukazka

Podívejte se na celou ukázku.

O autorce

Anica Mrose Rissiová je autorkou mnoha knih pro děti a mládež. Její eseje publikovaly The Writer a New York Times. Hraje na housle a píše texty pro kapelu Owen Lake and the Tragic Loves. Tweetuje o knižních věcech a svém psovi Sweet Potato na @anicarissi na Instagramu. Ráda mluví s dětmi i dospělými o všech fázích procesu psaní. Vyučuje v programu MFA Psaní pro děti a mladé dospělé na Vermont College of Fine Arts a organizuje workshopy o psaní či prezentace pro skupiny všech velikostí a věkových kategorií.

Zdroj informací: anicarissi.com

————————————————

Chcete, aby vaše děti trávili čas u počítače smysluplným způsobem? Pořiďte jim knihu Programování pro děti! Dozví se mnoho zajímavých informací, které se jim v životě budou hodit.

Programování se stalo důležitou dovedností 21. století. Počet profesí vyžadujících znalost programování se zřejmě ještě zvýší. Nauč se tedy programovat a digitální svět bude patřit tobě! Je to navíc skvělá zábava, protože okamžitě vidíš výsledky – bez ohledu na to, kolik se toho ještě musíš naučit. Kniha představuje všechny pojmy potřebné k pochopení základů programování. Najdeš v ní také zábavné projekty, které ukazují uplatnění programů v praxi. I naprostí začátečníci budou moci podle jednoduchých postupů a grafických návodů programovat a vytvářet zábavné projekty. První krůčky v programování uděláš v programovacím jazyku ScratchTM 3.0, který se používá i při výuce v základních školách. Pak přejdeš k jazyku PythonTM, v němž se dají vyvíjet také profesionální aplikace. Hned od prvních stránek knihy začneš vytvářet jednoduché počítačové hry a zábavné animace. Po jejím přečtení budeš moci začít učit programovat třeba i rodiče nebo prarodiče.

Programování pro děti

Od úplných základů k programování jednoduchých her
Autorka: Carol Vordermanová
Přeložil: Jan Andrš

Počet stran: 224
Vazba: vázaný blok
Formát: 200×235 mm
ISBN: 978-80-276-0325-1
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Programování pro děti vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

programovani_pro_deti_ukazka

Prohlédněte si i další ukázky.

 


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak to chodí ve škole
Pracovní listy pro úspěšný přechod z mateřské do základní školy

Zobačová, Hana

Pasparta, 2022

zobrazit info o knizeNezbednice Mona
Příběh o naději

Chladová, Dana

Pointa, 2022

zobrazit info o knizeKatka, Ťapka a kamarádství v ohrožení

Rissiová, Mrose Anica

bambook, 2022

zobrazit info o knizeProgramování pro děti
Od úplných základů k programování jednoduchých her

Vordermanová, Carol

Slovart, 2022

Napsat komentář