Zasoutěžte si o podivné tajemství sousedního domu

dite_noci
Když jedné noci vyjde Sharon na zahradu pozorovat zatmění Měsíce, všimne si u sousedů zvláštní věci, která jí nedá spát. Kdo je tajemná dívka, kterou viděla v jejich okně? Podivností přibývá, proto se Sharon i se svěřenkou Niki pustí do pátrání.

Kolik dětí mají Flemingovi?

Jedné chladné lednové noci vyjde Sharon na zahradu, aby mohla sledovat zatmění Měsíce. Místo toho ji ale zaujme něco zvláštního v domě hned za jejím dvorkem. Oknem do kuchyně vidí malou dívenku, jak myje nádobí. Jenomže Flemingovi, kteří tam žijí, žádné dítě v tomhle věku nemají, a i kdyby nakrásně měli, proč by dělalo domácí práce tak pozdě? Sharon by to nejspíš pustila z hlavy, ale pak se k ní nastěhuje opuštěná osmnáctiletá Niki a také si u sousedů všimne něčeho podivného. A když se obrátí na patřičné úřady a nemá to žádný efekt, pustí se nakonec do pátrání na vlastní pěst.

 

Dítě noci

Autorka: Karen McQuestion

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Marie Polasková
Počet stran: 352
Vazba: pevná
Vydáno: 8/2022
ISBN: 978-80-271-3566-0

Přečtěte si více o knize Dítě noci, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku nebo přečíst naši recenzi.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Až do toho večera jim Sharon nikdy nevěnovala moc pozornosti. I když jejich zahrady do značné míry sousedily, Sharon se s tou rodinou neznala. Podle jména na schránce věděla, že se jmenují Flemingovi. Někdy je zahlédla, když projížděla jejich ulicí: atraktivní rudovlásku s krátkým, luxusně působícím sestřihem, jejího manžela, zasmušilého podnikatele, jejich syna, zakaboněného teenagera s nadváhou, a malého čilého psíka. Vygooglila si, že rodiče se jmenují Suzette a Matthew. Ale ať brouzdala po internetu sebevíc, jména jejich syna se nedopátrala, což ovšem bylo jen dobře.
Někdy ho viděla, jak venčí psa, tedy na vodítku spíš táhl pes toho puberťáka. Chlapec na sobě míval zbytečně velkou mikinu s kapucí a hrbil se, jako by nesl nějaké obrovské břemeno. Manžele Flemingovy vídala Sharon spíš letmo. Někdy zahlédla Matthewa při práci na zahradě, ale většinou si jen všimla, že přijíždějí nebo odjíždějí, viděla Suzette, jak couvá po příjezdové cestě ve svém stříbrném audi, jak její manžel zajíždí do vestavěné garáže a pak si z kufru své středně velké černé toyoty vyndává kufřík. (str. 11)

 

Vyhrajte knihu Dítě noci

Jak dobře znáte své sousedy? Sharon si myslela, že o Flemingových toho ví dost, ovšem jedné lednové noci zjistí, že tomu tak není. Tajemná dívenka za oknem navíc není zřejmě jediným tajemstvím, které obyvatelé vedlejšího domu mají, a proto se Sharon se svou svěřenkyní Niki pouští do pátrání na vlastní pěst. Na co přijdou? To si přečtěte v napínavém thrilleru od Karen McQuestion.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dítě noci vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dítě noci
probíhá od 18. do 31. října 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Dítě noci

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDítě noci

McQuestion, Karen

Cosmopolis, 2022

Napsat komentář