Přelom roku jako životní zlom

vsechno uvodni
Daniel je mladý, poměrně sebestředný novinář. Při svojí cestě na přelomu roku vyráží do zahraničí na Tenerife. Tam ovšem nachází mimo informací a zajímavostí k psanému článku víc, než původně čekal, a jeho vlastní život se tak začne překvapivě vychylovat z původní dráhy.

To nejlepší z devadesátek.

Do silvestrovské půlnoci roku 1992 zbývá jen několik dnů. Mladý sebestředný novinář Daniel, vyráží s jedním z prvních československých zájezdů na ostrov Tenerife, aby zde pro magazín Exotica napsal nenápadně pochvalnou reportáž o místních plážích, hotelech a turistických radovánkách. Daniel zde ale nachází mnohem víc než materiál ke svému článku a postupná změna pohledu na okolní svět i na sebe sama nakonec vede k překvapivé výhybce v jeho dosavadním životním směřování

Všechno se v dobré obrátí

Román z devadesátek
Autor: Adam Suchý

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 150×205 mm
ISBN: 978-80-7683-171-1
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Všechno se v dobré obrátí vydalo nakladatelství XYZ.

Ukázka z knihy

Ve snaze získat zpět ztracenou rovnováhu promáchl foťákem před sebe, ale pohyb to byl natolik prudký, že jej převážil dopředu, takže při druhém (teď již setrvačném) promáchnutí udeřil do podlahy svým drahým improvizovaným řemdihem takovou silou, že se přístroj rozlétl na tisíc kousků po celé hale. Složka oproti tomu letěla směrem vzhůru, protože do svého zoufalého pokusu neupadnout zapojil automaticky i druhou ruku. Následovalo žuchnutí lidského těla, na které se pomalu snášely papíry jako podzimní listí na krajinu zkázy.

Stáhněte si kompletní ukázku.

O autorovi

Adam Suchý je profesí klinický psycholog a psychoterapeut, ale původně vystudoval žurnalistiku a psaní ho doprovází jako paralelní životní linka. Kromě článků v odborných a populárních časopisech zahrnuje jeho publikační činnost několik básnických sbírek a almanachů poezie. Za básnickou sbírku Kančí les obdržel Cenu města Kralupy nad Vltavou. Jako textař spolupracoval s několika interprety české populární hudby (Maya, O5 a Radeček, Kerndlovi, H. Vondráčková, K. Gott, Fleksible). Později se začal více soustředit na prózu, oceněné povídky vyšly v několika antologiích. V roce 2007 vydal odbornou monografii Mediální zlo – mýty a realita. Všechno se v dobré obrátí je jeho románovou prvotinou.

Zdroj informací: nakladatelství XYZ


Nakladatelství XYZ působí na českém knižním trhu od roku 2004. Tehdy vydalo první knihu – Svět přichází o básníky od Ladislava Pecháčka. Od té doby představuje čtenářům rok co rok na několik desítek titulů nejrůznějších žánrů. Zaměření je opravdu pestré a vybere si každý: nakladatelství vydává původní českou i zahraniční beletrii, autobiografie, autorizované životopisy či rozhovory, literaturu faktu, historické publikace i výpravné encyklopedie. Knihy zaměřené na sport i kulturu. V roce 2011 koupila stoprocentní podíl v nakladatelství XYZ mediální skupina Albatros Media a od tohoto okamžiku získalo nakladatelství silného majitele a rozšířilo tak portfolio nakladatelských značek tohoto mediálního domu. Svou bohatou a rozmanitou činností se zařadili k nejúspěšnějším nakladatelům a vydavatelům v České republice a na kontě mají řadu čtenářsky oblíbených knih a knižních bestsellerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVšechno se v dobré obrátí

Suchý, Adam

XYZ, 2022

Napsat komentář