Knihy pro mladé dospělé

teenager
Dnešní tipy na knihy ocení zejména dospívající mládež. Představíme vám totiž tři knihy, ve kterých hlavní hrdinové objevují sami sebe. Ve všech příbězích se také objevuje LGBT tematika, kterou právě dospívající v posledních době v literatuře čím dál více vyhledávají.

Patříte k milovníkům japonské mangy? Pak si nenechte ujít příběh o lásce mezi dvěma dospívajícími chlapci, který vyšel pod názvem Sběratel hvězd. Poznávání sebe sama, objevování sexuality i hledání svého místa ve světě – to vše čeká na hlavní hrdiny Fynna a Nika.

Fynn je kluk, kterého nezajímá vůbec nic. Ale pokud by měl přece jenom vyjmenovat svoje oblíbené činnosti, patřilo by mezi ně chození za školu, kouření a poflakování se po okolí. Tak nějak se v tom „plácá“.
Když přijde čas na změnu – na popud blízkého člověka – Fynn nemá tušení, kde začít ani jak by taková změna měla vypadat. Jenomže pak na jedné ze svých nočních procházek potká zvláštního chlapce s dalekohledem. Jmenuje se Niko a miluje hvězdy, jejichž pozorováním tráví celé hodiny. Ví o nich snad úplně všechno a je to totální nerd, nutno ovšem uznat, že dost roztomilý.
Pro Fynna je každopádně záliba ve hvězdách trochu matoucí a zajímavá zároveň, takže se rozhodne zjistit o ní víc. Nicméně velice brzy přijde na to, že možná není ani tak zaujatý hvězdami jako spíš… Nikem.

Sběratel hvězd 1

Autorky: Anna Backhausenová, Sophie Schönhammerová
Přeložila: Tereza Metyšová

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 125×190 mm
ISBN: 978-80-7413-513-2
Doporučená cena: 227 Kč

Knihu Sběratel hvězd 1 vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

sberatel_hvezd_1

Prohlédněte si celou ukázku.

————————————————

Pokud by vás předchozí kniha ze série Sběratel hvězd zaujala, máme pro vás rovnou tip i na druhý (závěrečný) díl této japonské mangy. Hlavní hrdina Fynn už dobře ví, koho by rád měl po svém boku. Jak je na tom Niko? Bude opětovat jeho city?

Uvědomit si, co ve vztahu skutečně chce, byla pro Fynna zpočátku výzva. Obzvlášť po tom, co se sám tak dlouho ploužil od ničeho k ničemu a mezi jeho hlavní záliby patřilo chození za školu, kouření a poflakování se po okolí.
Teď už to ale ví jistě. Chce být s Nikem, s tím roztomilým nerdem, který tak rád pozoruje hvězdy. Fynn si nepřeje nic jiného než po jeho boku objevovat svět a dělat všechny ty věci, které normální páry dělají. Jako třeba trávit spolu čas, držet se za ruce, líbat se…
Jenomže Niko je najednou odtažitý a zdráhá se projevovat Fynnovi svoji náklonnost veřejně. Možná má strach. Možná je to něco z jeho minulosti, co ho drží zpátky. A Fynn přitom nechce nic víc, než aby mu jeho přítel důvěřoval. Vážně toho chce tolik?

Sběratel hvězd 2

Autorky: Anna Backhausenová, Sophie Schönhammerová
Přeložila: Tereza Metyšová

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 125×190 mm
ISBN: 978-80-7413-514-9
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Sběratel hvězd 2 vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

sberatel_hvezda_2

Nezapomeňte se podívat na celou ukázku.

O autorkách

Anna Beckhausenová a Sophie Schönhammerová pocházejí z Německa a společně už stačily vydat několik dódžinši (pozn.: jedná se o neoficiální komiksová díla, něco jako fanfikce). Sběratel hvězd je jejich první velký počin, který si získal srdce čtenářů ze všech koutů světa.

Zdroj informací: nakladatelství Zoner Press

————————————————

Na závěr potěšíme milovníky amerického seriálu Stranger Things! Další z hlavních postav se dočkala svého knižního příběhu. Jaké dobrodružství čeká středoškolačku Robin Buckleyovou? A jak se vyrovná s tím, že její srdce touží spíše po dívce než po chlapci?

Střední škola je příšera, která pohltí všechno, co máte rádi. Tohle moc dobře ví Robin Buckleyová, oblíbená postava třetí řady hororového sci-fi seriálu televize Netflix a nyní také hrdinka románu Rebelka Robin.
Je začátek školního roku a na střední škole v Hawkinsu se opět rozjíždí závod o to, kdo bude normálnější. Plán je jasný: kluci si najdou holku, holky si najdou kluka a povedou nudné řeči o škole a budoucí kariéře. Robin, která hraje na lesní roh, umí několik jazyků a trousí jedovaté poznámky, tuhle „normálnost“ předstírat umí – dělá to celé roky v naději, že si pokud možno nikdo nevšimne, jak je jiná. Jenže teď se přidala jedna okolnost, která do hrdinčiny pečlivě budované image nezapadá, něco, co Robin teprve zjišťuje: líbí se jí holky. Jediný způsob, jak zůstat sama sebou, je dát provinčnímu Hawkinsu vale a prchnout na léto do Evropy. Ale jak, když nemá peníze, rodiče by asi nebyli nadšení a na obzoru není nikdo, s kým by se do tohoto dobrodružství mohla pustit?

Stranger Things: Rebelka Robin

Autorka: A. R. Capetta
Přeložila: Michala Marková

Počet stran: 360
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-257-3889-4
Doporučená cena: 448 Kč

Knihu Stranger Things: Rebelka Robin vydalo nakladatelství Argo.

O autorce

A. R. Capetta je uznávaná americká spisovatelka věnující se tvorbě pro dospívající mládež. Žánrově se její knihy řadí k fantasy literatuře, místo v nich mají záhady, kouzla a všelijaké podivnosti, tématem je také genderová identita. Úspěch jí přinesla dvoudílná minisérie The Brilliant Death a The Storm of Life. S Cory McCarthy napsaly oceňovanou sérii Once & Future.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSběratel hvězd 1

Backhausenová, Anna – Schönhammerová, Sophie

Zoner Press, 2022

zobrazit info o knizeSběratel hvězd 2

Backhausenová, Anna – Schönhammerová, Sophie

Zoner Press, 2022

zobrazit info o knizeStranger Things: Rebelka Robin

Capetta, A. R.

Argo, 2022

Napsat komentář