Osudová láska

zaklety_v_case
Netradiční romance Audrey Niffeneggerové Zakletý v čase se dočkala svého třetího vydání! Nenechte si ani vy ujít příběh muže, který nuceně cestuje v čase, a jeho osudové lásky. Je to ideální čtení pro milovníky romantiky a fantastických motivů.

V lese nedaleko domu, kde bydlí malá Clare, se zjevuje a mizí tajemný nahý cizinec. Když Clare překoná prvotní strach a se záhadným mužem jménem Henry se seznámí, začne se odvíjet napínavá romance. Henry trpí zvláštní chorobou – přemisťuje se v čase, aniž by mohl ovlivnit směr a cíl své cesty. Přesto je pozoruhodně často přitahován k malé, dospívající, dospělé či stárnoucí Clare. Netradiční romance s fantastickým motivem cestování v čase a propracovaným dějem okouzlila jen ve Spojených státech 2,5 miliónu čtenářů, získala několik literárních cen a byla převedena do filmové podoby s herci Ericem Banou a Rachel McAdamsovou.

Zakletý v čase

Autorka: Audrey Niffeneggerová
Přeložila: Petra Andělová

Počet stran: 504
Vazba: brožovaná
Formát: 146×204 mm
ISBN: 978-80-257-3882-5
Doporučená cena: 488 Kč

Knihu Zakletý v čase vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Clare: Je těžké zůstat sám. Čekám na Henryho a nevím, kde je. Myslím na to, jestli je v pořádku. Je těžké být tím, kdo zůstává. Neustále něco dělám. Čas tak rychleji ubíhá. Sama chodím spát a sama se probouzím. Chodím na procházky. Pracuju, dokud se neunavím. Pozoruju, jak si vítr pohrává se smetím, které celou zimu leželo pod příkrovem sněhu. Všechno vypadá jednoduše, dokud se nad tím člověk nezamyslí. Proč je láska silnější, když se milovaný člověk ztratí v nedohlednu? Kdysi dávno muži odplouvali na moře a ženy čekaly, až se vrátí. Stály na břehu a pohledem pročesávaly horizont, jestli se na něm neobjeví loďka. Stejně tak já dnes čekám na Henryho. Zmizel proti své vůli. Bez varování. Čekám. Každá minuta čekání se vleče a připadá mi jako celý rok. Trvá celou věčnost. Každý okamžik mi připadá nehybný a průhledný jako sklo. Skrze něj vidím nekonečnou řadu dnů. Proč jen odešel tam, kam za ním nemohu? (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Spisovatelka a výtvarnice Audrey Niffenegger žije v Chicagu a přednáší na Columbia College mezioborovou tématiku uměleckého zpracování knih a tisků. Specializuje se na tvůrčí psaní, tisky a zvláštní vydání. Vystavuje v Printworks Gallery v Chicagu. K jejím zálibám patří sbírání příběhů a komiksy. Mládí strávila schováváním se v ložnici, kde si malovala nehty na rukou načerno, poslouchala Patti Smith a Gang of Four, ale nyní už je naštěstí společenštější.

Zdroj informací: Antikvariát Avion


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992 a vydalo více než dva tisíce titulů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZakletý v čase

Niffeneggerová, Audrey

Argo, 2022

Napsat komentář