Odskočte si do romantiky

Tipy_Pomerancovy haj_Necekej az vyjde slunce
Není nad odpočinkové a milé čtivo, které pohladí po duši a vrátí nás do svěžích letních dnů. Pohodlně se usaďte u čaje nebo kávy, drahé dámy, a vychutnejte si tyto dva romantické knižní tipy…

Léto už je za námi, ale to neznamená, že se k němu nemůžeme vrátit alespoň prostřednictvím šťavnaté a milé letní romance. Sluníčko, Sevilla a hořké pomeranče! To vše a mnohem víc najdete v láskyplném příběhu Pomerančový háj od Rosanny Ley.

Pomerančový háj

Autorka: Rosanna Ley
Přeložil: Jan Sládek

Počet stran: 431
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7565-085-6
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Pomerančový háj vydalo nakladatelství Jota.

Šťavnaté a voňavé letní čtení o lásce a rodinných tajemstvích. Holly miluje pikantní hořkosladkou pomerančovou marmeládu. Chystá se dát košem své stresující práci ve městě, vrátit se do místa svého dětství na jihu Anglie a splnit si svůj sen: otevřít si obchůdek Hořký pomeranč, oslavu ovoce, které ji v životě tak inspiruje. Hollyina matka Ella miluje španělskou Sevillu. Proč se tedy zdráhá se tam vrátit a doprovodit Holly na obchodní cestě? Čeho se bojí – a má to něco společného s tajemným receptem na sevillský pomerančový koláč s mandlemi, který před rodinou ukrývá? V Seville, kde byla kdysi nucena učinit nejtěžší rozhodnutí svého života, se Ella musí konečně postavit minulosti, zatímco Holly potká někoho, kdo hrozí zničit všechny její plány. Sevilla je město plné slunce a pomerančů. Může být ale i hořkosladké. Přežije láska tajemství pomerančového háje?

 

Ukázka z knihy

Znovu se podívala na recept. Na zmačkaný list papíru, který ji před řadou let dost možná ponoukl k uskutečnění jejího snu. O to příhodnější jí připadlo, že se do sevillského pomerančového koláče s mandlemi pustila právě tohle odpoledne, když rodiče nebyli doma.
Cítila se provinile, že jim neřekla, co plánuje, co připravuje, ale babička jí radila, aby o tom zatím raději pomlčela, a Holly ji poslechla. A vzhledem k tomu, že rodiče stále žili v místě, kde vyrůstala, zatímco ona v Brightonu, udržet tajemství nebylo nijak těžké. Ale teď se to mělo změnit.
Holly se pustila do rozbíjení vajec a pečlivě přitom oddělovala žloutek od bílku. Ten dávala do mísy, kde ho následně vyšlehala do tuhé pěny s ostře řezanými čepičkami. Postupně přidala moučkový cukr, zbývající cukr rozšlehala se žloutky, a když směs zhoustla, přidala nakrájené pomeranče a drcené mandle. Už teď to vonělo naprosto božsky.
Následně do směsi opatrně vmíchala bílkovou pěnu, nalila ji do vymazané pečicí formy a povrch posypala plátky mandlí. Pohledem na hodinky zjistila, že koláč by měl být hotový, než rodiče dorazí s babičkou na odpolední čaj. (str. 13)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Krásně napsané a jemně podmanivé.

Heat

Úžasně příjemné čtení.

Candis

Skvěle odpočinková a výborně vykreslená prázdninová romance.

The Lady

Nestoudně romantické. Čte se tak, jako se pije jemné víno plné středomořského slunce.

Saga

 

O autorce

Rosanna Ley pracovala přes dvacet let jako učitelka tvůrčího psaní na univerzitách, ale i na kurzech pro širokou veřejnost. Ráda cestuje, hraje tenis, plave, jí hořkou čokoládu a pije italskou kávu (ideálně přímo v Itálii). Nejradši píše na místech s výhledem na moře. Její knihy vyšly už v patnácti zemích.

Zdroj informací: Jota

 

O nakladatelství

Nakladatelství JOTA vzniklo před 30 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

————————————————

Julia vede zdánlivě dokonalý život. Tedy tak se to jeví alespoň podle jejího Instagramu. Skutečnost je bohužel docela jiná. Opustil ji manžel, musí sama vychovávat dítě a její e-shop zoufale volá po nějakých zákaznících. Na obzoru se však rýsuje obrat k lepšímu – nový a atraktivní soused. Zamilujte se do románu Nečekej, až vyjde slunce… nauč se tančit v dešti od Valerie Korte.

Nečekej, až vyjde slunce

… nauč se tančit v dešti
Autorka: Valerie Korte
Přeložila: Bohumila Kučerová

Počet stran: 280
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-739-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Nečekej, až vyjde slunce vydalo nakladatelství Alpress.

Julia vede úžasný život – ovšem jen na Instagramu. Ve skutečnosti to žádná sláva není. Manžel ji opustil, zůstala sama s dítětem ve skromném suterénním bytě a její e-shop nevydělává. Když se do sousedního domu nastěhuje přitažlivý sochař Alex, Julia se rozhodne jednat… čistě obchodně, pochopitelně.

 

Ukázka z knihy

Seděla jsem toho rána na dvoře za domem, před sebou už čtvrté kafe. Před chvílí odešla kamarádka, když mě předtím vyfotografovala, profesionálně vyretušovala a vypila si se mnou kávu číslo tři. Elif pracovala jako grafička na volné noze pro různé kolínské reklamní agentury a naštěstí taky pro mě, za přátelskou cenu. Po každém focení zůstávala na snímcích navzdory rafinovanému nalíčení a pečlivě naaranžované scéně spousta detailů od dvojité brady po fleky na ubruse, které by umístění na Instagramu podstatně znehodnotily.
Teď už se k mému snímku trousily první komentáře, na které jsem coby zkušená instagramerka odpovídala ihned ze smartphonu. Přišly už taky tři objednávky na náramky v barvě #brightmorning – takže se dalo předpokládat, že jich bude ještě daleko víc.
Náramky hned zabalím do látkových sáčků, jejichž nádherný květinový vzor je imitací nástěnné tapiserie z jednoho francouzského kláštera, kde jsme s Elif před mnoha lety při svých toulkách s batohem na zádech přenocovaly. Dcerka Fee postříká každý sáček kapičkou voňavky a pak ho vložím spolu s účtem do obálky a odnesu na poštu.
Můj šálek zatím ještě nebyl prázdný. Právě jsem se chystala dopít poslední doušky, když mě seshora postihla sprška podobná průtrži mračen, jak soused Erbslöh z podkrovního bytu jako každé ráno zaléval svoje muškáty – a dnes i můj šálek a holé nohy. (str. 3)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Valerie Korte vyrostla v Porýní. Část života prožila ve Skotsku, Berlíně, Mnichově a Duisburgu, nyní se usadila v Kolíně nad Rýnem, kde bydlí se svou rodinou, obklopena bujnou zahradou. Po studiu germanistiky a podnikové ekonomie pracovala nejprve jako redaktorka populárně naučných knih, později jako manažerka sociálních sítí. Nakonec se rozhodla pro nové využití kreativního potenciálu a napsala svůj první milostný román.

Zdroj informací: Alpress

 

O nakladatelství

Nakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Líbily se vám naše romantické tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePomerančový háj

Ley, Rosanna

Jota, 2022

zobrazit info o knizeNečekej, až vyjde slunce
… nauč se tančit v dešti

Korte, Valerie

Alpress, 2022

Napsat komentář