Do knihy za zvířátky

DetiCtou
Dnešní knižní tipy potěší milovníky zvířat. Představíme vám tři knihy: jedna z nich je určena nejmenším dětem, ostatní zaujmou malé školáky. První dvě vypráví o nočním životě zvířat. Kde spí? Jak v noci vidí? A ve třetí knize hrají hlavní roli pejsci.

Oblíbený autor a ilustrátor dětských knih Petr Horáček vytvořil další příběh, který potěší nejmladší čtenáře. Prozradí vám, kde které zvířátko spinká.

Kdo spinká v řece? A kdo pod listem? A kdo na stromě?
Leporelo do postýlky pro malé spáče.
Ať se ti zdají veselé sny!

Kdopak tu spí?

Autor a ilustrátor: Petr Horáček

Počet stran: 10
Vazba: lepená
Formát: 180×180 mm
ISBN: 978-80-262-1918-7
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Kdopak tu spí? vydalo nakladatelství Portál.

O autorovi

Petr Horáček je výtvarník a autor velmi úspěšných dětských knih, které vycházejí po celém světě. V Portálu jich vyšla celá řada, třeba Papuchalk Petr, Husa Líza, O myšce, která se nebála, Nejkrásnější místo na světě, Nový domek pro myšku, Slon a Do pelíšku.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Malí školáci by mohli ocenit knihu Noční život zvířat. Autorem je Roman Cséfalvay, který se děti snaží zaujmout velkým množstvím zajímavých informací.

Kdo by nebyl zvědavý, co se v noci odehrává za okny našich příbytků! Kniha tě vezme na netradiční výpravu za zvířaty. Nahlédneš do nočního lesa, na louku i pod vodní hladinu. Poznáš také obyvatele jeskyní a podzemí, kteří žijí ve věčné tmě. Zjistíš, jak v noci vidí liška, jak se v úplné tmě najdou sameček a samička obrovského motýla martináče hrušňového, co dělá rak za úplňku, jak rozeznáš zpěv nočního zpěváka slavíka obecného, přečteš si i něco ze života potkanů a mnoho dalších zajímavostí. A v neposlední řadě se dozvíš, jak zoologové pozorují zvířata ve volné přírodě a jak se i ty můžeš vydat na průzkum. Text fundovaného zoologa je nabitý informacemi a ilustrace jsou plné nejen barev, ale i akce.

Noční život zvířat

Autor: Roman Cséfalvay
Ilustrátor: Viliam Slaminka
Přeložil: Tomáš Kapic

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 240×300 mm
ISBN: 978-80-276-0526-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Noční život zvířat vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

nocni_zivot_zvirat_ukazka

Nezapomeňte si prohlédnout i další ukázky.

O ilustrátorovi

Viliam Slaminka žije a tvoří v Bratislavě. V roce 2010 ukončil studium na Vysoké škole výtvarných umění v Bratislavě (obor: malba a jiná média) a obdržel titul Mgr.art. Věnuje se ilustracím, komiksu, tvoří ve svém ateliéru a působí jako pedagog na ZUŠ.

Zdroj informací: ASIL

————————————————

Máte rádi pejsky? Pak si nenechte ujít Knížku o psech od Václava Bárty. Přečtěte si vyprávění o hospodském rváči buldokovi, jezevčíkovi cestujícím v čase, basetově lásce k hudbě nebo o trampotách dvou salašnických čuvačů!

Psi jsou nejlepší parťáci a překvapivě upovídaná stvoření. Místo blech vám z kožichu vysypou plno neuvěřitelných historek. Říkáte, že jim nerozumíte? Nevadí, protože známe někoho, kdo té psí řeči rozumí.

Knížka o psech

Autor: Václav Bárta
Ilustrátorka: Zuzana Dreadka Krutá

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-271-3582-0
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Knížka o psech vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

knizka_o_psech_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorovi

Václav Bárta se narodil 28. 9. 1937 a jeho synem je hudebník Václav Noid Bárta. Kromě psaní a skládání písniček se Václav Bárta starší dříve věnoval i režii. Spoluzakládal například jedinečný soubor Chorea Bohemica nebo připravoval programy pro řadu předních folklorních souborů. Postupně vydal Muzikantské pohádky a Uspávanky. Znát můžete i jeho knihu Zvířátka ze zoo. Je také stálým přispěvatelem literárního měsíčníku Divoké víno a vydal dvě sbírky poezie. Založil a vede občanské sdružení History o.s., které podporuje dětské talenty. V tomto programu vyšlo už několik knížek s dětskými obrázky, na jejichž přípravě se podílely více jak dva tisíce malých malířů. Je nositelem ceny Grand prix za celoživotní dílo nadace Život umělce.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorce

Zuzana Dreadka Krutá ilustrovala celou řadu dětských knih. Zmínit můžeme např. Dorotka na táboře (2019) nebo Strašidelný dům (2021). Některé knihy s jejími ilustracemi vyšly i ve slovenštině.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdopak tu spí?

Horáček, Petr

Portál, 2022

zobrazit info o knizeNoční život zvířat

Cséfalvay, Roman

Slovart, 2022

zobrazit info o knizeKnížka o psech

Bárta, Václav

bambook, 2022

Napsat komentář