Zasoutěžte si o vraždy skrývající šifru k dopadení pachatele

vrazda-s-napovedou-perex
Soudní lékařka Julie Schwarzová se vydává po stopě vraha, který se rozhodl zahrát si s policií zvrácenou hru. Pokaždé, když vyšetřovatelé nevyřeší důmyslnou šifru, zemře další člověk. Na kterém čísle se zastaví počet obětí?

Vrah, který si chce hrát

Na pitevním stole soudní lékařky Julie Schwarzové se ocitla mladá žena, kterou našla sousedka mrtvou ve vaně. Vypadá to na úraz elektrickým proudem, jenže Julii se na celé věci něco nezdá. Navíc na hlavě oběti najde podivné tetování, které ji dovede k šifrované zprávě. Obsahuje úkol, který se Julii nedaří vyřešit a nad nímž si zoufá i komisař Florian Kessler. Jedna věc je jistá: pokud nenaleznou odpověď včas, zemře někdo další.

Julia a její asistentka Lenja se v zápalu boje s časem a rafinovanými šiframi dostanou k pachateli až moc blízko.

 

Vražda s nápovědou

Autorka: Catherine Shepherdová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Rudolf Řežábek
Počet stran: 304
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2022
ISBN: 978-80-271-3589-9

Přečtěte si více o knize Vražda s nápovědou, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Lenja se na ni dlouze podívala. „Také nemám ráda papírování,“ přiznala a ukázala na zarudlé místo na trupu mrtvé ženy. Přes hruď a podél paží se jí táhly jemné načervenalé šmouhy. „Pravděpodobně šlo o nehodu nebo možná sebevraždu ve vaně. Včera ráno ji našla sousedka. Mně to připadá jako úraz elektrickým proudem.“
Julia se podívala na zarudnutí, které se při zásahu elektrickým proudem ve vaně někdy může vytvořit na úrovni vodní hladiny.
„Dost možná,“ zamumlala. Její pohled bloudil po mladé ženě, které mohlo být něco přes dvacet. Na několika místech rozmočené kůže se objevily mírné změny barvy. Zřejmě ležela ve vodě už dlouho. Měla zavřené oči. Přes přivřené rty Julia rozeznala dobře udržovanou řadu zubů. Mrtvá žena vypadala, jako by právě spala. (str. 13)

 

O autorce

Catherine Shepherd (pseudonym) se narodila v roce 1972. Po maturitě začala studovat ekonomii a poté několik let pracovala pro velkou německou banku. Vlastní texty začala psát už na základní škole a později se k této své vášni vrátila. První detektivku vydala v dubnu 2012, brzy následovaly další kriminální romány a všechny se umístily na nejvyšších pozicích žebříčků Amazonu. V listopadu 2015 začala publikovat sérii s hlavní postavou berlínské vyšetřovatelky Laury Kernové a o rok později vydala knihu Vražda na blatech (Mooresschwärze), úvodní svazek série kriminálních příběhů s patoložkou Julií Schwarzovou. Patří k nejprodávanějším německým autorkám thrillerů a kriminálních románů. Má na kontě přes dva miliony prodaných knih.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Vražda s nápovědou

Pokud policie včas nevyřeší šifru vedoucí k dopadení pachatele, zemře další člověk. Soudní lékařka Julie Schwarzová i komisař Florian Kessler jsou zoufalí a v zápalu honby za lstivým vrahem se dostanou až příliš blízko. Bude Julia či její asistentka Lenja další obětí, nebo se podaří zločince dopadnout? To si přečtěte ve čtvrtém díle ze série s Julií Schwarzovou od Catherine Shepherd.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Vražda s nápovědou vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vražda s nápovědou
probíhá od 30. srpna do 12. září 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Vražda s nápovědou

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVražda s nápovědou

Shepherdová, Catherine

Cosmopolis, 2022

Zasoutěžte si o vraždy skrývající šifru k dopadení pachatele - DISKUZE

Počet reakcí: 20
  1. Hanula napsal:

    Dobrý den,

    Kniha Srab dnes přišla.
    Mockrát děkuji za vyřízení.
    Hezký den.

  2. Marci55 napsal:

    Kniha Bolestná laskavost dorazila, děkuji

  3. Ajrad1981 napsal:

    Obdržela jsem knihu POhřbené kosti. Děkuji.

  4. ladouch napsal:

    Kniha Šel sám, šli dva byla v pořádku doručena. Děkuji

  5. kolazu napsal:

    Dobrý den, kniha Pohřbené kosti včera dorazila. Moc děkuji.

  6. tetina napsal:

    Dobrý večer, i mně byla kniha Haka za lilii dnes doručena. Děkuji.

  7. SONIKA napsal:

    Dobrý den,dnes jsem obdržela knihu Haka za lilii,děkuji

  8. hannah1112 hannah1112 napsal:

    Děkuji za výhru Malý princ. Už je doma.

  9. ekov napsal:

    Včera mi přišla knížka Všechno se v dobré obrátí a dokonce s věnováním. Měla jsem radost a moc děkuji.

  10. mikewin mikewin napsal:

    kniha „Šli dva, šel sám“ dosud nedorazila :(

  11. ko21 napsal:

    Dobrý den , kniha dorazila v pořádku. Děkuji za výhru a přeji krásný podzim. Vaše věrná ko21

Napsat komentář