Hororové thrillery

horrory-uvod
Brzy zmizí nebezpečná letní vedra, začne se dříve stmívat a v dohlednu se objeví i Halloween. Začíná tak sezóna hororů. Dnes si představíme dva nově vydané romány, které vám doopravdy nedají spát.

První kniha je novinkou od irského spisovatele Stuarta Nevilla. Ten v knize Dům pod jasany využívá osvědčeného hororového konceptu starého domu s temnou historií. Co v budově, do které není radno vstupovat, zažije Sara Keanová? To už musíte zjistit sami!

Dům pod jasany

Autor: Stuart Neville
Přeložil: Martin Urban

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-257-3874-0
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Dům pod jasany vydalo nakladatelství Argo.
Aby se vzpamatovala z nervového kolapsu, následuje Sara Keanová svého muže Damiena z Anglie do jeho rodného Severního Irska. V pěkném domě na venkově se však cítí osamělá a izolovaná, tak trochu jako vězeň. Pak jedné noci zabouchá na dveře zmatená zkrvavená stařena, a nic není jako dřív. Ukáže se, že tato žena je přímo spojená s děsivou historií domu. Vypráví svůj pohnutý příběh, který po desetiletí nebyla s to nikomu sdělit, a Sara se možná konečně odhodlá uvidět v Damienovi jeho pravou podstatu.

Ukázka z knihy

Zatímco ona mrzne v posteli zabalená do přikrývek, v přízemí se tříští sklo. Uslyší tlumený zvuk, který sice nezní jako zapraštění, přesto však k ní dolehne podlahou až k posteli. Venku se zabouchnou dveře auta a ozve se rachocení motoru, které postupně slábne.

Chvíli nehnutě leží, naslouchá, je vyděšená. Někdy k jejím dveřím přicházejí lidé. Není to často, jen občas. Většinou se sem odváží děti z vesnice, zaklepou na dveře bláznivé ženské a utečou do lesa. Ale tentokrát je to jiné. Neví, kolik je hodin, ale podle šedavě mléčného závoje halícího vše kolem pozná, že bude svítat.

Naslouchá. V přízemí něco hučí, jako by se zároveň s ní probudil i dům. Zapraskání, pak jedna z koček zavřeští, na zem spadnou nějaké předměty a rozkutálí se po podlaze. Sedne si, a jak se z ní svezou přikrývky, pod noční košili se jí vplíží vlhko a chlad. Nyní už k ní dorazí temný, hořký zápach, a když pohlédne ke dveřím, spatří černo-oranžovou zář, škvírami se dovnitř plazí černé kroutící se prsty.

Zjistěte, co se skrývá za dveřmi, v online ukázce z knihy!

O autorovi

Stuart Neville, narozený v Armaghu v roce 1972, patří k nejvýraznějším představitelům severoirské prózy současnosti. Pracuje jako literární publicista pro listy Irish Times a Irish Independent. Jeho román Twelve obdržel roku 2010 literární cenu Los Angeles Times v kategorii thriller. Zabývá se i psaním povídek. Dům Pod jasany je jeho desátým románem.

Zdroj: kosmas.cz

O nakladateli

Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992 a vydalo více než dva tisíce titulů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

————————————————

Druhá kniha, kterou si představujeme, pochází od i u nás známého autora hororů Joea Hilla. Jedná se o druhé vydání jeho asi nejznámějšího románu Černá krabicePokud jste jej ještě nečetli, neváhejte a pojďte se bát!

Černá krabice

Autor: Joe Hill
Přeložila: Adéla Bartlová

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7593-417-8
Doporučená cena: 360 Kč

Knihu Černá krabice vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Judas Coyne býval jedním z death-metalových bohů. Jeho výstřelky z mládí jsou proslulé, stejně jako záliba v podivnostech. V jeho děsivé sbírce se najdou sadistické filmy, ale také kuchařka pro kanibaly nebo oprátka z oběšence. Přesto v ní není nic tak neobvyklého, strašlivého a především lákavého jako předmět, na který narazil v jedné internetové aukci: Prodám nejvyšší nabídce ducha svého nevlastního otce… Za tisíc dolarů se Judas stane pyšným majitelem saka po mrtvém muži, v němž údajně přebývá jeho duch. Judas nemá strach. S duchy bojoval celý život – s duchem násilnického otce, duchy lásek, které bezohledně opouštěl, členů kapely, jež zradil. Jeden duch navíc ho stěží rozhodí. Když ale dorazí jeho poslední objev, v úhledně zabalené v černé krabici, Judas a jeho momentální přítelkyně Georgia zjistí, že inzerát nelhal, ba co víc, aukce byla zmanipulovaná tak, aby si oblek koupil přímo on… Boj o holý život začíná.

O autorovi

Joe Hill, vlastním jménem Joseph Hillstrom King ( * 4. června 1972, Hermon, Maine, USA) je americký spisovatel na uznávaný autor komiksů, který žije New Hampshiru. Je držitelem mnoha ocenění (World Fantasy Award for Best Novella, Bram Stoker Award, International Thriller Writers Award, Eisner Award). Zfilmována byla například jeho komiksová série Zámek a klíč.
Jeho knižní prvotina vyšla v nakladatelství Beta pod názvem Černý telefon. Do povědomí milovníků hororové fantasy se zapsal románem Černá krabice. Následovaly Rohy (zfilmované, s Danielem Radcliffem v hlavní roli), Vánoční říše (v roce 2020 vyšlo i pod názvem NOS4A2) a postapokalyptický Ohnivý muž. V roce 2018 vyšla v nakladatelství Beta jeho povídková kniha Divné počasí a v roce 2020 titul Na plný plyn.

Zdroj: nakladatelstvibeta.cz

O nakladateli

Firma Pavel Dobrovský BETA s.r.o. byla založena v roce 1990. Věnuje se nakladatelské činnosti, distribuuje knižní produkci od více než 300 nakladatelů a obchodních partnerů po celé České republice. Zajišťuje distribuci zboží i na Slovensko. Provozuje maloobchodní síť prodejen, spolupracuje s knihovnami, školami, nemocničními zařízeními, kterým poskytuje zajímavé slevy. Počet knih, které nabízíme jak obchodním partnerům tak i v maloobchodní síti, se neustále zvyšuje. Každý měsíc uvádí firma na trh mnoho nových titulů. Široký výběr knih a serióznost podniku stále zvyšuje zájem obchodních partnerů o spolupráci s námi. Strategií firmy je nadále rozšiřovat všechny svoje aktivity.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDům pod jasany

Neville, Stuart

Argo, 2022

zobrazit info o knizeČerná krabice

Hill, Joe

Pavel Dobrovský – BETA, 2022

Napsat komentář