Hravé knihy pro děti z nakladatelství Bambook

DetiCtou
Prostřednictvím dnešních knižních tipů se seznámíte se značkou Bambook, pod níž vychází knihy pro děti. Jde nejen o různé populární série, ale také o naučné knihy plné hravých úkolů, díky kterým se vaše děti naučí mnoho nových věcí.

Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd. Značka BAMBOOK je určena všem dětským čtenářům. Nabídkou dětských knížek provází její maskot, pandí kluk Bambook, který seznamuje děti se světem čtení a příběhů.

Bambook

Máte doma malé dítko, které ještě neumí číst, ale i přesto touží pustit se s vámi do nějakého příběhu? Skvělou volbou je kniha, ve které některé ze slov nahrazují obrázky – třeba od Ladislavy Horové. Autorka navíc děti seznámí s lidovými tradicemi!

Přečtěte si s dětmi obrázkové povídání a veselé básničky o českých lidových tradicích a zvycích. Některá slova jsou nahrazena obrázky a děti budou nadšené, že vlastně dokážou číst samy a s knížkou je skvělá zábava.
Roztomilé ilustrace a velká tiskací písmena malé čtenáře seznámí s nejznámějšími českými lidovými svátky.

Nejznámější lidové tradice – Obrázkové čtení

Autorka: Ladislava Horová
Ilustrátorka: Petra Hauptová

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-271-3385-7
Doporučená cena: 199 Kč

Přečtěte si více o knize Nejznámější lidové tradice – Obrázkové čtení

Ukázka z knihy

Nejznamnejsi_lidove_tradice_ukazka

Nezapomeňte si prohlédnout celou ukázku.

Doporučujeme

Podívejte se i na další obrázkové čtení od autorky Ladislavy Horové:

  

O autorce

Ladislava Horová v letech 1982–1988 studovala hru na klavír, dále vystudovala Střední pedagogickou školu. Vede kroužek flétniček. Od roku 1995 do současnosti pracuje jako učitelka v mateřské škole a píše knížky pro děti (např. Nejlepší kůň je táta, Pohádkové přátelstvíPohádky z pokojíčku či Ve školce je bezva). Má ráda hudbu, literaturu, filmy, sport, faunu i flóru. Ráda skládá hudbu a texty k písním.

Zdroj informací: nakladatelství Bambook

O ilustrátorce

Petra Hauptová je mámou tří dětí. Ilustraci, kresbě a malbě se věnuje více než 15 let. Ilustruje knihy, učební materiály, loga. Kreslí a maluje obrazy. Mezi její poslední práce, patří kresby do pořadu Peče celá země (Česká televize), Pexeso a omalovánky (Česká pošta), Desky pro prvňáčky (Policie ČR).

Zdroj informací: osobní web

————————————————

V knize Kde na světě? si děti procvičí pozornost. Čeká je mnoho úkolů, které jsou založeny na hledání různých postaviček či konkrétních věcí. Zároveň se dozví různé zajímavosti o naší planetě.

Začínáme ve vesmíru a postupujeme dolů do hor, do měst, k hladině moře a dokonce i pod jeho hladinu.
Máte za úkol mezi různými postavičkami a věcmi najít konkrétní věci a děje. Na každé dvoustraně se také dozvíte zajímavosti a rekordy.
Procvičte si svou schopnost soustředit se a splňte různé úkoly. Tato kniha poskytne dětem zábavu na dlouhou dobu.

Kde na světě?

Prohledejte planetu odshora dolů
Autorka: Susannah Baileyová
Ilustrátorka: Paula Bossiová

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 245×300 mm
ISBN: 978-80-271-3576-9
Doporučená cena: 279 Kč

Najděte si více o knize Kde na světě?

Ukázka z knihy

 Kde_na_svete_ukazka

Podívejte se na celou ukázku.

————————————————

Chcete vědět, jak to chodí v mateřské školce? Pak si nenechte ujít knihu Filip a Matěj ve školce. Kromě poutavého vyprávění se můžete těšit i na různé úkoly určené především předškolákům.

Filip a Matěj jsou dvojčata. Společně chodí do mateřské školy, kde se seznamují s novými kamarády. Zatímco Matěj se do školky těší, Filipovi se tam příliš nechce. To se záhy změní díky hravé paní učitelce, se kterou si děti užijí spoustu zábavy a naučí se kupu věcí, což se jim bude hodit nejen ve škole.

Filip a Matěj ve školce

S úkoly pro předškoláky
Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrátorka: Daniela Skalová

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 170×247.8 mm
ISBN: 978-80-271-3188-4
Doporučená cena: 299 Kč

Přečtěte si více o knize Filip a Matěj ve školce

Ukázka z knihy

Filip_a_Matej_ve_skolce_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je oblíbená autorka věnující se téměř výhradně původní tvorbě pro děti. S jejími texty se dětští čtenáři mohou setkávat od roku 2004, kdy jí vyšly první pohádkové příběhy v časopise Sluníčko. V roce 2005 začala publikovat knižně a dodnes je jednou z nejaktivnějších autorek píšících pro děti. Jen v nakladatelství Grada vydala téměř 120 titulů, z nichž nejúspěšnější jsou série Kouzelná třída a edice dětských detektivek DeTeKTiVoVé. Je také autorkou několika sbírek pohádek (např. Psí pohádky, Záchranářské pohádky, Hasičské pohádky či Knihovnické pohádky). Některé z jejích pohádkových příběhů se dočkaly rozhlasového zpracování a její texty se objevují i v čítankách a učebnicích českého jazyka. Je maminka dvou dnes již dospělých dcer a původní profesí je dětská psycholožka. Odtud pramení porozumění dětské fantazii a humoru, které se v jejím bohatém díle odráží. V její tvorbě mají převahu pohádky a příběhy, ale věnuje se také poezii a výukovým textům. Od roku 2016 se věnuje literární tvorbě jako spisovatelka na volné noze. Napsala také thriller pro dospělé Podivná hra.

Zdroj informací: nakladatelství Bambook

O ilustrátorce

Daniela Skalová se narodila a žije v Praze. Přes dvacet let se věnuje tvorbě pro děti. Svými obrázky vyzdobila interiéry několika mateřských školek, dětských koutků i pokojíků. Má dvojčata Vojtu a Terezku, o kterých vyšly v nakladatelství Grada dvě knížky – O lišce Matyldě a medvědu Šimráčkovi a Týden mezi indiány. V roce 2003 si otevřela v Karlíně Malovaný obchůdek, kde malovala na zakázku a prodávala výrobky šikovných řemeslníků. V současné době se věnuje především knižní ilustraci.

Zdroj informací: nakladatelství Bambook


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNejznámější lidové tradice – Obrázkové čtení

Horová, Ladislava

bambook, 2022

zobrazit info o knizeKde na světě?
Prohledejte planetu odshora dolů

Baileyová, Susannah

bambook, 2022

zobrazit info o knizeFilip a Matěj ve školce
S úkoly pro předškoláky

Pospíšilová, Zuzana

bambook, 2022

Napsat komentář